keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Ekologista ja eettistä muotia päälle

Anteeksi blogihiljaisuudesta, vaan kylläpä se viikon vertainen tauko teki ihan hyvää. Ymmärtänette varmaan että vaikka rakastankin tätä blogin kirjoittamista, on tauko välillä paikallaan. Juhannuksen aika rauhoituttiin Syötteen maisemissa. Grillailtiin, ulkoiltiin ja uitiin joka päivä, ah mikä kesä! Jäin sinne vielä itse kun mies tuli takaisin Ouluun, ja maanantai-iltana itsekin ajelin Liljan kanssa takaisin cityyn. Helmi jäi pariksi yöksi mummolaan. 

Olenkin jo odotellut että pääsen kertomaan teille uudesta mekostani. Sain nimittäin Nudgelta valita tuotteen, ja halusin Kim-mekon joka on tuotemerkiltään With Love Sanna Hopiavuori. Mekossa on väljät hihat, tykkään kun "allit" ei näy ja muutenkin kesällä tuollaiset väljemmät hihat toimii hyvin. Lisäksi materiaali on helteelläkin ihan superihanan tuntuinen (bambu-elastaani) enkä haluaisi riisua sitä koko päivänä pois. Välillä se on kuitenkin pestävä. Mekko on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, ja Sanna ompeleekin ison osan tuotteistaan itse tai ne ommellaan suomalaisessa pienompelimossa. 

Alla olevat kuvat on otettu juhannusyönä.
Verkkokaupan lisäksi Nudge löytyy Helsingin Yrjönkadulta. Nudgen edustama arvomaailma kolahtaa myös minuun, eli eettisyys/ekologisuus/vastuullinen muoti. Blogini pitkäaikaisemmat lukijat ovat ehkä huomanneet minunkin ottaneen ison askeleen kohti ekologisempaa elämää niin kosmetiikka- kuin vaatevalinnoissa, silloin tällöin niistä on juttua ollut blogissa.

"Vaatebisnes on valitettavasti monella tapaa likaista. Uusia tuotteita ja trendejä suoltava muotiteollisuus tuottaa tekstiilejä markkinoille yhä halvemmalla hinnalla. Tosiasia on, että tehotuotannossa joudutaan usein oikomaan mutkia eettisten ja ekologisten periaatteiden kustannuksella. Harva meistä on välttynyt uutisilta, joissa iso kansainvälinen vaateketju jää kiinni esimerkiksi lapsityövoiman käytöstä. Saamme lukea liian usein siitä, kuinka vaateteollisuus saastuttaa ympäristöä halvan tuotannon maissa." Lisää eettisistä ja ekologisista valinnoista voit lukea täältä, sieltä löytyy myös hyviä vinkkejä kuinka kuka tahansa voi pienentää omaa eettistä tai ekologista taakkaansa vaatehankintoihin ja vaatteiden huoltamiseen liittyen.
5 kommenttia:

 1. Onpa kivan oloinen ja varmasti mukava kesällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan täydellinen kesävaate, ja talvellakin menee vaikkapa neuletakin kanssa tai alle pitkähihainen. :)

   Poista
 2. Kaunis mekko. Siinäpä iänikuinen pulma. Ostaakko (kallista) kotimaista ja ekologista vai vähän halvempaa ja ehkei niin laadukasta.

  VastaaPoista