torstai 20. maaliskuuta 2014

Perhevalmennus

Käytiin tänään V:n kanssa perhevalmennuksessa. Ensimmäinen kerta meillä jäi väliin, koska yksinkertaisesti vain hukkasin sen lapun jossa oli tiedot moneltako ym... :D ja tämäkin käynti olisi jäänyt väliin ellen olisi löytänyt lappua. Googlettaakin yritin mutta ei löytynyt tietoa. Noh, onneksi löytyi lappu, oli ihan kiva käynti. Siellä oli meidän lisäksi muistaakseni 7 muutakin paria. Käynnillä käsiteltiin synnytystä, imetystä ja vauvanhoitoa. Katsottiin myös synnytysvideo... Ei, se ei ollut sellainen kuin yleensä kuvitellaan :D Se oli melko uusi, ihan tuolla OYSissa kuvattu. Itse synnytyksestäkin näytettiin pätkä, ei tosin (onneksi) mitään edestä kuvattuna kuten varmaan jossakin 90-luvun videoissa on ollut. 

Tehtiin myös ryhmätyö, jossa käsiteltiin mm. mitä tehdä kun tuntuu että synnytys on käynnissä, lääkkeettömiä ja lääkkeellisiä kivunlievityksiä, tukihenkilön merkitys ym. Ihan hyviä juttuja, jotka kyllä jo tiesinkin etukäteen. Mutta oli hyvä kuulla ammattilaisten kertomana noista jutuista. Myös imetysjutskia käsiteltiin. 


Saatiin lopuksi tällainen pikku paketti sieltä mukaan, paketissa on mm. sukat, nenätipat, rasvoja ja öljyjä jajaja.Terveydenhoitaja ja kätilöopiskelijakohan se oli jotka vastailivat kysymyksiin.

Tänään kävin myös raskauden toisessa sokerirasitustestissä. Se sujui taas hyvin, litku meni alas ongelmitta ja jaksoin istua sen kaksi tuntia mukisematta odotushuoneessa ja lueskelin kirjaa. Ei tullut huonoa oloa kertaakaan. Ja mikä parasta, tarkastin ne tulokset jotka tuli jo tänään omahoito-palveluun, kaikki oli alle 6 :) eli se vissiin tarkoittaa ettei tule jatkotoimenpiteitä...?

Ulkona satelee lunta, kohta se taitaa yltyä myrskyksi kun huomiselle lupaili että sataa paaaljon.

Muuutes! Arvonnasta on tullut viestiä että kaikki ei ole pystyneet liittymään lukijaksi. Tässäpä pieni ohjeistus jos se herjaa: Kun yrität liittyä, tulee todennäköisesti teksti Pahoittelemme...
Emme pysty käsittelemään pyyntöä. Yritä uudestaan tai palaa asiaan hetken kuluttua.

Siinä tapauksessa klikkaa kohtaa Lisää vaihtoehtoja, ja siitä sitten Lue. Näin sen pitäisi onnistua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti