tiistai 30. elokuuta 2016

Hoitopaikkaan tutustumista


Ensi viikolla se päivä koittaa kun minun pienet tytöt menee hoitoon. Märisenköhän silmät päästäni vai miten lie käy (hoitaja kehoitti tekemään sen vasta oven takana mikäli niin käy). Tänään käytiin tutustumassa perhepäivähoitoon jonne tytöt menee. Mukavan oloinen paikka tässä lähistöllä ja hoitaja, Helmi ja Lilja alkoi heti touhuilemaan ja leikkimään siellä olevan toisen kaksivuotiaan kanssa. Myöhemmin sinne tuli myös 3-vuotias poika. 

Ryhmä on nyt siis täysi, kun pph:lla saa olla neljä lasta hoidossa. Kävi ihan mieletön tuuri että tytöille vapautui paikat juuri tuolta, toiveenamme olikin ensisijaisesti pph. Jotenkin se kodinomaisuus ja pieni porukka on mielestäni parempi näin pienille lapsille. Hoitajan  pitkä kokemus alalta on myös hyvä juttu, varmasti on hänelläkin tullut nähtyä monenlaisia lapsia ja tilanteita. Kerroin meidän tyttöjen olevan melko temperamenttisia tapauksia mutta ei kai se haittaa... :D

Pohdiskelin mitä kaikkea olisi hyvä aina kuljettaa mukana, molemmille varmaan omat reput johon unilelut ja vaihtovaatteet. Hoitaja myös kehoitti tuomaan mieluummin teippi- kuin housuvaipat hoitoon, ne kun on nopeampi vaihtaa kun ei tarvitse kaikkia vaatteita riisua.

Pitäisi vielä täytellä ne esitietolomakkeet. Onhan se hieman haikeaa kun on kotona ollut reilut kaksi vuotta ja pikkuhiljaa työelämä taas kutsuu. Minun työpäivien kesto on vain 6,5 tuntia joten ei lasten tarvitse olla hoidossa koko päivää. Toisaalta olen varovaisen innostunut kun pääsen aikuisten ihmisten seuraan ja tulee erilaista rytmiä päiviin.

Siitä se yksi uusi aikakausi taas alkaa.
10 kommenttia:

 1. Perhepäivähoito on varmasti hyvä ratkaisu. Se kodinomaisuus on ihan luksusta. :)

  VastaaPoista
 2. Perhepäivähoitaja tai ryhmäperhepäiväkoti on ehdottomasti parhaita ratkaisuja kun kyseessä on alle kolme vuotiaat lapset. Kodinomaisuus ja pienet ryhmäkoot takaavat lapsille sopuisammat hoitopäivät.
  T: Ryhmistäti

  VastaaPoista
 3. Onnea uusille tuulille!
  Oikeinlaisen hoitopaikan löytyminen on kyllä tärkeää, on itselläkin levollisempi mieli kun tietää että lapset/lasten on hyvä olla. :)

  VastaaPoista
 4. Mä tein yksityisten perhepäivähoitajien työtyytyväisyydesta gradun ja perhepäivähoitajat olivat tyytyväisiä työhönsä eli he tekevät tätä suurella sydämmellä. Itekin oon perhepäivähoitaja ja oon tehny sitä työtä jonkin aikaa ja se oli kivaa. Ehkä joskus alan tekeen sitä jos en saa open töitä. Eli perhepäivähoito on pienille lapsille hyväksi. Siellä on aikaa hoitaa lasta yksilöllisesti. Tsemppiä, hyvin se menee!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä hoidon alkuun! Minä olen ainakin ollut viimeisimmän vuoden hyvin tyytyväinen, kun olen ollut tarpeellinen jossain muuallakin kuin kotona, kun olen opiskellut :)

  VastaaPoista