keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Liljan neuvolakuulumisia

 Lilja täytti viime viikolla 5 kuukautta. Mihin tämä aika taas juoksee...! Kyllä vaan huomaa ettei samalla lailla kerkeä huomata kaikkia uusia juttuja joita Lilja oppii jos vertaa Helmin vauva-aikaan. Kääntymisen oppiminenkin meni siinä sivussa, muistan kun Helmin vauva-aikana senkin taidon oppimista seurattiin silmä kovana. Mutta sitä kai se on kun kaksi näin pientä täällä asustaa, ei kerkeä ihan niin paljon kiinnittää huomiota yksittäisiin juttuihin.


Neuvolassa käytiin eilen hakemassa piikit. Tehosteet siis jo annettuihin, rotaakin meni viimeinen annos. Pikku reppana vähän itki kun molempiin reisiin tuikattiin, mutta melko pian meni itku ohi ja oli taas säteilevä oma itsensä. 

5 kk mitat (suluissa edelliset) :

Paino 7510 g (6860 g)
Pituus 66 cm (63,8 cm)
Pään ymp. 41,7 cm (40,8 cm)

Kasvaa ja kehittyy hyvin. Pienokaisesta jolla oli ensimmäisinä n. 3,5 kuukautena niitä iltaitkuja on tullut ihanan iloinen ja hymyilevä lapsi, masuvaivat siis suurinpiirtein selätetty. Meinasin jo riemusta kiljahtaa kun meillä oli jo kolme sellaista yötä ettei herännyt kuin yhdesti syömään, mutta nyt rokotuksen jälkeinen yö oli taas yhtä hulinaa ja tuttia sekä pulloa piti antaa jatkuvasti. Tuntui kyllä lämpimältä että olisiko kuumeen nostanut, tänään ollut myös kiukkuinen. Jospa olisi ohimenevää sekin ja kenties palaisi ne hyvät yöt... Helmikin on alkanut yöllä heräilemään useammin, täytyy vähintään yhdesti käydä laittamassa uudestaan nukkumaan ja yleensä hyvin alkaakin uudestaan unille. Olisiko ne nyt niitä ns. kauhukohtauksia joihin heräilee? Tässä iässä niitä taitaa alkaa tulemaan. Noo samoilla heräämisillähän ne menee. :D10 kommenttia: