torstai 13. elokuuta 2015

Miten masu voiKiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille, sieltähän tuli paljon muiltakin kokemuksia niistä affektikohtauksista. Kysyin asiasta myös facebookissa kahdessa ryhmässä, siellä myös kymmenet ihmiset kertoivat heidän lasten kohtauksista, ja jaksaa kyllä yllättää ettei neuvolassa ole tämmöisistä edes ikinä mainittu! Sehän on selvä että tuollaista säikähtää vaikkei olekaan vaarallinen, mutta eihän sitä voi siinä tilanteessa tietää kun ei kohtauksen mahdollisuudesta ole ikinä puhuttu aiemmin missään. Tämäkin on asia joka on ns. itse pitänyt ottaa selville.

No niin, sitten päästään hieman masukuulumisiin. En ole tässä raskaudessa niin paljon kerennyt (?) kirjoittaa masukuulumisia, tai en tiedä mistä johtuukaan että ei ole tuntunut siltä että pitäisi "hehkuttaa". Ehkä se ensimmäinen raskaus oli niin uusi asia että tuli kirjoiteltua ja kerrottua enemmän, nythän olen jo konkari ;) ei vaan, onhan se ihmeellistä mutta ei arkena aina kerkeä keskittyä mahaan kun Helmi vaatii huomiota ja onhan sitä muutakin puuhaa. 

Maanantaina kuitenkin pääsin oikein kunnolla keskittymään mahassa olevaan pikkurakkauteen, kun kävin Meri-Oulun Äitiys-ja perheneuvolassa joka sijaitsee Oulussa Torin rannassa. Siellä työskentelee ihana Kaarina Vehkaperä, joka selvästi omistautuu työlleen ja asiakas tuntee olevansa tärkeä ja hyvissä käsissä. Olen aiemminkin käynyt Meri-Oulun neuvolassa, ihan ensimmäisen kerran silloin kun odotimme pientä enkeliämme. Sydän sykki viikolla 8 kun kävimme siellä, ja kun menimme ensimmäiseen kunnan tarjoamaan neuvolaan viikolla 12-13 ei enää ollutkaan elämää. 

Toisen kerran kävin odottaessani Helmiä. Myös silloin alkuraskaudessa, ja en ihan muista kävinkö myös myöhemmin. Tässä raskaudessa kävin aivan alussa ja nyt. Mielestäni kunnallisella puolella pitäisi tarjota yksi ultrakäynti myös näin loppuvaiheessa, mutta eihän se tarjoa (ainakaan täällä Oulussa) ja siksi on turvauduttava yksityiseen. 

Katsottiin vauvan rakenteet kaikessa rauhassa, ja itseäni mietitytti onko lapsivettä tarpeeksi. Välillä on tuntunut että sitä holahtaisi, mutta kaipa se on jotain ihan muuta kun sitä oli kuulemma normaali määrä siellä kohdussa. Toinen asia joka tietysti kiinnosti oli vauvan tämän hetkinen painoarvio. Arvion mukaan pienokainen painaa nyt n. 2 361 g <3 arvioitu syntymäpaino n. 3 500 g. Jännä nähdä millaisia heittoja lukuihin tulee. 

Hieman huono näkyvyys oli kun istukka tuli aina eteen kun yritettiin kuvailla, ja onhan minulla myös nuo vatsanpeitteet isohkot :D kuitenkin näkyi että pientä kiharaa tukkaa jo oli! Aaaw ei malta odottaa että näkee pienen tytön, onkohan yhtään Helmin näköä? Niin tosiaan, kyllä se sukupuolikin varmistui :) ei tartte alkaa myymään jo hankittuja samistelumekkoja pois! 

Kaikin puolin miellyttävä käynti oli jälleen ja mukava jutella Kaarinan kanssa. Suosittelen lämpimästi hänen vastaanottoaan. Hän toimii sekä Oulussa että Torniossa, ja asiakkaita käy pidemmän matkan päästäkin. Hinnasto löytyy täältä, ja on tietääkseni paljon edullisempi kuin moni muu yksityinen neuvola.6 kommenttia:

 1. Se on kyllä ihan kullanarvoista jos ultraaja on sellainen ihminen että hänen luonaan on mukava käydä. Monesti kuulee tarinoita ja on omallekkin kohdalle sellainen ultraaja osunut, että jälkikäteen ei päällimmäisenä tunteena ollut ilo vauvan hyvinvoinnista, vaikka sekin siellä taustalla toki silläkin kerralla oli. Mukavat kätilöt, lääkärit ja terveydenhoitajat on mun mielestä sellasia joiden luokse on helppo mennä ja joilta on luontevaa kysyä niitä pieniä ja nolostuttaviakin kysymyksiä, mikä taas on äidin ja vauvan terveyden kannalta parempi kuin se että esim. jännittämisen takia jättää kysymättä.

  Mukavaa että saitte varmistuksen sukupuolesta. :) Tsemppiä loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta! Valitettavan usein se on niin että ainakin kunnallisella puolella ultraajilla on niin kiire että perusjutut katsotaan eikä siinä ylimääräisiä höpistä :/ itselläni ollut ihan ok kokemukset niistäkin, mutta kuullut kavereilta että melko liukuhihnatyötä välillä ollut.

   Poista