torstai 25. elokuuta 2016

Kesämuistoja: Muumimaailma


Nyt kun kesä väistämättä taittuu syksyyn on mukava muistella lomareissua Naantalin Muumimaailmaan. Jo pienenä tyttönä haaveilin sinne pääsystä, kova muumifani kun olin. No en koskaan päässyt. Onneksi nyt aikuisena asia korjaantui ja sain vietyä jälkikasvunkin sinne!

Fiilistelkää näiden kuvien kera, lämmin kesätuuli heilutti hiuksia ja vei kohti Muumilaaksoa.Helmi yhä tänäkin päivänä muistaa, kuinka Haisuli oli tuhma koska kiusasi lapsia viemällä lippalakin ja päätyi poliisien toimesta vankilaan. Teki muuten vaikutuksen kuinka hyvin hahmot näytteli ja sai yleisöltä huomion!

Hieman vielä jännitti, mutta melko lähelle uskalsi. :)Muumitalon herkkupöytä ja Muumimamman keittiö oli oikea runsaudensarvi.Hyvät näkymät. Oli muuten melko hikistä hommaa kesähelteellä kiivetä ylimpään kerrokseen "muutaman" muunkin kanssa! :D
Muumipapan hattu löytyi, ja Pikku Myy-kakkonen löytyi sängystä!


Hieno paikka tuo Muumimaailma. Ehkä kuitenkin meille olisi sopivampi vuoden-parin päästä, Helmi nyt hieman vielä arasteli esim. Muumien halaamista ja huomattavasti mukavampi siellä olisi kulkea ilman tuplarattaita. Pääsymaksut on melko korkeat (oman lippuni sain blogiyhteistyönä) mutta kyllä tuo paikka on hintansa väärti. Kahviloita ja ruokapaikkoja on paljon, mutta meidän budjetille sopi paremmin ottaa omat eväät. Kesän kuumin sesonki myös piti ravintolat melko täysinä, joten siksikin omat eväät oli meille oikea valinta. Pikku vinkkinä että jos itse haluaa vapaammin katsella paikkoja, kannattaa mukaan ottaa vaikkapa isovanhempi joka välillä katsoo lasten perään. Tällaisena muumifanina en itse saanut kaikkea irti, mutta ehkä seuraavalla kerralla. No joo, lasten paikkahan se on! ;)

Käykäähän tsekkaamassa Muumimaailma jos ette tälle kesää vielä ole kerenneet, kohta kausi loppuu ja ensi vuonna sitten uudestaan. Tai mikäli olen oikein käsittänyt, on talvellakin joskus jotain toimintaa?

Kiitos Muumimaailma, palaan (palaamme) taas joskus!
4 kommenttia:

 1. Nyt mä olen kade, koska itsekkin kysyin blogiyhteistyötä muumimaailmasta vaan en saanut. :( Kirjoitin asiasta täällä http://minttu-mietteet.blogspot.fi/2016/08/muumimaailma.html
  Nuoresta asti olen haaveillut tuonne pääsystä, vaan vieläkin tänä kesänä se jäi väliin. Ehkäpä ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että! :( Käypä kuules ensi vuonna katsastamassa Muumimaailma! <3

   Poista
 2. Ihania kuvia. Prinsessat on niin suloisia ja sä hyvä kuvaaja! Me aiotaan mennä ens kesänä tonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katju! Kovasti harjoittelen tuota kuvaamista, täytyisi vaan löytää aikaa kunnolla tutustua kameran säätöihin jne.

   Poista