keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Villikissa sängyssä ja arvonnan voittaja

Otsikko saattaa olla hieman harhaanjohtava... Mutta se on näköjään ihan sama onko talossa vauva vai taapero, nukuta ei. Helmin yöt menee välillä ookoo, mutta sitten tulee taas niitä öitä kun ollaan vaatimassa maitoa ja milloin mitäkin vaikka varmasti on hyvin juonut illalla maitonsa että ei luulisi olevan oikeasti jano. Sitten kun se herää yöllä ja tulee viereen, siitäkään ei oikein tule mitään. Ei siinä nuku itse lapsi eikä me aikuiset, Liljasta puhumattakaan. Välillä (kuten viime yönä) on niin, että Lilja herää unilta jo 4-5 maissa ja alkaa itse jokeltelemaan sängyssään ja siihen yleensä Helmikin sitten herää vaikka nukkuu omassa huoneessa ja onpa taas "pitkät" yöunet. Suuret suunnitelmat oli että siirrettäisiin tytöt samaan huoneeseen nukkumaan vaan liekö siitä tulee mitään.

Meillä ei olla totuttu yöllä perhepetiin vaan jokainen omaan sänkyynsä, paitsi me aikuiset samassa ja silloin tällöin Lilja välissä. Mutta kun alkaa se raapiminen, pureminen ja potkiminen hermohan se menee jokaisella ja eikun takaisin omaan sänkyyn vaan. Sinne useimmiten rauhoittuu uudestaan, joskus saattaa vähän aikaa huutaa. Mutta onko tuo raapiminen jne joku vaihe nyt pian 2-vuotta täyttävällä? Ollaan koitettua puuttua asiaan lempeästi, välillä myös pikkuisen rajummin on pitänyt sanoa asiasta. Raivokohtauksen tullessa olen koittanut selittää Helmille, kuinka äitiä sattuu kun hän raapii tai potkii. Liljakin on välillä "vaarassa". Usein komentamisella saa aikaan vaan vielä isomman uhman päälle ja silloin ei ole enää kellään hauskaa. Anteeksipyytöä ollaan opeteltu, ja hän pyytääkin kyllä nätisti anteeksi useimmiten. mutta ymmärtääkö tuon ikäinen vielä sen merkityksen? Helmi on myös vähän sellainen, että jos häntä sattuu, kaatuu tms niin alkaa itkemään mutta kun otetaan syliin alkaa sitten usein se lyöminen jne. Mitä ihmettä keksittäisiin näihin raapimisiin ja muihin keinoksi että loppuisi, onko teillä kokemusta? Vai pitääkö vain odottaa että tämä vaihe menee ohi? Huh huh, voi uhma sanon minä.

Tultiin tyttöjen kanssa tänään mummolaan ja loppuviikko ollaankin reissussa, huomenna Syötteelle systerin luokse. Kunpa ilmat suosisi, otin varalta jopa uimapuvut matkaan...(optimisti!) Öihin olen jo varautunut että v*tuiksihan ne menee, mutta katsellaan, pessimisti ei pety!

Ainiin, Marc Jacobsin tuoksuarvonta on ratkennut!

Random.org arpoi taas voittajan, ja onnellinen voittaja on Matula. Otan sinuun yhteyttä. :)

Suuret kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille, pistetään taas ensi viikolla uutta arvontaa kehiin. ;)

4 kommenttia:

  1. Mä testaisin varmaan sitä omaa huonetta tytöille.
    Onnea arvonnan voittajalle.

    VastaaPoista
  2. Onpa hankala tilanne. Itse nukuin vanhempien välissä ihan kiltistia ala-aste ikään asti. :)

    VastaaPoista