keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Etsin kunnes löydän

Toukokuu on ollut upein ikinä! Harmillisesti olen tässä kuussa sairastellut ja Helminkin kanssa olen nyt ollut kotosalla koska hänellä kuume ja yskä. Toivottavasti viikonlopun synttärijuhlat ei peruunnu, jospa menisi pian ohi. Tuohon takapihalle paistaa kyllä lämpimästi aurinko, siinä on tullut välillä oleiltua ja viikonloppuna oltiin Syötteellä käymässä, oli ehkä yksi kesän upeimmista keleistä! Tuli oltua vesisotaa ym. Helmi vaan taisi vilustua juuri tuolla reissulla, koska tuuli ei kuitenkaan ollut ehkä se lämpimin.

Taloja käytiin tässä iltasella jälleen katsomassa. On se jännä miten tuolla maaseudulla on ihan eri hinnat, vaikka Ouluun ajaakin alle puolessa tunnissa. 2000-luvun talon saa helposti samaan hintaan kuin tällä seudulla jonkun 70-80-luvun talon. Ei silti, toki sen aikakauden taloista voi löytyä helmiä ja ei uudet talot aina ole ongelmattomia, mutta sen verran kun nyt ollaan käyty näitä katsomassa ja tarjouksiakin tehty niin kyllä niitä pommeja on kuntotarkastuksessa sitten löytynyt ja kaupanteko jää siihen.

Edelleen elää se unelma, että päästäisiin maaseudulle pois kaupungin hälinästä mutta silti niin, ettei työpaikoille ole kovin pitkä matka. Ja tytöt haluaisin kyläkouluun. 

Sattui hyvin, että päästiin samalla reissulla tutustumaan molempiin kohteisiin samalla seudulla vaikka oli erit välittäjät. Ensimmäinen kohde oli todellinen unelma, vesistö vieressä ja upea, iso terassi. Mahtava näkymä makuuhuoneesta, koivut ja kanava. Laavu oli myös pihalla sekä pihasauna. Oli todellista mökkitunnelmaa nykyaikaisella twistillä. Tosin en ehkä uskaltaisi koskaan päästää tyttöjä yksin ulos, koska se vesi... 

Vain 400 metrin päässä tuosta talosta oli kohde, jossa oli erilainen, aava peltomaisema. Tuli heti jotenkin kotoisa fiilis, lämminhenkinen talo. Samana vuonna rakennettu kuin tuo ensimmäinen, 2003. Hintapyyntö 20k pienempi. Todella toimiva pohjaratkaisu ja juuri sopivan kokoinen meille. Instan stooriin pistinkin pientä videota ulkoa. Tietenkin siellä oli myös yksi plussa, autotalli. Se on varsinkin miehelle tärkeä. 

Tarjous lähti. Pitäkää meille peukkuja!


Kuva ei liity taloprojektiin, otettu Koitelissa keväällä. 7 kommenttia:

 1. Toivottavasti teitä onnistaa tarjouksen kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Sama unelma on meilläkin;oma talo maadeudun rauhasta.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa aivan mahtavalle suunnitelmalle - pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
 4. Peukut pystyyn täältä!!
  Mä haaveilen maaseudulla asumisesta, toisaalta 2km tästä ollaan jo ihan peltojen keskellä <3

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa niin meidän unelmalta tuo kaikki! Toivotaan parasta tarjouksen kanssa :))

  http://lifewithhannamari.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Meidän suvussa tulee nyt kesällä rauhaisa maalaismaisemassa sijaitseva talo myyntiin. Iso 2ha tontti,kaksikerroksinen puutalo, pihasaunamökki ja miesten unelma;iso erillinen rasvamonttuautotalli.Lähimpään kaupunkiin on ohitustietä n.20 min.matka. Kyläkoulu vieressä,toimii vielä pari vuotta ja sitten koulaiset siirtyvät läheisen taajaman kouluun. Jos kiinnostuit, jätä tälle foorumille yhteydenottopyyntö.

  VastaaPoista