keskiviikko 8. tammikuuta 2020

2020

Huippua uutta vuosikymmentä ihmiset! Kun ajattelee aikaa taaksepäin, tuntuu että tuo viime vuosikymmen meni ihan hujauksessa. Oli iloja ja surujakin. Minusta tuli äiti, se on varmasti se suurin saavutus ja ilon aihe. <3 Varmasti on tullut kasvettua ihmisenä, mutta tekemistä on toki sillä saralla läpi elämän. Joissakin asioissa tullut viisaammaksi, toisissa taas ei. Perussettiä. 


Uuden vuoden lupauksia en sinällään tehnyt, paitsi sen iänikuisen "aion voida paremmin tänä vuonna." Monimerkityksellinen toive, joka sisältää enemmän itsensä kuuntelua, parempia valintoja ja yksinkertaisesti keskittymistä hyvän fiiliksen lisäämiseen. Hyvää fiilistä minulle tuo mm. ulkoilu, liikunta, käsityöt, läheiset, hyvä ruoka (joskin sen terveellistäminen on yksi tämän vuoden jutuista) ja hyvät kirjat. Mahtavaa kun tämän opintovapaan aikana on kerennyt lukea muutakin kuin koulukirjoja. Tänä vuonna aion lukea ainakin Seitsemän sisarta-kirjasarjan kokonaisuudessaan, aloitin jo Maian tarinalla tuossa loppuvuodesta. Jäin ihan koukkuun! Bazar-kustannus kertoo sarjasta näin:

Seitsemän sisarta -kirjasarja

Muistan aina täsmälleen, missä olin ja mitä tein, kun sain kuulla isäni kuolleen…
Näillä sanoilla alkavat kaikki Seitsemän sisarta -romaanisarjan kirjat. Irlantilaissyntyisen Lucinda Rileyn huikeaan menestykseen noussut kirjasarja kertoo Papa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoimista tyttäristä, jotka ovat saaneet kasvaa ylellisessä kodissaan Atlantiksessa Genevenjärven rannalla. Kasvatti-isänsä kuoltua jokainen heistä saa vihjeen, jota seuraamalla he voivat selvittää omat sukujuurensa.
Riley sai inspiraation kirjasarjan kirjoittamiseen katsellessaan taivaalle tähtikirkkaana tammikuisena yönä vuonna 2013. Hän keksi ajatuksen seitsemän kirjan sarjasta, joka perustuisi allegorisesti Plejadien eli Seulasten tähtikuvioon liittyviin legendoihin. Tähdistöä kutsutaan myös Seitsemäksi sisareksi. Tähtikuvioon liittyy paljon myyttejä eri puolilta maailmaa – niitä ovat kehitelleet niin mayat, muinaiset kreikkalaiset kuin Australian alkuasukkaatkin. Riley päätti käyttää kreikkalaisia myyttejä pohjana kirjasarjansa henkilöille. Kreikkalaisessa mytologiassa Plejadit olivat seitsemän sisarta, joita Orion jahtasi. Zeus pelasti sisaret muuttamalla heidät kyyhkyiksi, ja he lensivät Orionia pakoon taivaalle. Seitsemän sisaren tähtikuvio sijaitsee taivaalla aivan Orionin vyön vieressä.  
Seitsemän sisarta -kirjasarjan jokaisessa kirjassa seurataan yhden sisaren tarinaa. Kolme ensimmäistä romaania voi lukea missä tahansa järjestyksessä, sillä ne kaikki alkavat samasta hetkestä. Kirjojen tarinat vievät eri puolille maailmaa ja kauas historiaan. Romaanien keskiössä ovat eri aikoina eläneet vahvat, itsenäiset naiset, ja osa sarjan hahmoista perustuu todellisiin historiallisiin henkilöihin.
Kun saa hyvän kirjan käteen, ei malttaisi muuta tehdäkään. Siinä jää kotihommat kirkkaasti kakkoseksi! Olen kirppiksiltä hamstrannut muutamia pokkareita tulevan kesän rantapäiviä varten. Niin, uskon ja luotan että se kesä sieltä tulee ennemmin kuin uskonkaan ja hellettä riittää! 

Ps. Optimismi on ja pysyy myös tänä vuonna. ;)


5 kommenttia:

 1. Minäkään en tehnyt mitään lupauksia, mutta muutama haave olisi :)
  Optimismi pysyy täälläkin, vaikka viime vuonna meinasin sen jo menettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveet on ihania ja niiden avulla jaksaa. <3 Toki joskus niitä on hyvä myös toteuttaa. Optimismista me ei luovuta!

   Poista
 2. Mä tein vähän samantyylisen lupauksen, että voisin kokonaisuudessaan vähän paremmin. Kyllä se itsestään huolehtiminen vaan on kaikista tärkeintä muistaa tässä elämässä! Tavoitteena on myös lukea itse enemmän ja Camilla Läckbergin kirjat ovatkin tällä hetkellä jonossa. Ihanaa vuotta 2020! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mä olen ahminut Läckbergin kirjat muutaman vuoden aikana ja täytyy kyllä sanoa että siinä on yksi lempparikirjailijoistani! Tosin siitä uusimmasta, Kultahäkkikö se oli, en niin paljon pitänyt. Oli mielestäni liian ennalta arvattava.

   Samoin sinne ihanaa tätä vuotta! :)

   Poista
  2. Olihan se joo ennalta arvattava, mutta mä suorastaan rakastin sitä <3 Se oli itseasiassa eka Läckbergin kirja, jonka luin ja jäin heti koukkuun. Fjällbacka-sarja on myös loistava!

   Poista