lauantai 6. elokuuta 2016

Tahranpoistovinkit
Tänään käytiin tyttöjen kanssa poimimassa mustikoita ja hieman kuvailemassa. Vaatteethan tietty sotkeentui, mutta se nyt ei mikään katastrofi ole kun on olemassa hyvät keinot joilla tahrat saa pois. Meillä on ne kalliitkin vaatteet käyttöön tarkoitettu enkä jaksa liikaa säästellä. Esimerkiksi tuossa Liljan päällä olevassa haalarissa pohjaväri on valkoinen ja kivasti siihen tuli mustikkatahroja ja hieman ruostetta traktorin päältä, mutta sain ne kaikki pois kun tuoreeltaan käsittelin.

Tässä pieni lista hyväksi kokemiani keinoja saada pois lapsiperheessäkin tutut tahrat.

Muutamia yksinkertaisia tahranpoistovinkkejä:

Mustikka ja mansikka: Jos tahra on tuore, saat sen useimmiten pois kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. 

Banaani: Banaani jämähtää vaatteeseen usein aika tiukasti. Se kannattaakin käsitellä mahdollisimman nopeasti kylmällä vedellä ja astianpesuaineella, esikäsittelynä voi käyttää myös sappisaippuaa ja sen jälkeen pestä korkeassa lämpötilassa. 

Jäätelö: Poista ensin ylimääräinen jäätelö esim. lusikalla ja vältä levittämästä lisää. Pyyhi kostutetulla pyyhkeellä tahran reunoilta keskelle päin. Laita sitten tahriintunut vaate likoamaan kylmään veteen, jonka jälkeen voit pestä vaatteen käyttäen korkeinta pesuohjeen sallimaa lämpötilaa.

Tomaattikastike: Esipese tahra viileällä vedellä, sen jälkeen normaali pesu.

Suklaa: Käsittele tahra ensin tuoreeltaan nestemäisellä käsisaippualla, sen jälkeen normaali pesu.

Ruoste: Sitruunamehun ja suolan sekoitus irroittaa hyvin ruostetahran. Anna seoksen vaikuttaa noin tunnin ajan ja pese pyykkikoneessa.
Jos nuo keinot ei ole itselläni tepsineet, olen lähes aina saanut viime kädessä tahran kuin tahran pois vanhalla kunnon sappisaippualla. Ole käyttänyt välillä myös Lidlin tahranpoistosuihketta ja Vanish oxi actionia, mutta ei ole sappisaippuan voittanutta. Aurinkoisina päivinä olen myös vienyt tahraiset vaatteet terassille ja siellä tahrat ovat haalenneet tosi hyvin. Mikä taika lie auringossa.
Haluan tässä postauksen lopussa sanoa pari sanaa eilisestä lastenvaatepostauksesta. Siitä saattoi jokunen pahoittaa mielen, rahankäyttö kun joskus saattaa mennä enemmän tai vähemmän tunteisiin. Pahoitteluni siitä, en ajatellut loppuun asti kun otin sellaisen asian esille. Tosin en ketään nimeltä maininnut enkä kertonut edes missä paikassa se asia luki, mutta täytyy olla jatkossa varovaisempi mitä kirjoittaa. Toki mielipiteen saa ilmaista ja niin aion jatkossakin tehdä. Mutta tosiaan, varovaisuus on valttia enkä kyllä itse pidä edellistä postaustani sensaationhakuisena. Blogissani on melko maltillinen linja ollut, mutta välillä on mukava keksiä räväkämpiäkin juttuja. 

Peace & love! <3

Onko teillä muita hyväksi havaittuja keinoja poistaa tahroja?10 kommenttia:

 1. Ainoa mitä tähän keksin on pihkan poisto margariinilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuon olin ihan unohtanut, kiitti! :) lapsena pihkaa joskus tarttui vaatteisiin ja noinhan se lähti.

   Poista
 2. Kiitti vinkeistä ja mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Tota aurinkoa suositeltiin jossain porkkanatahroille, pitihän se testata ja toimii! Hyviä vinkkejä! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyviä vinkkejä, kiitos näistä!

  VastaaPoista
 5. Sappisaippua on kyllä mahtavan hyvä! Meillä näin mustikka-aikaan vaatteista löytyy kuivuneitakin mustikkatahroja, mutta eipä niistä jälkeäkään ole jäänyt sappikäsittelyn jälkeen :)

  VastaaPoista
 6. Hyviä vinkkejä, kiitti sulle!

  VastaaPoista