maanantai 20. kesäkuuta 2016

Nuori ja kaunis


Sateisesta säästä huolimatta eilen oli hieno päivä. Kummi/siskontytölläni oli konfirmaatio. Aamukymmeneltä oltiin jo kirkossa, oikein odotin sitä suvivirren laulua vaikka en kovin uskonnollinen olekaan. Suvivirrestä vaan tulee aina nostalginen fiilis, se viimeistään muuttaa kevään kesäksi. Tänä keväänä en päässyt siskonlasten kevätjuhliin joten se jäi kuulematta mutta asia korjaantui nyt. Myös muut virret veisasin, yksi lemppareista on Herra kädelläsi josta myös Jenni Vartiainen on tehnyt kauniin version.

Varasin kirkkoon mukaan ruisleivän palasen ja tikkarin jos Helmi ei jaksa olla aloillaan ja tarpeeseenhan ne tuli. Ihan hyvin jaksoi jonkin aikaa istua penkissä mutta oli se sen verran pitkä toimitus (melkein 2 tuntia) että ihan ilman kitinöitä ei selvitty. Lilja viihtyi hyvin. Kävin siunaamassa kummilapseni. Kirkon pihalla otettiin valokuvia ja sääsket meinasi syödä meidät elävältä...

Rippijuhlia jatkettiin kummitytön kotona, jossa tapasin pitkästä aikaa monet sukulaiset. Oli kyllä kiva nähdä kaikkia, joihin nykyisin törmää pääasiassa tällaisissa sukujuhlissa. Tarjottavaa oli jos jonkinlaista, herkullisia voileipäkakkuja ym. Päivänsankari antoi luvan laittaa kuvat blogiin


Päivä toi mieleen myös omat riparimuistot, vaikka siitäkin on jo 16 vai 17 vuotta aikaa. Rippileirillä oli huippua, mukavat ohjaajat sekä isoset ja kivaa ohjelmaa ja ennenkaikkea kaverit. Päivät koostui katekismuksen luvusta ja kokoajan syötiin, se on jäänyt kyllä mieleen! :D Tehtiin myös retkiä ja isoset keksi meille kivoja leikkejä joita muistelen lämmöllä vieläkin. Koitin kysellä kummitytöltä mitä he leirillä tekivät, ja ymmärtääkseni melko samantyylisiä juttuja siellä nykypäivänäkin on. 

Täytyykin jonakin päivänä kaivella ripariaikojen valokuva-albumi esille ja palata muistoihin.


Lasken matkaan leijan kauneimman
Se saa lentää tuulien teitä
Toivo nousee yli ulapan
Anna rauha. Varjele meitä
Anna rauha. Varjele meitä

Laitan matkaan toiveen kauneimman
Se saa lentää tuulien teitä
Pyyntö kantaa yli maailman
Anna rauha. Varjele meitä
Anna rauha. Varjele meitä
5 kommenttia:

  1. Kaunis on riparin päättäjä ja suloisia nuo teidän pikkuiset <3

    VastaaPoista
  2. No sinä ehdit vielä monta kertaa kuulemaan suvivirren, kun omat tyttös menevät kouluun ja koittaa kevätjuhlakausi. :)
    Se oli aina kevätjuhlan viimoinen numero ja huippuhetki, kun sit pääsi vapaalle. :D

    VastaaPoista