tiistai 25. elokuuta 2015

Näitä EN jää kaipaamaan raskausajastaVau.fi:n sivuilta löytyy lista asioista, joita nainen ei todennäköisesti tule kaipaamaan raskauden jälkeen. Poimin listasta itselleni oleelliset seikat, ja juu, näitä en tosiaan jää kaipaamaan:

- Pienimmänkin fyysisen ponnistuksen aiheuttamaa hengästymistä
Lantion löystymistä
- Verenpainetta – liian matalaa tai liian korkeaa
- Että ainoat jalkaan mahtuvat kengät ovat crocsit
Outoja ja pelottavia unia
- Että ei voi nukkua vatsallaan
- Että ei voi nukkua selällään
- Että ei voi nukkua
Ennakoivia supistuksia
- Ilmavaivoja
Ummetusta
- Puutuneita sormia
- Selkäkipuja
- Kutinaa
- Närästystä
- Peräpukamia
Pahoinvointia
- Lihaskramppeja
- Levottomia jalkoja
- Raskausarpia
- Pelkoa, että jokin on pielessä
- Tunnetta, että on niin täynnä vauvaa, että hengittämiselle ei jää tila
Tunteiden heilahtelua
- Huimausta
- Väsymystä
- Uupumusta
- Nesteen kerääntymistä
- Ainaista pissahätää
- Tunnetta, että on iso ja lihava kuin valas
- Että ei pysty kävelemään normaalisti

Huomenna raskautta on täynnä 36 viikkoa, ja nyt on alkanut niitä vaivoja hieman tulla. Univaikeudet, uupumus, sängyssä kääntymisen vaikeus jne. Tuo pahoinvointi on asia jota en ole aiemmin kokenut raskauksissani, mutta tänään esim on kuvottava olo ollut koko päivän. Olenkin kuullut että osalla raskaana olevista ei suinkaan ole alkuraskauden pahoinvointia, vaan se keskittyy sinne loppupuoliskolle. Jaiks. Kumpa ei tarvitsisi oksentaa, se on niiiiin kamalaa. Oksennustauti on pahin tauti (näistä tavallisista) jonka tiedän, ja vain kerran olen nytkin oksentanut, olisikohan ollut viikolla 30 jotain. Sekin taisi johtua jostain mitä olin syönyt.

Tuo tunteiden heilahtelu nyt ei niin paljon ole koskettanut minua, toki vähän. Mutta mieskin kyllä sanoisi jos kysyisi että olen ollut hyvin rauhallinen ja seesteinen :D kuten sairaalassa synnytyssalissa viimeksikin koko pitkän päivän ajalle sattuneet kätilöt totesivat: "miten te voitte olla noin rauhallisia?" Ei ollut tarvetta ääneen paljon valitella eikä varsinkaan huutaa kivusta, kyllä sen kesti. Eikä se huuto taida muutenkaan auttaa.

Nestettä tuntuu kertyvän oikein urakalla kehoon varsinkin nyt lämpimien kelien aikana. Olen ihan turvoksissa! Nilkat on kuin pölkyt, sormet samaten kunnon nakit. Systeri eilen hieroi jalkoja ja yöllä se kostautui, kun nesteet lähti vähän turhankin ahkerasti liikenteeseen...

Levottomat jalat pysyy jotenkuten aisoissa magnesiumin avulla, mutta silti ne vaivaa. Nyt täytyy ottaa päivän aikana kaksi tabua että edes jotenkuten saisi nukuttua. 

Tällainen valituspostaus tällä kertaa, kiitos kun jaksoit lukea. En mielestäni kyllä turhan usein valita, mutta näistä piti nyt kirjoittaa :)

Pst: Vatsallaan nukkumista kaipaan ehkä eniten, ah kohta sen aika koittaa. Tai sitten ei, jos tissit on koko ajan täynnä. Damn.


10 kommenttia:

 1. Kaikki tuo pääsee unohtumaan niin nopeeta :D Mut joo, sellastahan se olikin..

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä ♡. Eikö ne helteet kohta lopu. En taida käyä lukee alkuperäistä listaa ku tuossa sun listassaki oli jo ihan "mukavasti" vaivoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 hah siellä oli muutama muukin vaiva viel listassa :D

   Poista
 3. Voi tulipa elävästi mieleen taas raskauden kaikki "ihanuus" ;) tsemiä loppuraskauteen <3

  VastaaPoista
 4. Muistan miten noilla viikoilla kärsin niin kamalasta närästyksestä, että nukuin istuvilteen, muuten nousi yrjöt kurkkuun, huih!
  Tsemppiä viimeisiin viikkoihin ja mukavaa tiistaita.

  VastaaPoista
 5. Oijoi...Onneksi sulla ei oo enää paljon raskautta edessä! Unohtuu tosiaa pian nuo vaivat! Tsemppiä viimeisille raskausviikoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä enää pitkään ole vaikka kyllä se välillä tuntuu ikuisuudelta.... Kiitos tsempeistä!

   Poista