perjantai 11. joulukuuta 2015

Helmi 1,5 v

Siitä on jo puolitoista vuotta aikaa kun sain esikoiseni syliini, voi että aika juoksee! Eilen otin prinsessasta näitä kuvia, kerrankin tuli käyttöä noille Pomp de Luxin mekoille jotka ei ole vielä muuten päässeet käyttöön, halusin kuviin jotakin hienompaa päälle. Hampaita meidän neidillä on jo monta, kuinkahan monta itse asiassa? En ole nyt vähään aikaan saanut kunnolla katsottua suuhun, eikä sitä oikein hampaita pestessäkään kerkeä tarkistaa montako leegoa sieltä näkyy. Helmi on useimmiten hurmaava pieni tyttö. Joskus voisin vain katsella pitkään hänen touhujaan ja kuunnella ihanaa höpötystä. Sanoja tulee jo paljon, mm. äiti, iti (välillä myös S:n kanssa), mummi, ukki, kakka, muna, mamma, ei, moi... Myös nimiä ollaan nyt harjoiteltu ja selvästi osaa sanoa ainakin Matti. Tiina muuntuu Niinaksi. 


Uhmakohtauksia on myös välillä, mutta niistä selvitään. Meinaa tulla suru puseroon jos ei saa juuri sillä hetkellä leipää tai jos puuro ei ole heti valmis. Ihmeen hyvin ollaan pärjätty silloin kun ollaan jossakin menossa, esim. kirppiksellä. Helmi istuu reippaasti ostoskärryssä ja Liljan kaukalo mahtuu siihen myös. Yhden ainoa kerran Helmi on heittäytynyt maahan selälleen kun ei olisi halunnut tulla kärryyn, mutta nostin hänet sieltä "kylmän viileästi" istumaan siihen kärryyn ja se tilanne meni ohi. Kyllä sen huomaa jos itse lähtee mukaan siihen kiukutteluun, että se vain pahentaa tilannetta. Toki joskus se hermo menee meillä aikuisillakin, pukemistilanteet on välillä vähän semmoisia...


Helmi on aina ollut kaikkiruokainen, ja lempparia on aamu- ja iltapuuro. Siis ihan kaurapuuro. Meillä syödään vieläkin soseita, mutta toki myös "oikeaa" ruokaa. Pitäisi myös alkaa opetella se itse syöminen...se vaan on niin sotkuista puuhaa mutta täytyy vaan kestää. Pottaharjoittelu on aloitettu, mutta ei halua läheskään joka päivä siihen. Jospa se siitä kunhan on itse valmis. 


Tänään hän lähti yökylään mummolaan. Ikävähän tuo meinaa jo nyt olla. Me ja Lilja lähdetään huomenna piipahtamaan Ruotsin puolella, jos sitä ainakin Ikeassa kävisi. Myös Kemissä täytyy mahdollisesti pysähtyä autokaupoilla...

Nyt olen muutes jo vähän enemmän tutustunut uuteen kameraani eli Olympus PEN Lite E-PL5 jolla nämäkin kuvat on otettu. Mutta vielä on opittavaa, minusta tuntuu että välillä kasvot näyttää liian punaisilta varsinkin sisällä otetuissa kuvissa. Täytyy katsoa jos sille voi jotain tehdä. Haluaisin myös uusia objektiiveja, nyt käytössä on vain kaksi perusobjektiivia jotka tuli kameran mukana. Tutustuin niihin jo vähän, ja täydelliseltä minun käyttööni tuntuisi tämä M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm 1:1.8. Olen kuullut tuosta objektiivista hyvää, joten olisi mahtavaa päästä itsekin käyttämään sellaista.Mukavaa viikonloppua, tänne on tullut ihana lumipeite!

20 kommenttia:

 1. Ihania kuvia mummin mussukasta.

  VastaaPoista
 2. Niin ihana Helmi <3 Ja kauniit mekot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin oottanut että pääsisi nuitakin käyttämään :D tuo vaaleanpunainen on vielä vähän iso, 92. Sininen on sopiva just nyt kun on kokoa 86.

   Poista
 3. Oi miten ihana Helmi! Itsellänikin on kamala, SIIS HIRVEE objektikuume! Haluaisin vastaavan objektiivin kuin sinä himoitset! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, vähänkö ollaan samiksii! ;) siis pakkohan se on saada! Joulupukkii....

   Poista
 4. Ihanat kuvat ♡ täällä haaveillaan uudesta Canonin rungosta, mutta saa vielä odottaa... jollei sit joulupukki satu tuomaan :D

  VastaaPoista
 5. Suloinen Helmi ❤️ Ihania kuvia ❤️

  VastaaPoista