keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Läskeille kyytiä

Synnytyksestä on reilu kuukausi aikaa, ja raskauskiloja on lähtenyt 13 kg. Tuntuu että nyt paino on jämähtänyt, ja olenkin alkanut maltillisesti pudottamaan painoa. Kuitenkin vain maltillisesti, koska imetän vielä osittain. Painonvartijat loppui Suomesta (harmi!) olikos se vuonna 2010. Pudotin siellä aiemmin painoa n. 15 kg, mutta ei silloin oppi mennyt perille tarpeeksi. Nyt uusi yritys. Onneksi minulla on se materiaali vielä tallessa, joten pisteitä laskemaan siis. Alussa tehdään itselle testi, montako pistettä saa päivässä syödä. Nyt kun imetän, pistemääräni on korkeampi kuin normaalisti. Ruoat on jaoteltu pisteisiin, esim. kananmunassa on 2 pistettä. 

Joku voi sanoa, että eihän siinä laihdutuksessa ole mitään vaikeaa, syö vain vähemmän kuin kuluttaa. Eipä se ole niin yksinkertaista. Itse ainakin tarvitsen tällaisen "systeemin". Kaksi päivää mennyt, ja hyvin olen pysynyt ruodussa ja pisteissä. Edes makeaa ei tee mieli, suklaahan on minulle kuin huumetta mutta sitäkin saisi tällä systeemillä syödä, pisteiden rajoissa tietenkin.

Myös Raxun remppa-kirjaa aion käyttää apuna. Se on vähän karppauspainotteisempi, mutta hyviä vinkkejä siinä on ja ruokaohjeita. 

Tavoitteena saada hurjat 20-30 kg pois vuodessa. Hui. Mahdollista? Kyllä, jos itsekuria löytyy!

5 kommenttia:

 1. Joo ei todellakaan oo niin yksinkertaista, että "kulutat enemmän kuin syöt". Tai on se varmaan joillekin, mutta ei mulle ainakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni ei sitä ymmärrä, se kun riippuu niin monesta asiasta.

   Poista
  2. Niin ja ihmisten aineenvaihdunnat on erilaisia. Esim. veljeni lapset ovat perineet äitinsä puolen "lihomattomuusgeenin" ja ovat hentoja kuin heinänkorret, vaikka elävät suklaavanukkaalla ja sipseillä. Itse olin jo heidän iässään iso. Nykyään suklaalevyn näkeminen jo nostaa painoa ainakin kilon...

   Poista
  3. Siinä sen taas näkee miten erilaisia ollaan ja että geenit vaikuttaa.

   Poista