sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Viikonlopun viettoa ja pottahommia

Meillä on nykyisin vaippojen kulutus kääntynyt laskuun, ainakin Helmin osalta. Potalla käynti on sujunut hienosti jo kuukauden-parin verran. Kakka ei ole tullut enää pitkiin aikoihin vaippaan, vaan aina pottaan. Pissakin tulee pottaan mutta myös vaippaan lirahtaa. Kokeiltiin pottailua jo viime vuoden puolella mutta silloin ei tainnut vielä olla oikea hetki. Kyllä se niin on että lapsi itse tietää milloin on minkäkin virstanpylvään aika, ei se hoputtamalla kummene. Pahimmassa tapauksessa hoputtamalla saa aikaan taantumista, ja potasta tulee mörkö jota pelätä. Toki mekin ollaan kehotettu siihen pottailuun, varovaisesti kyselty että pitääkö käydä potalla. Vieläkin sitä teemme, ja välillä sanoo että ei mutta hetken päästä sanookin itse että potalle. Siitä se lähtee.

Tässä muutaman päivän aikana on tullut katsottua vanhoja kuvattuja videoita kun V osti kotiteatterisysteemin. Minähän Helmin odotusaikana kävin kirjastossa digitoimassa vanhoja kasetteja joihin oli kuvattu mm. sitä kun oltiin siskoni kanssa lapsia. Oli ihana myös katsella niitä kännykällä kuvattuja pätkiä Helmistä ihan vauvana, oih! Olen tallettanut ne ulkoiselle kovalevylle ja välillä katsonut tietokoneella, mutta kyllä niitä on vaan kivempi katsoa tv:n ruudulta. Helmikin intoutui katselemaan ja välillä oikein nauraa räklätti. Meillä on nyt videokamera lainassa ja täytyy koittaa muistaa aina silloin tällöin kuvata ihan tätä tavallista arkea, ne hetket ovat kullanarvoisia ikuistettuna. Joskus vuosien päästä katsellaan haikeudella, kuinka nopeaa se pikkulapsi-aika menikin. Snif. Pistin muutes tässä yhtenä päivänä myös blogin facebook-sivuille muistutuksen, että jos teidän pienokaisilla on vauvakirjoja, täyttäkää niitä! Vietätte vuosien päästä vielä monia kivoja hetkiä vaikkapa teinien kanssa kun tutkailette mitä kaikkea kivaa sinne on tullut kirjoitettua. Itse intouduin täyttämään niitä lasten ollessa päiväunilla. Onneksi muistin vielä Liljankin muutaman kuukauden takaisia "saavutuksia". Vaan tämä arki on niin hektistä että heti ne unohtuu ellei laita ylös. 

Tänään on hieman harmaampi päivä, mutta siitä huolimatta lähdettiin käymään Kiimingin Koitelinkoskilla makkaranpaistossa. Aivan loistava retkeilysää olikin, ei ollut kuuma vaan juuri sopiva ja ei satanutkaan kuin vasta poislähtiessä. Minun äiti ja isä ajeli sinne myös. Suosittelen sitä paikkaa ihan kaikille jotka täällä Oulun suunnalla asustaa ja myös kauempaa tuleville.
18 kommenttia:

 1. Mua niin harmittaa, että Teinimonsterin vauvakirja jäi melkein kokonaan täyttämättä ja nyt Ässälle sen hommaaminen unohtui kokonaan. Onneksi kuitenkin Ässästä on otettu varmaan tuhansia kuvia ja niistä saa koottua kivan kuvakirjan. Teinimonsterin vauva-aikana meillä ei ollut vielä digikameraa... Joten vauva-ajan kuvia on heikosti. Joitakin toki löytyy, mutta kuvien laatu on aika onnetonta.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hieman harmittaa. :/ mutta kyllä niistä joistakin kuvista varmasti myös on iloa, olisiko sukulaisilla vaikka lisää kuvia? :)

   Poista
 2. Mä liputan myös kovasti tuon puolesta, että lapsi itse kyllä tietää milloin on oikea aika opetella uusi taito. Vanhempien tehtävä on sitten aistia se oikea hetki. Eipä se auta äitinä tehdä päätöstä, että nyt opetellaan kuivaksi, jos toisella ei oo mitään kiinnostusta asiaan!
  Ihania kuvia teidän retkeltä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. :) Tuon kun muistaisi joskus muidenkin asioiden kohdalla...

   Poista
 3. Vauvakirjan kirjaaminen on kyllä ihan kivaa hommaa ja järkevää. Vaikka ajatellaan, että kyllähän nyt nämä asiat muistaa ikuisesti, niin ei niitä muista ilman kuvia ja kirjoituksia.

  VastaaPoista
 4. Jaksoin alussa ahkerasti kirjoitella vauvakirjaa, mutta nyt se on jäänyt kokonaan :( Pitäisi joku ilta istua alas ja kirjotella vielä kun muistot ovat joten kuten tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuhan! Sitähän voisi vaikka ihan kalenteriin merkitä sopivan hetken jolloin sen toteuttaisi. :)

   Poista
 5. Itse juuri luin yhtenä päivänä omaa vauvakirjaani. Ihania juttuja äiti oli kirjannut.
  Kivaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii sinullako on ollut oma! Mulla ei ollut, mutta äiti on joitakin juttuja pistänyt paperille ylös.

   Poista
 6. Koiteli on kyllä tosi kiva paikka! On muuten tosi kätevää kun ainakin joillekin notskipaikoille pääsee rattaitten kans tai pyörätuolilla. Oliko sielä sillat ja pitkospuut kunnossa kevään tulvien jäljiltä?

  VastaaPoista
 7. Vauvakirjat on kyllä ihania! Mutta niiden parhaiden kuvien valitseminen sinne tuntuu ihan mahdottomalta! :D meillä on pottailussa myös otettu takapakkia mutta se on ihan äidin väsymystä. :( onneksi siitä huolimatta näyttää aika lupaavalta että päästäisiin vaipoista kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Koittaa valita yhden hyvän ja loput laittaa sitten albumiin... :)

   Poista
 8. Meilläkin tuo potalle kävi lopulta kuin itsestään. Ei todellakaan kannata väksisin toista pakottaa potalle vaan mennä lapsentahtisesti. Onneksi ei hätiköity tuon asian kanssa, niin päästiin lopulta aika helpolla. Vielä päikkäreille, yöunille ja pidemmille automatkoille yms. laitetaan vaippa varmuudeksi. Eiköhän neiti sitten taas ilmoittele, kun ei halua vaippaa enää noinakaan aikoina.

  VastaaPoista