perjantai 27. toukokuuta 2016

2-vuotiaan hiustenleikkuu


Helmin hiukset on tänä vuonna kasvaneet oikein urakalla ja jo tuossa kuukausi-pari sitten koitettiin hieman siistiä otsatukkaa koska on kokoajan silmillä. Systerini oli silloin meillä kylässä ja hällä oli hiustenleikkuusakset mukana koska leikkasi mieheni iuksia, ja mietittiin onnistuisiko myös Helmin hiusten leikkaus. No ei onnistunut ei. Ensin itse oikein sanoi että leikataan, vaan mieli muuttui kun näki ne sakset ja pyristeli minkä kerkesi. Jätettiin se siis sillä erää. Helmi täyttää pian 2 vuotta, ja ajattelin että nyt on aika leikata otsatukka niin ei kokoaikaa tarvitse siirtää hiuksia silmien edestä pois.


Nyt ollaan täällä siskon luona yökyläilemässä ja jo monta päivää olen Helmille puhunut että leikataanko hiukset ja Helmi on siihen todennut ahkerasti että kyllä. Tänä aamuna huomattiin että voisi olla otollinen aika, kun ei ollut pahemmin kiukkuakaan sillä hetkellä. Otin tytön syliin ja pistin puhelimeen teletapit pyörimään, ja sisko haki sakset. Vähän aikaa menikin hyvin, vähän varuillaan oli ja tuijotteli välillä saksia, välillä tappeja. Sitten noin puolivälissä leikkuuta alkoi huitominen. No eihän sitä voinut puolitiehen jättää, vaan täytyi pitää hieman kiinni että saatiin homma hoidettua. Pikkuisen kitisi, mutta ei hysteerisesti huutanut.


Hiustenleikkauksen lopuksi kehuttiin miten hienosti meni ja kehotettiin katsomaan peilistä ja innoissaan menikin. Ihan hyvin meni siis, mutta yksin jos olisin ollut ei hommasta olisi tullut mitään. Kyllä siihen kaksi vaatii jos ihan ilman kampaamoa aikoo selviytyä hommasta. Takatukkaan ei kajottu, siellä on ihanat kiehkurat. 


Meidän vinkit siis semi-onnistuneeseen hiustenleikkuuseen on: 

1. Ota asia lapsen kanssa puheeksi jo useampi päivä etukäteen
2. Valitse rauhallinen hetki
3. Lahjo vaikka pienellä herkulla tai videon katsomisella
4, Pidä kiinni hyvin ettei sakset osu silmiin!
5. Älä vaadi täydellistä leikkaustulosta

8 kommenttia:

 1. Hyvät ohjeet :) Meillä kuopuksen hiuksia ei ole aikoihin leikattu, koska en jaksaisi tapella. Poika itse ilmoittaa aina, ettei leikata niin mennään ponnareilla sitten. Eiköhän se mieli joskus muutu :D

  VastaaPoista
 2. Hyvät ohjeet! :) Ei varmasti ainakaan juuri ennen päikkäriaikaa kannata alkaa yrittämään. Mun kaveri on parturikampaaja ja leikkasi taaperon hiukset puolisen vuotta sitten kotonaan. Se meni todella hyvin ja nopeasti. Ollaan tässä yritetty uutta leikkuuta sopia, mutta ei ole nyt aikataulut mennyt yksiin. Saas nähdä, miten toinen kerta sujuu, kun meno on vähän villimpää ja on uhmat ja kaikki. :D Voi olla, että menee silti ihan mallikkaasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se niin riippuu aina tilanteesta (tähtien oltava oikealla kohdalla jne...) :D

   Poista