perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kanttarellikastike ja kukkakaalimuusi

Lapsena en tykännyt ollenkaan sienistä. Vaikka vielä nykyäänkin olen melkoinen sihtisuu (mieheni käyttämä nimitys...) sienet ovat aikuisiällä päätyneet ruokavaliooni. Kauppareissulla tarttui matkaan litra kanttarelleja kun siinä kaupan edustalla niitä myytiin kojussa. Heti mietin, loihdinko näistä jotain piirakkaa vai mitä. Päädyin tekemään päiväruoaksi koska sille päivälle ei muita ruokasuunnitelmia vielä ollut ja vauvakin nukkui sopivasti päikkäreitä niin kerkesin jopa ruoan laittaa :)


Tässäpä tuttuun tyyliini melko suuripiirteiset ohjeet, minähän en aina mittaile tarkasti aineksia:

Kanttarellikastike

voita paistamiseen 
1 litra kanttarelleja
kuohukermaa n. 2 dl
valkoviiniä 1 dl
tuoreesta sipulinipusta pari tai muutama sipuli
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

Huuhtele kanttarellit kevyesti veden alla. Pilko, mutta jätä muutama koristeeksi. Pistä voita pannulle ja käytä siinä kevyesti koristeeksi jättämäsi sienet ja nosta erilliseen astiaan odottamaan. Pistä loput sienet pannulle ja kääntele. Lisää sipuli ja valkoviini, sen jälkeen kerma ja mausteet. 

Kukkakaalimuusi

1 kukkakaali
kermaa loraus
voita iso nokare

Höyrytä tai keitä (itse tykkään höyryttää) kukkakaali jonka olet pilkkonut palasiksi. Kun kaali on pehmennyt, ota pois ja lisää voita ja kermaa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi muusiksi.


Oli hyvää :) vaikka en nyt karppaakaan niin tämä annos on melko karppimainen. Pysyin silti hyvin Painonvartijoiden pisteissäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti