perjantai 17. kesäkuuta 2016

Taapero nukkuu huonosti

Lilja on vihdoin viimein alkanut nukkumaan paremmin, menee sänkyyn n. 20.00 ja heräilee 05.30 eteenpäin, hieman vaihtelee. Yleensä heräilee samaan aikaan kun mies lähtee töihin. Kerkesin jo hetken aikaa ajatella että ah, nytkö ne leppoisat yöt alkaa itselläkin vaan mitä vielä, ei minua niin helpolla päästetäkään. Helmi on aloittanut taas maitorallin. Yöllä kipittää huoneestaan pari kolmekin kertaa meidän huoneeseen ja Liljakin herää siihen, koitan äkkiä ponkaista sängystä jo kuullessani oven avautuvan vaan aina en ihan ehdi. Maitoa on vailla, en vaan jaksa millään uskoa että olisi oikeasti jano kun juo ennen nukkumaan menoa paljon maitoa/vettä. Ollaan mietitty että tuo on vaan tapa jolla haluaa yöllä päästä kuljeskelemaan hereillä, ja kovasti päätettiin ettei anneta sitä maitoa yöllä ellei ihan tajuton parku tule. No viime yönä en jaksanut enää kuunnella vaan annoin vettä että pääsen itsekin nukkumaan. Vaan voiko oikeasti olla kokoajan jano? Joskus kun olen maidon vienyt, on hän sen juonut ja sama rumba alkaa jo parinkymmenen minuutin päästä uudestaan joten veikkaampa että pelkästä janosta ei ole tässä nyt kyse. Täytynee antaa nokkamuki sänkyyn jo illalla mutta onkohan sitten koko sänky märkänä...? Huoh.


Se jaksaa sataa tuolla ulkona, tänään ei ole tyttöjen kanssa isompia suunnitelmia kun ei jaksa tuohon säähän lähteä vaunuilemaan. Sunnuntaina ajellaan kummitytön rippijuhliin, aikainen herätys (aikaisiahan ne muutenkin kyllä ovat) taas kun kirkossa täytyy olla jo kymmeneltä. Helmille kerroin yhtenä päivänä että mennään kirkkoon niin nyt jaksaa kokoajan höpötellä kirkkoon menosta ja kirkon kelloista. :D Saa nähdä miten tytöt viihtyy kirkon penkillä.

Olisiko vinkkejä miten saa sen taaperon yörallin loppumaan? 

11 kommenttia:

 1. Meillä Sennillä oli myös vaihe jolloin nukkumaan meno oli yhtä rallia kun tyttöä piti palautella takas sänkyyn ja öisinkin heräili mitä ihmeellisemmistä syistä (mm. jano tai pissahätä).
  Nyt yöt ovat, luojan kiitos, taas rauhoittuneet. Meillä auttoivat TARRAT! Tein tytölle tarrataulun jossa oli oma ruutu jokaiselle päivälle. Jos meni kiltisti nukkumaan ja pysyi sängyssään aamuun saakka sai tarran tai kaksi. Jos sängystä karkaa niin tarroja ei tule. Pari aamua meni neidillä itkiessä ja raivotessa kun ei karkailun vuoksi saanutkaan tarroja, mutta tästä hän oivalsi että jos pysyy sängyssä niin saa tarransa.:)
  Ehkä tarrataulu toimisi teilläkin?
  Olen antanut Sennin itse valita tarrat kaupasta ja aamulla saa toki itse päättää minkä tarran tauluunsa laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä iässä teillä oli se vaihe? Oon myös kuullut, että ainakin vähän isommilla lapsilla toimii tuollainen systeemi. :)

   Poista
  2. Hmmm...olisikon ikää ollut 2v6kk. Se vaihe kesti kyllä aika pitkään ennen kuin keksin tarrat. Nyt Senni on 2v11kk.
   Tarrat toimivat meillä myös pottailuun kun vaippa jätettiin pois 2v2kk iässä.

   Poista
  3. Täytynee jossakin vaiheessa testailla. :)

   Poista
 2. Pakko kysyä mistä tuo toppi ja hame on? Oon ihastunut kaikkeen kukalliseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silverjunglen vaatteita. :) huomenna tulossa postaustakin heidän vaatteista kun ostin ison satsin...

   Poista
  2. Silverjunglen vaatteita. :) huomenna tulossa postaustakin heidän vaatteista kun ostin ison satsin...

   Poista
 3. Onko teillä yövalo käytössä? Se näyttää meillä ratkaisseen taaperon yöhuutojen ongelman. Hän ei siis poistunut sängystä, vaan heräsi huutamaan 1-3x yössä.
  -Imppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla nyt testattu yövaloa. Joskus pienempänä kokeiltiin, täytyypä etsiä se.

   Poista
  2. Ei olla nyt testattu yövaloa. Joskus pienempänä kokeiltiin, täytyypä etsiä se.

   Poista
  3. Suosittelen kokeilemaan. Ei toiminut meilläkään silloin vauva-aikana.
   -Imppu

   Poista