lauantai 26. heinäkuuta 2014

Helle tekee hulluksi!!!


Silläkin uhalla, että kyllä ne pakkaset sieltä taas tulee ja sitten valitetaan kylmyydestä, niin kyllä minä nyt valitan tästä kuumuudesta!!! Tässähän tulee hulluksi itse kukakin! Ei se kesävauva olekaan niin helppo kuin luullaan. Itse tämän vielä jotenkuten kestää, mutta vauvasta huomaa miten nämä helteet vaikuttaa. Viime yö oli melko kreisi, ei nukuttu kuin ihan pieniä pätkiä kerrallaan ja sitten se kitinä ja kiemurtelu taas alkoi. Ollaan jo useampi viikko nukuttu lattialla koko konkkaronkka, miehen kanssa petauspatjalla ja vauva oli aluksi äippäpakkauksen laatikossa vieressämme. Jonkinaikaa sitä kesti, mutta vauva piti välillä sellaista ähellystä siinä ahtaassa laatikossa ja pungersi itsensä aina sinne ylälaitaan ja heilutti käsiään reunoille niin että kunnon pauke kuului niin luovuttiin siitä ideasta sitten. sen jälkeen nukkui omalla patjalla vieressämme, mutta se ei toiminut senkään vertaa. Ähinää ja kitinää, voiskohan vaikuttaa kun näki minut kokoajan? Jostain olen kuullut että vauva haistaa äidin, tai siis maidon jos on liian lähellä ja siksi nukkuu levottomammin. Mutta miten sitten ne jotka nukkuvat aina perhepedissä.? Noh tänään viriteltiin sitten tuo iso pinnasänky, johon saa mennä ensi yöksi nukkumaan. Päikkärit jo ottikin siinä. Mobile jonka äitini osti keväällä suurkirpputorilta, pääsi myös sänkyyn. En taida nyt virittää sitä katosverhoa tuohon.Ei näissä helteissä olisi mitään ongelmaa, jos sisällä vaan pysyisi siedettävä lämpötila. Vaan ei, kun se on 30 astetta tai ylikin! Mikään ristiveto ja tuuletus ei auta, kun kämpän rakenteet on niin lämmenneet. Pakkanen tule jo!


Vauvalla on huomenna ristiäiset kotipaikallani jonne on siis 120 km matkaa. Äiti siellä on hiki hatussa kuuraillut ja laitellut paikkoja, sisko ja "anopit" on onneksi leiponut. Vieraita taitaa tulla melko paljon...10 kommenttia:

 1. Meillä on onneks vielä ihan siedettävän lämpöstä sisällä, mutta kyllä kuumuus alkaa ottaan päähän sillon kun se nukkumiseen vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele että se on jossakin päin maailmaa kidutuskeino, huh huh on tämä kamalaa :(

   Poista
 2. Näissä helteissä ei jaksa tehdä kyllä yhtään mitään. Pakkasia en kaipaa, mutta inhimillisempiä lämpö asteita kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haaveilen lumikinoksesta tuohon pihalle johon voisi hypätä...ah!! :D

   Poista
 3. Koittakaa kestää. Huomenna nähään. ♡

  VastaaPoista
 4. Jos vauva on kovin levoton kuumuuden takia, niin kokeile kastella harso ja laittaa se peitoksi. Monesti auttaa vauvaa nukahtamaan. :)

  VastaaPoista
 5. Jooo,,oon huomannut että tekee hulluksi,,mulla ei ole enään pieniä lapsia,vain kaksi kissaa,,mutta olen tosi vihainen päiväpäivältä,,,töissä päiväkodissa ihan ok,mutta kiukuttaa kotosalla kun ei jaks a edes lenkkeillä,,huomenna luvataan helteiden loppumista,pidetään peukkuja :)

  VastaaPoista