lauantai 31. toukokuuta 2014

Minttukrokanttipalat

Kerrankin sain itseni leipomisfiilikseen. Sitä tapahtuu kyllä aina välillä, mutta usein se jää pelkäksi aikomukseksi... noh, ei tällä kertaa. 
Aikomuksena oli leipoa mokkaruutua, mutta törmäsinkin vielä herkullisempaan ohjeeseen, minttukrokanttipalat/ruudut. Aivan ihanan suklaista, tähän tulee jopa 3 levyä suklaata! Nam... Suosittelen nautiskelijoille.



Ohje täältä.

175 g voita 200 g taloussuklaata 
2½ dl sokeria
 2 tl vaniljasokeria
 ¼ tl suolaa 
3 munaa
 3 dl vehnäjauhoja 
1 levy (250 g) minttukrokanttisuklaata (Marabou)
 Kuorrutus: 1 levy minttukrokanttisuklaata 
1 dl kuohukermaa 
25 g voita

Itse en laittanut ihan noin paljon jauhoja, kun taikina vaikutti jo niin paksulta muutenkin. Lisäsin myös kylmää kahvia n. 0,5-1 desin.

1. Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. 
2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokerit ja suola. 
3. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää munat suklaa-voiseokseen. 
4. Rouhi minttukrokanttisuklaa. Lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot taikinaan. 
5. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Taikina saa olla keskeltä hieman raakaa. 
6. Anna suklaalevyn jäähtyä, mielellään seuraavaan päivään asti. 
7.Paloittele kuorrutuksen minttukrokanttisuklaa kattilaan. Lisää kattilaan kerma ja voi. 
8. Kuumenna ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. 
9. Kaada kuorrutus kakun päälle ja nosta kakku viileään jäähtymään. 
10. Leikkaa kakku ruudukoksi.


Miksikö tuo vasara on tuossa? No sillä hakkasin ne minttusuklaat rouheeksi :D


Pohja menossa uuniin


Valmista.



Helppoa ja makeaa :)

2 kommenttia: