perjantai 8. huhtikuuta 2016

Liljan 6 kk neuvola

Lilja täytti jo viime kuun lopulla puoli vuotta, mutta eilen oli neuvolaan meno. Eihän se aamu taas mennyt niin kuin strömsössä... Kun olin saanut tytöt puettua ja ahdettua autoon suht ajoissa, eiköhän ollut rengas mennyt puhki. Huomasin sen kun ajoin parkkipaikalta pois. Siinä sitten vähän aikaa mietin, alanko itse vaihtamaan vai ajanko tussukumilla pyörätietä pitkin miehen työpaikalle ihan lähelle. Valitsin jälkimmäisen ettei ihan hirmuisesti myöhästyttäisi neuvolasta. Eipä siinä sitten muuta kuin miehen työpaikalle ja vararengas alle. Myöhästyttiin vain puoli tuntia ja mitat saatiin otettua ja kaikki tarpeellinen. 

Neuvolantäti kirjoitti: "Kääntyilee ja pyörii napansa ympäri. Tarttuu leluun ja sitä tutkiskelee. Syö kiinteitä monipuolisesti. Kasvaa hyvin. Jokeltaa. Nauraa ääneen. Ihana tyttö."

Liljan 6 kk mitat: (suluissa edelliset)

Paino 8100 g (7510 g)
Pituus 67,5 cm (66 cm)
Pään ymp. 42,5 cm (41,7 cm)

Liljalla on kaksi hammasta alhaalla, ja ihmeen vähän niistä kyllä kitisi. Helmi oli myös sellainen kun hampaita tuli, että ei isommin itkeskellyt. Siinä ollaan siis ainakin vielä päästy helpolla. Yöt meillä on Liljan kanssa vieläkin hulinaa, Helmi on nyt (koputtaa puuta) alkanut taas nukkumaan ookoosti eikä päikkäreilläkään tule pois sängystä vaan alkaa reippaasti nukkumaan. Tuossa pari tuntia sitten vetäisi ison lautasellisen kaalilaatikkoa naamaan ja siitä jonkin ajan päästä nukkumaan.


Ps. Tuoreessa Kaksplussassa on muutes tuttu naama yhdellä sivulla. ;) Helmi kun näki sen, hoki vaan kokoajan että "äiti kuva" :D
10 kommenttia: