Kaksplus.fi

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Hilla-valkosuklaapiirakka


Hilloja on löytynyt suolta tänä kesänä ruhtinaallisen paljon! Itse en tosin siellä ole kyykkinyt, vaan onneksi saatiin tätä suon kultaa äidiltä ja V:n porukoilta. Jotkut kutsuu lakaksi, mutta meillä päin tämä marja on aina ollut hilla. Pakkaseen meni osa mutta tuoreista halusin kokeilla tällaista hilla-valkosuklaapiirakkaa. Ohje löytyi Myllyn paras-sivustolta. Omatekemäni muutokset ohjeessa näkyy suluissa.


Uunipellillinen

Pohja:

300 g margariinia (korvasin n.puolet voilla kun margariini pääsi loppumaan)
dl sokeria
2 munaa
3 dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
3 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
1 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta
(lisäsin taikinaan vielä kunnon lorauksen kevytmaitoa kun tuntui niin paksulta)

Täyte:

7-8 dl sokeroituja hilloja (lakkoja)
tlk kermaviiliä tai ½ tlk kermaviiliä ja 1 tlk smetanaa
100 g valkosuklaata sulatettuna (laitoin 115 g)
2 munaa
dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni tulemaan 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää vaahtoon jauhot varovasti. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunissa noin 13 min. Levitä hillat tasaisesti esipaistetulle pohjalle. Yhdistä kulhossa täytteen muut ainekset ja valuta seos hillojen päälle. Paista vielä noin 15 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkausta. Koristele sulatetulla valkosuklaalla. Piirakka sopii hyvin pakastettavaksi.



Ja eikun herkuttelemaan! Itse jemmasin tätä myös pakkaseen tulevia Me&I-kutsuja varten... ;)





22 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä. Tänään piti ottaa muutama palanen pakkasesta kun vieraita kävi.. :)

      Poista
  2. Voi mahottomuus mikä herkku! Täytyypä pistää muistiin, varmasti tästä saa hyvän myös gluteenittomalla pohjalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti saa, itse asiassa aion minäkin kokeilla tämän tyyppistä piirakkaa gluteenittomana ja eri marjoilla :)

      Poista
  3. Voi vitsi miten hyvältä näyttää! Itse olen aina pienenä inhonnut lakkaa, mutta toisaalta aikuisena huomaa, että moni makunystyrä on alkanut iän myötä pitää asioista mitä en joskus nuorempana voinut edes kuvitella syöväni , joten taidanpa antaa lakalle/hillalle uuden mahdollisuuden ;)

    VastaaPoista
  4. Tulin tutkimaan blogiasi! :) Ihanalta näyttää piirakka ja hillatha voisi vaihtaa vaikka vattuihin. :)

    VastaaPoista
  5. Vastavierailulla! Ihanan näköistä piirakkaa :) Jäin myös lukijaksesi. Mukavaa iltaa sinne :)

    VastaaPoista
  6. Minäkin tulin vastavierailulle ja lukijaksesi jäinkin ❤️ Herkullinen piirakka ohje, täytyypä kirjoittaa tuo muistiin :)

    VastaaPoista
  7. HIlla on kyllä ihana marja,harmi ettei sitä löydy täällä vaikka muita marjoja löytyy hyvinkin markettien pakastekaapeista. Ihana piirakka:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö löydy kauppojen hyllyiltäkään hillaa kesäaikana? :/

      Poista
  8. Ihanan kuulloinen piirakka :) Lakat, tai siis hillat ovat kyllä hyviä. Ja valkosuklaa on niitten kanssa tosi hyvä pari :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, täytyisi kyllä kokeilla tällaista myös tummemman suklaan kanssa. Mitenhän toimisi...?

      Poista
  9. Oih että pakko olla aivan superherkullista <3

    VastaaPoista