maanantai 31. elokuuta 2015

Hääkuumetta

Kuka hullu ostaa hääpuvun ilman että hääpäivää on vielä edes sovittu? Minä. Kun halvalla sain. Ja minkälaisen puvun! Juuri sellaisen kuin olen halunnut jos-sitten-joskus-menen-naimisiin.





Kyllä se tuo tori.fi on mainio paikka. Huvikseen selailin hääpukuja, kun on välillä ollut puhetta että jos sitä alkaisi keräämään rahaa ja tässä parin vuoden sisään mentäisiin naimisiin. Noh sieltähän tuli näkyviin tämä Sis Idman-merkkinen ihanuus, kerran käytetty ja pesetetty. Kokokin sellainen että menee vähän isommalle ja jos vaikka sattuisi niin että pääsee laihtumaan on se varmaan hyvän näköinen silloinkin nyörityksen ansiosta. 

Puku oli maksanut 1100 euroa Morsiusateljee Katariinassa, joka sijaitsee täällä Oulussa. Mitäkö minä itse maksoin puvusta? 95 euroa. Kyllä, ei puutu edestä ykköstä vaan puvun hinta oli tosiaan vain 95 euroa, ihan mieletöntä! Kun kävin hakemassa puvun, myyjä sanoi että ei heillä ole paikkaa missä säilyttää pukua ja aiemmin olivat koittaneet myydä kalliimmalla mutta nyt laskivat hinnan sellaiseksi että varmasti menee. Ja menihän se kun meikäläinen hullaantui. Tarviiko edes sanoa että ei meilläkään kyllä isommin ole säilytystilaa, mutta varoittelin jo äitiä että puku pääsee heille säilytykseen erääseen varastona toimivaan huoneeseen...

Taas tuli mieleen kuinka paljon voi oikeasti säästää kun kierrättää. Itse olen pitänyt hieman järjettömänä sitä että ostetaan yli tonnin puku normihinnalla kun sitä käytetään (yleensä) vain yhtenä päivänä eikä siitä saa myydessä läheskään samaa summaa takaisin. Pelkkä puku tekee siis ison loven budjettiin. Ei sillä, onhan ihmisillä huikeita hääbudjetteja ja saakin olla tottakai, mutta itse haluan säästää juuri puvussa, varsinkin kun meille ei mitään älyttömän ison budjetin häitä varmaan tule. 

Tuolla puku roikkuu pussissaan nyt Helmin huoneessa. Välillä käyn hypistelemässä sitä ja mietin, milloinhan sen saisikaan päälleen... Tämä ei toki ole ensimmäinen kerta kun omistan hääpuvun. Useita vuosia sitten näin kirppiksellä kauniin puvun joka oli helmasta vähän likainen (taisi olla merkiltään Sincerity) ja hinta oli vaivaiset 30 euroa. En muista oliko tuolloin miestäkään, mutta minähän ostaa paukautin sen ihan huvikseen ja se päätyi vaatehuoneeseen ja sittemmin ns. kuvauskäyttöön, "taideprojektiin" metsän keskellä jossa kuvasin siskontyttöäni se päällä. Puku pestiin ja möin sen, se ei ollut niin unelma että olisin halunnut säästää tulevaisuutta varten. Mutta hullu mikä hullu, ostelee hääpukuja noin vain!

Voi siis virallisesti sanoa että hääsuunnitelmat on aloitettu, joskin melko ajoissa :D älkää kuitenkaan karatko minnekään, blogi ei muutu pelkästään häähömpötykseksi ;)


Mitä pidätte puvusta?





21 kommenttia:

  1. On kyllä upea, ja no, musta on aina fiksua ostaa asioita etukäteen jos sillä säästää pitkän pennin. :) Näin on meilläkin, Sophielle roikkuu mm. toppavaatteita vuosiksi eteenpäin. Jossain välissä niitä kuitenkin tarvii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidetaan olla ihan samiksia :D Helminkin kaapista löytyy joitakin vaatteita pariksi vuodeksi eteenpäin.

      Poista
  2. Pukuhan on siis aivan ihana ja millä hinnalla. Minäkin olisin tuolla hinnalla sen ostanut vaikka olen jo naimisissa :)
    Voi, häitä oli silloin melkein 20 vuotta sitten niin ihanaa suunnitella...huoh. Suostuisikohan tuo ukko-kulta uusimaan vihkivalat :D
    Mukavaa maanantaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!

      Sun täytyy alkaa liehittelemään miestäsi uusimaan ne valat niin saat bileet ;)

      Poista
  3. Olisit ollu hullu jos, et tuohon hintaan olisi sitä ostanut :D Ihana puku

    VastaaPoista
  4. Voi kuule! Minäkin ostin hääasuni (itseasiassa kaks niinkuin sinäkin) torista käytettynä. Eka maksoi 50 euroa en pitänyt. Oli mekko ja en tykkää mekoista. :D Mutta housut ja jakku joiden hintaa en edes enää muista alle 20 e kuitenkin tulivat käyttöön ja vieraat ihasteli sitä ja sanoivat, että on kyllä ihan mun tyylinen. :) En ole kumpaakaan myynyt pois. Aluksi kuvittelin käyttäväni edes hääpäivän leninkiä, vaan ei ni ei. :D Minustakin on tyhmää maksaa satasia asusta jota ehkä kerran käytetään. Tosin mun housupukua voi käyttää missä vaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, sinunkin asut on olleet tosi edulliset. Plussaa myös siitä että niitä voi käyttää häiden jälkeenkin :)

      Poista
  5. Voi mikä löytö! Upean hääpuvun löysit!

    VastaaPoista
  6. No eihän tuota ois voinut jättää ostamatta :D Kaunis puku <3

    VastaaPoista
  7. Herranjestas miten kaunis puku! Aivan ihana!

    VastaaPoista
  8. Nätti ja onpahan sit valmiina tulevaisuutta varten

    VastaaPoista
  9. Wau mikä löytö! Meillä on hääpäivä sovittu, tosin vasta aika tarkalleen neljän vuoden päästä :) mun tekis kauheesti mieli hamstrata jo kaikkea, mutta onneksi tilaa ei ole :D Sen takii oon toistaseks jättänyt mm tori.fi kattomatta :D

    VastaaPoista