perjantai 11. heinäkuuta 2014

Vauva tänään 1 kk

Onpa aika mennyt nopeasti! Kuukausi sitten synnytin pienen rakkaan ihmisen. Alkuviikkojen opettelusta ollaan tultu kuukauden ikään, ja oma varmuus vauvan käsittelyssä on vahvistunut ja on oppinut tuntemaan vauvaa paremmin ja ehkä jo tietää, mikä pienellä on milloinkin hätänä jos itkee ym. Tietenkin tämä on vieläkin opettelua, mutta kokoajan mennään eteenpäin.


Neiti on välillä melko temperamenttinen. Jos ei heti saa maitoa, alkaa melkoinen itkuvirsi :D mielellään ei edes päästäisi tilannetta siihen pisteeseen, koska ollessaan niin hysteerinen ei tahdo imemisestä oikein tulla mitään. Varsinkin jos on tissillä, menee se ihan raivoamiseksi vauvalla ja helpompi on antaa pullosta. Välillä ei se pullokaan auta, ennenkuin on ensin kunnolla rauhoittunut. Aamu- ja iltakiukkuja on nyt ollut melko paljon. Myös nukkumaan alkamisessa on omat haasteensa. Myös yöt ovat melko levottomia, kun vauva ei malttaisi nukkua vaan haluaisi seurustella. No onneksi nämä kaikki ovat vain vaiheita, joiden jälkeen tulee uusia vaiheita... ;) 

Vauva kannattelee päätä jo tosi hyvin, oikeastaan jo alle parin viikon ikäisestä näin on ollut. On myös tosi tarkkaavainen, seuraa lähiympäristöään tarkasti. Vaaleat hiukset näyttää kasvavan joka päivä enemmän ja enemmän. Vauva tuntuu jo isolta, saapa nähdä paljonko on kasvanut kun ensi viikolla on lääkäri.

Ollaan kierrelty jo kirppiksiä ja kauppoja kahdestaan. Hyvin menee reissut, nukkuen lähinnä. Jos sattuu heräämään ja kitisee, eikun pullo suuhun. Autolla kun liikutaan, vauva on mukana turvakaukalossa ja sitten ostoskärryjen sisällä. Vaunuilla ollaan käyty lähialueen kaupoissa, pitäisi nekin joskus tässä vielä pakata autoon ja lähteä vaikkapa jonnekin kauppakeskukseen niin helpompi liikkua. Mutta tosiaan vauvalla on hyvä oppia kulkemaan jo pienestä asti mukana, me kun ollaan melko reissaavaa sorttia, tai no kuljetaan autollakin pitkiä välimatkoja.

Omasta voinnistani sen verran, että hyvin olen jaksanut ja melkein heti synnytyksen jälkeenhän olisin ollut jo valmis lenkille. Haluttaisi aloittaa jo vatsalihastreenit ym kotijumppa ainakin kun tuota löysää on niin paljon, mutta ei vissiin saa aloittaa ennen jälkitarkastusta mitään isompia treenejä. Vaunulenkit on nyt riittämyt, ja ensi kuussa aloitan taas vesijumpan. Myös ruokavaliota täytyy taas alkaa fiksailemaan terveellisempään suuntaan. 

Synnytyskertomuspostauksen olen ajatellut tehdä ehkäpä, jos jollakin kiinnostaa maratonsynnytys...?

4 kommenttia:

 1. Kirjota vaan synnytyskertomus. Ihan kiva lueskella miten muilla on menny synnytys :)

  Miten muuten pidät maidon lämpimänä pullossa kauppareissuilla vai kelpaako teidän vauvalle haaleampi maito?

  VastaaPoista
 2. Täytyypä vääntää se jossain vaiheessa :) Meidän vaavi ei oo niin nirso ainakaan vielä tuon maidon suhteen, juo useinkin huoneenlämpöisenä.

  VastaaPoista
 3. Tulin vastavierailulle sun blogiin, sulla on myös tosi kivan tuntunen blogi :)

  Ihana pikku neiti :)

  VastaaPoista