keskiviikko 10. elokuuta 2016

Piirrä mun selkään


Jos minä voittaisin lotossa, palkkaisin itselleni selkään piirtelijän (sormella siis, ei kynällä jos joku ei hoksannut ;) ) joka tekisi sitä hommaa tuntikausia. Joo mulla on mies, mutta eihän se kerkeä kokoaikaa piirrellä. Työllistyisihän siinä yksi ihminen. No heh, mutta selkäänpiirtely ja sively tuntuu vaan niiiin ihanalta! Sen tunteen muistaa jo lapsuudesta, kun äiti silitti selkää ja piirsi ja koitin arvata mitä sinne raapustetaan. Myös siskon ja serkkujen kanssa tätä tehtiin. 

Pieni lapsikin rauhoittuu selän silityksestä ja Helmi tykkää kun myös piirretään. Koittaa jo arvaillakin, lähinnä aina arvaus on "syvän" eli sydän, kuu on myös kova sana. 

Ihminen elää kosketuksesta. Vaikea olisi kuvitella omalle kohdalle, jos ei koskaan kukaan koskisi. Itse saan nykyisin yltäkylläisesti läheisyyttä kun on nuo ihanat pienet tytöt jotka on melkein kokoajan tulossa syliin paijattavaksi. Mutta ymmärrän myös niitä, jotka ei halua että kosketaan edes halauksen merkeissä. Siinä taustalla voi olla jotakin tai sitten ei, ihmiset on kuitenkin erilaisia.

Hesari kirjoitti aiheesta. "Vastasyntynyt tuntee kipua, hakee lämpöä ja vierastaa kylmää. Kosketus ja läheisyys ovat hänelle elintärkeitä. Ilman niitä ihminen ei kasva ehjäksi, huomattiin huonoihin lastenkoteihin joutuneista romanialaislapsista 1990-luvulla. Vaikka vauvat saivat tarpeeksi ruokaa, aivot ja elimistö eivät kehittyneet normaalisti, koska heihin ei koskettu muuten, kuin mitä hoidon yhteydessä oli välttämätöntä." 

Artikkelissa oli myös tämä mielenkiintoinen kohta: "Kosketus vaikuttaa meihin jopa salaa. Tutkimuksissa on paljastunut, että asiakkaat, joita tarjoilija hipaisee pikaisesti, jättävät isomman juomarahan kuin muut. Potilaiden huoli puolestaan hälvenee ja hoito etenee paremmin, jos lääkäri koskettaa heitä rohkaisevasti. Opettajan taputus selkään tai käsivarteen saa oppilaan tuplasti todennäköisemmin taululle tehtäviä ratkomaan. Ja kirjoitat nimesi vetoomukseen herkemmin, jos allekirjoitusten kerääjä sipaisee sinua olkavarteen."

Kosketellaan siis, mutta huomioidaan myös jokaisen henkilökohtaiset rajat ja kunnioitetaan niitä.Saako sinun selkään piirtää ja tykkäätkö siitä?10 kommenttia:

 1. Mä tykkään selkään piirtelystä ja mies on samanlainen. Se on hyvä kun kummatkin tykkään niin vuorotellen piirrellään toistemme selkiin.

  VastaaPoista
 2. Kivan aiheen valitsit. Mäki muistan et oli kiva ku joku piirteli selkään ja oli kiva myös piirrellä toisten selkiin.

  VastaaPoista
 3. Koskettaminen on tärkeää. Itse en tykkää kuitenkaan halailusta, mutta silittely rauhoittaa.
  Ihania kuvia. <3 Etenkin tuo alimmainen: Valoa synkän tien päässä. Tarvot läpi huolien ja murheiden kunnes näet valon ja tiedät uuden paremman ajan koittavan. <3 Tuollain ajatus tuli kuvasta mieleen.

  VastaaPoista
 4. Saa piirtää. Ja tykkään siitä.

  VastaaPoista
 5. Piirtäispä joku mun selkään. ��

  VastaaPoista