sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hän on Lilja

Ensinnäkin, ihanaa itsenäisyyspäivää ystävät! Meillä se meni ulkoillessa, hieman siivoten ja myös Tuntematon sotilas näkyi telkkarista ja Linnan juhlat. 


Eilen juhlittiin pienen rakkaamme ristiäisiä, ja nimeksi tuli Lilja Amalia. Vietettiin juhlaa Pyhän Andreaan kirkossa tässä lähistöllä pienehköllä porukalla. Mentiin jo ennen tilaisuuden alkamista laittamaan paikkoja kuntoon äitin, siskon ja kummityttöni kanssa, vaan kyllähän se aika ihan lentää vaikka kuin ajattelee että kerkiää tässä ihan hyvin. No kerettiin kaikki laittaa. Yllä olevassa kuvassa on meidän suvun kastemalja, joka on ollut myös omissa ristiäisissäni käytössä. Sen ympärille äitini teki ihanan kranssin kävyistä, ruusuista ja mustikanvarpuista. Huomasin vasta tilaisuuden lähestyessä loppuaan että pitäähän se kastevesi ottaa talteen, Helminkin ristiäisistä otettiin. Noo ei ollut muuta astiaa joten pistin veden tuttipulloon ja kuljetin kotiin siinä :D


Pyhän Andreaan kirkko oli tosi tunnelmallinen ja kaunis paikka, ja seurakuntasali oli ihan vieressä.


Alla olevan kimpun äiti on koonnut tulppaaneista, ruusuista ja mustikanvarpuista.Täytekakun tilasin tuttavalta.


Voileipäkakut oli siskoni tekemät.


Suolaiset piirakat loihti V:n isän puoliso.
Hali hali!


Kerroinkin jossain aiemmassa postauksessa että aion laittaa sen yhden eri mekon ristiäisiin, mutta aamulla sovittaessa sitä näkyi rintsikat läpi. Nou nou siis, ja ei ollut aikaa etsiä alle toppia. Laitoin sitten tämän Zizzin mekon jonka ostin tulevia häitä varten. Oli kyllä mukava päällä, onneksi ostin tämän. Kengät oli himpun verran isot ja kävely välillä hieman hankalaa, mutta selvisin ;)Liljalla päällään minulle tehty kastemekko, jonka helmaan on myös kirjailtu nimeni. Tämä mekko on tätini minulle tekemä, ja on sillä kastettu useampi lapsi. Harmittaa, että kaikkia ei ole vielä kirjailtu helmaan. Täytyy ottaa selvää ja muistella, keillä kaikilla tämä on ollut päällään niin saadaan (tai no äiti saa) kirjailut ajantasalle.Kuvia on paljon lisää mutta en laita tänne kun kaikki eivät välttämättä halua että laitan heistä kuvia. Kummeja tuli 5, yksi ei päässyt kastetilaisuuteen mutta toimitan hänelle kastetodistuksen jälkikäteen. Myös kummityttöni pääsee Liljan kummiksi kunhan hänet on konfirmoitu, käy nyt siis vasta rippikoulua. Tai no eihän se pääseminen vielä ole varmaa, täytyy keksiä hyvät perustelut että hänet hyväksyttäisiin seurakunnassa näin jälkeen päin kummin tehtävään. 

Juhlittiin tällä kertaa pienellä porukalla, vain kummit ja isovanhemmat ja siskoni perhe. Helmin kastajaiset kesällä-14 oli kunnon sukujuhlat, niin nyt pidettiin pienemmät. Huomasin muuten, että en ole tänne tainnut kertoa tai laittaa kuvia Helmin ristiäisistä. Taisin olla silloin niin väsynyt ja kiirekin oli että se jäi. Haluaisin dokumentoida ne tännekin, kun tämä blogi on minulle kuin päiväkirja. Se voi olla, että teen vielä postauksen Helminkin ristiäisistä.

Liljan juhlapäivä oli oikein onnistunut, ja taisi olla rankka kun neiti nukkui kotiin päästessämme 3,5 tunnin päikkärit! 


16 kommenttia:

  1. Onnea Liljalle kauniista nimestä. Näytät kauniilta tuossa pitsimekossa ☆☆☆

    VastaaPoista
  2. Oi miten kauniit juhlat <3 ja niin ihana Lija<3 ja mama tietty kans :)

    VastaaPoista