sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Syömishäiriö

Juhannuksen jälkeen päätettiin alkaa systerin ja kummitytön kanssa karkkilakkoon. Lakko käsittää siis karkit, suklaan ja sipsit. Kohtuullisesti saa nauttia kuorrutettuja pähkinöitä jos oikein tekee mieli, mutta itselläni ainakin on pysynyt kohtuus niissäkin. Haaparannassakin kun käytiin ei ollut edes tiukka paikka, vaikka siellä on se Candy world jossa on iiihania karkkeja pilvin pimein. En sortunut, ostin jäätelöä. Niin, jätskiä saa syödä. Tiedän kokemuksesta, että jos kerralla lopettaa kaiken on se houkutus kahta kauheampi jos on jotakin tarjolla. Joten nyt mennään näillä että kohtuullisesti herkkuja, iltaisin jos jotain tekee mieli juon kaakaota. 

Se kaakao... Siinä minulla on vielä opettelemista, välillä syön kaakaojauhetta suoraan purkista jos oikein kova himo tulee johonkin eikä kaapissa muuta herkkua ole. Ihan tosi, aikuinen ihminen... Vähän hävettää tällainen tunnustus tehdä, mutta niin se on. Kai minulla on jonkinlainen syömishäiriö, vaikkei ihan se perinteisin. En voisi kuvitellakaan, että oksentaisin syömäni ruuan. Oksentaminen on melkein kamalinta mitä tiedän, inhoan mahatautia yli kaiken. Mutta siis se että välillä on tullut ruokaa ahmittua liikaa, siihenkin tuo karkkilakko on nyt apuna ettei se sokerikierre jatku, jatku ja jatku. Sokeri on aikamme huume, se on ihan tosi asia. Kun asiasta on lukenut (sopivan kriittisesti kuitenkin) aiheuttaa se(kin) syöpää joten miksipä en vähentäisi riskiä sairastua siihen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta joskus silti voi käydä niin että vaikka kuin terveellisesti eläisi, jokin kremppa tulee. 

Suomalaiset on sairasta kansaa, sydän- ja verisuonitaudit jyllää. Thl tietää kertoa että "Maailman terveysjärjestö WHO on julkaissut vuosia 2013–2020 koskevan toimenpideohjelman kroonisten kansantautien ehkäisemiseksi. Ohjelman tavoitteena on vähentää kroonisiin kansantauteihin liittyvää ennenaikaista kuolleisuutta 25 prosenttia. 

Tavoitteeseen pyritään 
 • -vähentämällä runsasta alkoholin käyttöä 10 prosenttia
 • -lisäämällä terveysliikuntaa 10 prosenttia
 • -vähentämällä väestön suolan käyttöä 30 prosenttia
 • -vähentämällä tupakoijien suhteellista osuutta 30 prosenttia 
 • -estämällä väestön jatkuva lihominen
 • -tehostamalla lääkehoidon vaikuttavuutta."

Meilläkin on niin kova sukurasite että sitä koittaa kyllä lähes kaikkensa että riski sairastua pienenisi. Omalta osalta tähän pyrin laihtumalla ja myös pitämällä saavutetun painon ja lisäämällä reippaasti liikuntaa. Nyt minulla on jälleen salijäsenyys, läheisellä OZ Max-salilla on kesätarjous että treenaus maksaa vain 10 e/kk. Sen jälkeen normaali sopimus jatkuu. Olenkin ahkerasti käynyt salilla ja tänään olisi taas pilates. Siitä tulee niin hyvä fiilis, myös selkä tykkää.

Sain muuten vihdoin ostettua kaupasta nyhtökauraa! Jopa kaksi pakettia, toinen oli maustamaton ja toinen maustettu. Kassansetäkin totesi että no näitä ei usein kassalla näe kun menevät samantien ja niin pieni erä vielä kaupoissa. Nyt liedellä porisee nyhtökaura-kasvispaistos ja uudet potut. Saa nähdä tuleeko siitä uusi lemppari vai onko se nyhtökaurahehkutus ollut ihan yliarvostettua.

Kuusamo heinäkuu 2016

Sateista mutta iloista sunnuntaita!14 kommenttia:

 1. Minunkin on päästävä taas herkkuruotuun kun työt alkaa huomenna. Aion jatkaa hyväksi havaittua karkkipäivää. Perjantaisin on mun karkkipäivä :D
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Pienetkin muutokset ovat loppupeleissä suuria muutoksia :)

  VastaaPoista
 3. Ah, tuo sokeri! Mä oon sokerihiiri. Syön nykyään varmaan joka päivä karkkia tai jotain herkkua. Ei yhtään hyvä. Pitäisi kans ottaa itseä niskasta kiinni ja lopettaa koko homma... Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Minä myös syön melkein päivittäin sokeria jossakin muodossa. Huono juttu! Hyvin olet aloittanut tuon. Sortumisia tulee helpommin jos itseltään kieltää kaiken.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä! Kyllä sä onnistut!!!

  VastaaPoista
 6. Ihana kuva tossa lopussa. Sä osaa ottaa upeita kuvia!

  VastaaPoista
 7. Hei mä voin tunnustaa, että mäkin oon joskus syönyt kaakaojauhetta purkista - ja tomusokeria, mikä on vielä pahempi! Hunajaa purkista lusikalla on kans vähän samaa sarjaa, ehkä vähän naamioitu muka terveellisemmäksi XD Karkkilakko tulis kyllä mullekin tarpeeseen :/ Mutta jotenkin tällä hetkellä on niin paljon muuta itsekuria vaativaa hommaa (työt) että jotenkin en vaan pysty. Yritän parantaa syömisiäni nyt sillä, että söisin enemmän oikeaa, terveellistä ruokaa, ja toivon että sokerikoukku vähitellen unohtuu. Koska noi hullut makeannälkäkohtaukset mulla liittyy just siihen, että on ehtinyt tulla liian nälkä, joka ei tunnu menevän ohi millään muulla kun sokeriöverillä.

  Mikä on mielipiteesi nyhtökaurasta? Mua kiinnostaa se kovin, mutta en omasta lähikaupastani vielä ole onnistunut löytämään sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kohtalotovri! :D tuota tomusokeria en ole (vielä) kokeillut...

   Nyhtökaura oli tosi jees! Parempaa kuin odotin. Täytyy jakaa tänne eräs yksinkertainen resepti.

   Poista