torstai 1. joulukuuta 2016

Oudot oireet rokotuksestaSain viimein käytettyä Liljan eilen 1-vuotisneuvolassa. Aikaa on jouduttu siirtämään useita kertoja, milloin sairauden tai muun syyn takia. Neiti kasvaa hienosti, kuulemma täysin käyrän mukaan. Tuo käyrien seuraaminen vaan on itsestäni jotenkin huvittavaa.

Lilja huomasi puupalikat pöydällä ja osasi tehdä jo useamman palikan tornin vaikka sitä ei kuulemma vielä edes "vaadita" 1-vuotisneuvolassa. Muutenkin kaikki oli hyvin. 

Tuli rokotusten aika, voi sitä parkua. Ja kun kolme vielä laitettiin kerralla, molempiin jalkoihin ja käteen. Jos olisin tiennyt mitkä oireet tulee niin olisin pyytänyt laittamaan ne eri kerroilla...

Illalla tyttö meni kuumeiseksi ja aivan veltoksi, ei pystynyt kävelemäänkään kun sattui niin kovasti jalkoihin. Olin ihan ihmeissäni, kun ei Helmillä ollut muistaakseni tuollaisia oireita rokotuksista vaan kaikkihan on toki erilaisia. Näköjään Liljan keho reagoi noihin rokotuksiin herkemmin. Voi raasu, en meinannut uskaltaa alkaa nukkumaankaan. Annettiin kipulääkettä yötä vasten, onneksi vesi myös maistui. Yö meni vähän levottomasti, ja aamulla oli vielä kuumetta eikä kävely onnistunut vieläkään tai ainakin heikolla menestyksellä. Ilmoitin töihin että jään kotiin pikkuisen kanssa, ja täällä sitä nyt parannellaan. Uni maistui aamulla ja nyt on jälleen päikkäreillä. Kävelee jo, jospa ei enää sattuisi niin paljoa. 

Noista rokotuksista on muistaakseni ollut aiemminkin keskustelua täällä blogissani, ja ollaan edelleen sitä mieltä että nämä perusrokotteet annetaan tytöille mutta ei muita, paitsi tietenkin jos matkustellaan joskus sellaisiin kohteisiin joihin tarvitsee erikoisempia rokotteita. En tiedä onko vaikutusta, mutta kerran kun itse otin sen influenssarokotteen olin paljon sairaampi sinä talvena kuin aiemmin. Mutta joo, en uskalla olla antamatta noita samoja rokotteita jotka meillä vanhemmillakin on, tuntuu että se tuhkarokkokin on jälleen yleistymään päin. 

Toivotaan että tästä selvitään nyt näillä kuumeilla, tosin se MPR kuulemma voi nostaa kuumeen vasta viikon päästä. Katsellaan...

Onko teidän lapsilla ollut tällaisia oireita rokotusten jälkeen?


9 kommenttia:

 1. Nykyään on yhdistetty niin monta rokotusta yhteen, että oireita tulee lähes kaikilla lapsilla. Siskon pojalle nousi pistokohtaan ihan kamalan iso patti, onneksi laskeutui parissa päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tuli tosiaan mieleen että olisi voinut porrastaa noita rokotteita.

   Poista
 2. Rokotteista tosi usein tulee joitakin sivuvaikutuksia, mutta ne menee onneksi todella nopeasti ohi. Ja ne sivuvaikutukset ovat usein paljon pienempiä kuin tulisi se varsinainen tauti. Onhan nuo sivuvaikutukset ihan odotettavissa, kun rokotteissa kuitenkin laitetaan ihan elävää virusta (ainakin monissa). Me ollaan oltu onnekkaita, kun meille ei ole kenellekään tullut rokotus kohdan arkuutta lukuunottamatta mitään. Rotavirus-rokotteesta Ässälle taisi mennä vatsa hieman sekaisin ja olla hieman kärttyinen.

  VastaaPoista
 3. Meillä pojalle nousi rokotusten jälkeen aina myös kova kuume ja kananmunan kokoiset patit. Rota-rokotteesta taas oksenteli useamman päivän lähes kaiken. Kurjaahan tuo on, mutta lapsen parhaaksihan ne annetaan. Mitään ylimääräisiä rokotuksia en kyllä minäkään lapsille välttämättä antais.

  VastaaPoista
 4. Meillä vanhemmalle lapselle ei muistaakseni juuri mitään isompia oireita tullut, mutta nuoremmalle kyllä vatsavaivoja rotasta. Olen jännittänyt noita sivuvaikutuksia aina kovasti, mutta onneksi ollaan tähän mennessä päästy aika helpolla niiden suhteen. Siksi uskaltauduin ottamaan molemmille nyt influenssarokotteetkin.

  VastaaPoista
 5. Nuo rokotusreaktiot tuntuu olevan aika erilaisia eri lapsilla.Meillä vanhimmalla lapsella tulee melkein poikkeuksetta kaikista rokotteista voimakas paikallisreaktio pistoskohtaan muttei juuri muuta.Keskimmäinen on kipeä ja kärttyisä,nukkuu levottomasti ja itkeskelee. Pienin pelkää ja jännittää jo neuvolan ovella - joutunut paljon käymään lääkäreissä,mutta kun rokotteen onnistutaan antamaan niin jälkioireita ei juurikaan ole ollut.
  Mitä tulee tuohon influenssarokotteen jälkeiseen sairasteluun sitten niin samanlaista puhetta olen minäkin silloin tällöin kuullut - " en ota ikinä enää influenssarokotetta kun viime talvena otin ja sairastelin sitten koko talven!". Tosiasiahan on että se influenssarokote estää tai ainakin lieventää vain INFLUENSSAA.Voit sairastaa vaikka kuinka monta kuumeista flunssaa yskineen,nuhineen ja kurkkukipuineen jos satut tartuntoja saamaan.Jonain vuonna sairastelet vähemmän,jonain enemmän.Influenssa mahdollisine jälkitauteineen on kuitenkin paljon kovempi tauti.Jonain vuonna influenssarokotteen osuvuus on parempi,jonain vähän huonompi jos virus ehtii vielä muuntautua rokotteiden valmistamisen jälkeen. Joka tapauksessa se estää sairastamisen aikuisella keskimäärin 7-10 kertaa kymmenestä tartunnasta ja lopuissakin ainakin lieventää tautia ja ehkäisee jälkitauteja.Vanhuksilla ja muilla riskiryhmilläkin lähes sama teho.Joten hyvin kannattava rokote sekä yksilön että koko väestön kannalta. Lähipiirissä sattunut vakava keuhkokuume influenssan jälkitautina antoi kyllä minulle opetuksen rokotteen tärkeydestä! Kun parivuotias taistelee teholla hengestään keuhkokuumeen kourissa niin kyllä se pistää miettimään mitä noiden rokotteiden vastustajien päässä oikein liikkuu!
  Nita

  VastaaPoista