perjantai 10. tammikuuta 2020

Frozen 2

Jo siitä asti kun tytöt viime vuonna näki trailerin uudesta Frozen 2-elokuvasta, sen näkemistä odotettiin malttamattomana. Viimein odotus palkittiin, kun tapaninpäivänä päästiin se katsomaan. Tyttöjen mummi eli minun äiti vei meidät katsomaan leffaa. Oli muuten ensimmäinen kerta kun Lilja oli elokuvissa. Kysyin häneltä aika usein jännittääkö, mutta ei kuulemma. Helmillekin tämä oli vasta toinen kerta, ensimmäinen Helmin elokuvateatterissa näkemä leffa oli Puluboi ja poni. Mä itkin siellä. Niin koskettava se oli! Kyyneleet valui ja meikitkin sitä myötä, heh. Oli kyllä Disney saanut taas tehtyä huipun pätkän. Mielestäni se oli parempi kuin ykkönen. Hurjempikin. Lilja tuli välillä syliin istumaan, muuta suurimmaksi osaksi malttoi katsoa omalta paikaltaan. Älä lue seuraavaa, ellet halua tietää juonta!

Vastaus kysymykseen, miksi kuningatar Elsa sai syntyessään taikavoimat, vetää häntä puoleensa ja uhkaa hänen kuningaskuntaansa Arendelia. Yhdessä prinsessasiskonsa Annan, Kristoffin, Olafin ja Svenin kanssa hän lähtee vaaralliselle mutta merkittävälle matkalle. Elokuva käynnistyy, kun Arendelin kuningas Agnar kertoo nuorille lapsilleen Elsalle ja Annalle tarinan heidän isoisästään kuningas Runarista, joka solmi ystävyyden Arendelin ja kaukana pohjoisessa lumotussa metsässä asuvan heimon välille. Ystävyyden kunniaksi hän rakennutti padon lumottuun metsään. Kansojen välille syntyi kuitenkin taistelu, joka johti Runarin kuolemaan. Taisto suututti metsän veden, tulen, maan ja ilman elementtihenget. Henget katosivat ja loivat sumun, joka sulki metsän jättäen ihmisiä loukkuun. Runarin poika Agnar pakeni täpärästi tuntemattoman pelastajan avustuksella.
Kolme vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen, Arendelin kuningatar Elsa juhlii syksyä valtakunnassa nuoremman sisarensa prinsessa Annan, lumiukko Olafin, Kristoffin ja poro Svenin kanssa. Kun Elsa kuulee mystisen äänen kutsuvan häntä, hän seuraa sitä ja herättää vahingossa elementtihenget, mikä pakottaa kaikkia pakenemaan valtakunnasta. Peikkopappa ja muut peikot, jotka ovat tietoisia tilanteesta, saapuvat Arendeliin ja pappa kertoo, että heidän on saatava asiat kuntoon selvittämällä totuus valtakunnan historiasta.
Elsa, Anna, Olaf, Kristoff ja Sven lähtevät lumottuun metsään seuraten mysteerisiä ääniä. Kun Elsa koskettaa sumua, ilmanhenki ilmestyy tornadon muodossa ja pyyhkäisee kaikki pyörteeseen. Elsa pysäyttää sen muodostamalla joukon jääveistoksia. Siskokset huomaavat veistosten olevan kuvia heidän isänsä menneisyydestä ja että heidän äitinsä, kuningatar Iduna, oli heimon jäsen, joka pelasti heidän isänsä Agnarin. He kohtaavat heimon ja joukon Arendelin sotilaita, jotka yhä sotivat keskenään ennen kuin tulenhenki ilmestyy. Elsa huomaa hengen olevan villiintynyt, maaginen salamanteri ja rauhoittaa sen. Elsa ja Anna onnistuvat välittämään aselevon Arendelin sotilaiden ja heimon välille kertomalla, että heidän äitinsä kuului heimoon ja heidän isänsä oli kotoisin Arendelista. Elsa saa myöhemmin selville, että on olemassa viideskin henki, joka tulee yhdistämään ihmiset ja luonnon taian.
Elsa jatkaa matkaansa pohjoiseen Annan ja Olafin kanssa, ja Kristoff sekä Sven jäävät jälkeen. He löytävät vanhempiensa laivanhylyn ja kartan Ahtohallaniin. Ahtohallan on tarunomainen joki, josta heidän äitinsä kertoi löytyvän kaikki menneisyyden vastaukset. Elsa päättää jatkaa matkaa yksin ja lähettää Annan sekä Olafin turvaan. Elsa onnistuu kesyttämään näkin, vedenhengen, joka vartioi meritietä Ahtohallaniin. Päästyään Ahtohallaniin Elsa saa tietää, että mysteerinen ääni, joka kutsui häntä, on hänen äitinsä Iduna. Elsan taikavoimat olivat lahja luonnon taialta siitä hyvästä, että Iduna epäitsekkäästi pelasti Agnarin ja teki näin Elsasta viidennen hengen.
Elsa saa selville, että padon rakentaminen lumottuun metsään oli kuningas Runarin juoni vähentää heimon resursseja, koska tämä ei pitänyt heimon yhteydestä taikuuteen ja halusi liittää metsän osaksi valtakuntaansa, ja että Runar itse aiheutti konfliktin tappamalla heimon johtajan. Elsa lähettää tämän tiedon Annalle ennen jäätymistään Ahtohallanin vaarallisimmalla alueella, mikä johtaa Olafin katoamiseen.
Anna saa Elsan viestin ja päättää tuhota padon, jotta rauha saadaan solmittua. Hän löytää ja herättää valtavat maanhenget ja johdattaa ne kohti patoa. Jättiläiset heittävät lohkareita kohti Annaa, mutta ne osuvat patoon ja murtavat sen. Tämä saa aikaan tulva-aallon, joka vyöryy kohti Arendelia. Elsa sulaa ja pelastaa kuningaskunnan kääntämällä aallon muualle.
Kun sumuseinämä katoaa, Elsa pääsee Annan luokse ja herättää Olafin henkiin. Kristoff kosii Annaa, joka vastaa myöntävästi. Elsa kertoo, että hän ja Anna ovat nyt yhteys ihmisten ja taikahenkien välillä. Annasta tulee Arendelin uusi kuningatar ja Elsasta lumotun metsän suojelija, joka kylläkin vierailee säännöllisesti kuningaskunnassa.
Lopputekstien jälkeisessä kohtauksessa Olaf vierailee Elsan jääpalatsissa ja kertoo edellisestä elokuvasta tutulle Vaahtokarkki-lumihirviölle kokemuksistaan. (Lähde: Wikipedia)

Joko olet käynyt katsomassa Frozen 2?


2 kommenttia:

  1. Vielä on katsomatta, mutta kyllä tämä pitää ehdottomasti käydä katsomassa <3

    VastaaPoista
  2. Käytiin tyttären kanssa tämä katsomassa. Tarina oli parempi kuin ensimmäisessä, mutta biisit on ekassa paremmat. Olaf on minun ehdoton lemppari, johtuu varmaan lämpimistä haleista <3
    Halauksia viikonloppuusi Johanna <3

    VastaaPoista