torstai 4. huhtikuuta 2019

Makuuhuoneen tapetointi

Ostin jo viime vuoden puolella Ellokselta tätä tapettia eri värissä 2 rullaa kun oli niin hyvä tarjous, ja mietin että milloinhan ne saataisiin seinään. Ajatuksena oli tapetoida makuuhuoneen päätyseinä. Me ei olla koskaan ennen miehen kanssa tapetoitu, ja oli suuri epäilys onnistuuko se nytkään. Noh, lomaviikolla kotiin palatessamme repäistiin ja alettiin hommiin. Aluksi ajatuksena oli tapetoida suoraan edellisen tapetin päälle, mutta liimaa levittäessä selvisi ettei se tule onnistumaan. Entinen tapetti alkoi irtoilla, joten täytyi repiä irti. Oltiin kuultu kauhutarinoita siitä, kuinka pieniä tapettisoiroja saa repiä monta tuntia. No ei siinä kovin montaa tuntia mennyt. Sumutepulloon vettä ja erästä eteeristä öljyä ja homma sujui lähes leikiten. Se ei ollut mitään verrattuna siihen, kun tapetin kuviot piti kohdistaa...Jännittäviäkin hetkiä koettiin, kun pelättiin että riittääkö ne kaksi rullaa. Aluksi meille tulikin kämmi (tai niin luultiin) kohdistuksen kanssa ja mietittiin jo että siinä meni yksi vuota hukkaan. No se onneksi myöhemmin saatiin hyödynnettyä. Käytettiin tätä tapettiliimaa.Kyllä se muutaman tunnin homma oli kaikkine valmisteluineen. Ei seinästä täydellinen tullut, mutta ihan hyvä ensikertalaisilta. Kaapin vieressä oli hankala paikka saada tapetti asettumaan nätisti ja se menikin vähän ruttuun. No, kelpaa meille.


Alla kuva entisestä tapetista, josta kuvanottohetkellä olimme jo repineet osan pois. Ei ollut oikein meidän näköisemme, tosin tuo sopi ihan hyvin makuuhuoneen toisen ruskean tapetin kanssa. Se ruskea jätettiin vielä muihin seiniin, haaveena kyllä vaihtaa se johonkin valkoiseen. Jossakin vaiheessa.


Myös lastenhuoneeseen on tällainen Duro Swedenin Ester Marias Kammar (kuva alla) tapetti jo hankittu. 


Mietittiin vähän sitä, että kannattaako heidän huonetta vielä tapetoida ollenkaan kun ainakin nuorempi saattaa vielä piirrellä seiniin. Kiva sitten jos samantien menee tapetti pilalle... Mutta eiköhän me tässä viimeistään kesällä laiteta sekin huone kuntoon. Selasin noita Elloksen valikoimia ja voi kuinka ihania on nämäkin Majvillanin tapetit!Mukavaa päivää sinulle!9 kommenttia:

 1. Ihanan tapetin olette valinneet makuuhuoneen takaseinään. Tuo ihan erilaisen tunnelman tilaan kun tuo entinen vaaleapohjainen ruskeasävytteinen tapetti. Minusta ryhdistää huonetta mutta on silti riittävän pehmeä ja romanttinenkin. Täytyykin kurkata Elloksen muuta tapettivalikoimaan. Olen pitkään miettinyt makuuhuoneen seinän uudistamista. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin en edes tiennyt, että Ellokseltakin saa tapetteja. Melko hyvä valikoima siellä onkin, tulee valinnanvaikeus! :D

   Poista
 2. Todella hienosti onnistuitte ja aivan ihana tapetti, täydellinen teidän kotiin ja makkariin <3

  VastaaPoista
 3. Aivan käsittämättömän kaunis tapetti, ja upean lopputuloksen olette saaneet aikaan! Mä en ikinä ole tapetoinut, aina olen ulkoistanut hommat muille. Vaikuttanut ihan liian monimutkaiselta - ja siltä, että saan koko homman tunaroitua välittömästi :-DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin kävi mielessä että voitaisiin vaikka maksaa jollekin joka tulisi tapetoimaan meidän puolesta... :D Mutta päätettiin yrittää itse ja kyllä kannatti.

   Poista
 4. Mahtava tapetti, sopii ihan täydellisesti tuohon olohuoneen(?) seinään! :)

  VastaaPoista
 5. Onpas kaunis tapetti, aurinkoista viikonloppua Sinulle :)

  VastaaPoista