perjantai 21. joulukuuta 2018

Ikean sohva

Sohva on melko mainio kapistus. Siihen on ihana käpertyä lukemaan kirjaa, katsomaan sarjaa tv:stä tai vaikkapa lasten kanssa elokuvaa. Nyt kun meillä on takka, löydän itseni usein fiilistelemässä takkatulen lämmöstä juurikin sohvalla.

Meillä oli edellisessä kodissa sellainen ilmaiseksi saatu, valkoinen divaanisohva. Voin kertoa, että se ei enää kovin valkoinen ollut siitä luopuessamme. Tai no, valkoisellakin on melko monta eri sävyä... Sanoisinko näin, että se oli paikoitellen sellainen maitokahvin värinen. Ihan hyvä istua se oli, ja se kelpasi vielä seuraavallekin käyttäjälle, joku opiskelija sen kävi hakemassa kun laitoin ilmoituksen facebookin roskalavalle. 

Mietittiin miehen kanssa, millainen seuraava sohva olisi. Ei divaania, mutta kuitenkin kokoa saa löytyä että pitkä mieskin mahtuu oikasemaan. Jämäkkä, mutta kuitenkin sellainen jossa on kiva löhötä. Käytiin koeistumassa muutamia sohvia mm. Maskussa, mutta ei ollut oikein mieleisiä. Jos jokin mieluinen olikin, meni se reippaasti yli budjetin joka meillä oli korkeintaan 1000 euroa. Siispä suuntasimme Haaparantaan ja Ikeaan. 


Minulla oli ensin mielessä Söderhamn. Olin kyllä kuullut siitä myös vähemmän mairittelevia kommentteja, mutta halusin itse todeta asian. Se on nätti sohva, mutta istuinkokemus ei ole se paras. Vaikka haettiinkin tavallaan sitä sohvaa jossa on hyvä myös löhötä, tuossa se korostuu vähän liiaksikin. Miehen mielipide oli myös ihan ei ei tuon sohvan kohdalla, joten se unohdettiin. Karlstad oli myös ihan sievä, mutta liian pieni. 


Sitten se löytyi. Nockeby. Hyvän kokoinen, tarvittaessa siihen mahtuu koko perhe. Leveydeltään 251 cm, syvyys 97 cm. Jämäkät, tukevat tyynyt mutta silti mukavat oleskeluun. Ostettiin se. 


Väri on tummanharmaa. Minulla oli vähän vaalempi (ei kuitenkaan enää valkoinen!) toiveissa mutta mies sai tällä kertaa päättää. Valittiin myös puujalat kromattujen sijaan. 

Vaihdettiin järjestystä. Olohuoneesta tuli avaramman tuntuinen.

Nyt kun sohva on ollut käytössä sieltä keväästä asti, on minulla lähes pelkästään positiivista sanottavaa. Päälliset on pestävät, mutta niitä ei ole tarvinnut pestä vielä kertaakaan. Jos jotakin pientä tahraa on tullut, olen vain pyyhkinyt kostealla. Tätä on muistaakseni kahdella kankaalla, meillä on se vähän kalliimpi Lejde. Tuntuu, että sellaista sohvaa ei olekaan jossa ei pitäisi välillä asetella tyynyjä paremmin. Niin se on tässäkin. Varsinkin lapsiperheessä sen huomaa, kun eläväiset tytöt heittää välillä kuperkeikkaakin sohvalla... Istuintyynyjä pitää kyllä asetella lähes päivittäin jos ovat valuneet. On tämä silti monta kertaa parempi kuin aikaisemmat. 
18 kommenttia:

 1. Nätti sohva, tykkään itsekin vähän tällaisista skandinaavisista muodoista ja kangas on eläväpintainen. Teillä on tunnelmallinen koti :)

  Mukavaa joulunaikaa!

  http://www.niinapaju.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina!

   On kyllä ollut tähän mennessä hyvä valinta kankaaksi tämä, ja ehkä totun myös väriin. :)

   Ihanaa joulua sinullekin!

   Poista
 2. Nätti sohva ja erittäin kaunis koti teillä <3

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä ihanalta teidän olohuoneessa! Ja joo, tyynyjen asettelu tuttua puuhaa täälläkin :D Ei taida sellaista hyvin pysyvää sohvaa olla.

  Ihanaa joulua!

  - Kiia //
  https://nouw.com/kiiainnanmaa/

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvältä näyttää sohva teidän kodissa. Teillä on niin ihanan kotoista siellä <3

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvännäköinen sohva! :) Mä tykkään kovasti Ikean sohvista, ei yhtään haittaa vaikka olisikin naapurilla samanlainen :D.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää teidän sohva! Ja kaunista teillä näyttää olevan muutenkin. Meiltä löytyy tällä hetkellä 3 ikean sohvaa ja ollaan oltu tyytyväisiä. Kaikki tulivat käytettynä asunnon mukana. Olohuoneesta löytyy iso kulmasohva. Alakerran tv/vierashuoneesta vuodesohva ja saman sarjan 2-istuttava ilman vuodesohvamekanismia.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, niistä tulee varmaan sellainen mukava yhtenäinen kokonaisuus. :)

   Poista
 7. Ihana sohva! Hyvän sohvan löytäminen on aina kyllä supervaikeaa.

  VastaaPoista
 8. Ompas kaunis sohva. Oon kuumeillu uudesta sohvasta jo vuosia 😄

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva sohva, sen värikin on nätti! Tykkään tosi paljon sun blogin bannerista ♥

  https://www.stoori.fi/mahdollisesti-ehka/

  VastaaPoista