tiistai 13. tammikuuta 2015

Onko aktiivisuusrannekkeesta hyötyä?

Haluaisin sellaisen aktiivisuusrannekkeen. Ehkä. Vaan onko siitä hyötyä, löytyykö se alkuviehätyksen jälkeen jostakin laatikosta toimettomana? Miten se eroaa sykemittarista?Olen kuullut, että useimmissa malleissa on sellainen toiminto joka tarkkailee unen laatua. Se olisikin kyllä mielenkiintoista, nähdä saako edes pari tuntia sellaista vähän syvempää unta yössä kun vauva herättelee...Mutta joo. Kyllä tuollainen jonkin sortin ranneke olisi omiaan motivoimaan minua enemmän liikkumaan ja muutenkin nostamaan sen berberin penkistä. Tuntuu hankalalta saada itsensä taas ruotuun joulun jälkeen. Olen välillä syönyt miten sattuu mutta osittain on se järki pysynyt päässä... Ehkä pari kiloa on tullut lisää. Eilen kuitenkin päätin että nyt on joulut juhlittu ja uusi terveempi vuosi (ja loppuelämä) on edessä. 

Tänään alkaisi kansalaisopistolla zumba, ajattelin mennä jos paikkoja on vielä vapaana. Vuosia sitten kun olin vielä erään oululaisen kuntokeskuksen jäsen, kokeilin zumbaa ensimmäisen kerran ja tykkäsin. Hauskanpitoa hien kera, yeah! Oishan mulla se tuolla wiilläkin mutta jotenkin se ei niin paljon nappaa kuin ihan semmonen live-zumbailu...

Aktiivisuusranneke vissiin kertoisi nekin kulutetut kalorit. Ehkä minä kuitenkin vielä hetken pärjään ilman sitä.

Kuvat täältä

9 kommenttia:

 1. Ainahan kannattaa kokeilla. Itse kanssa ajatellut osta aktiivisuus rannekkeen ja joo joulu herkuttelu on jäänyt mullakin päällensä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pitää vaan päättää että ne herkuttelut on herkuteltu (suuremmissa määrin) mutta välillä se on vaikeaa...

   Poista
 2. Mä oon miettiny myös, miten toi eroo sykemittarista :) mitä kaikkia toimintoja löytyy.

  Mua motivoi sykemittari hyvin, kun näki poltetut kalorit ja viikon lopussa aina ajan paljonko yhteensä oli liikkunu. Samoin sykemittarin "valmentaja" antaa viikon lopussa ohjeet seuraavalle viikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on ollut joku vuosi sitten myös semmonen Polarin sykemittari jossa oli se ohjelma, mutta en muista missä se on :O

   Poista
 3. Todellakin on hyötyä! Minulla jää tyhjän pantiksk kaikki sellainen, minkä eteen pitää nähdä vähänkään vaivaa. Hyllyssä pölyttyvät järkkärit ja iPodit sun muut, kun niitä käyttääkseen pitäisi tehdä ja opetella jotain. Mutta aktiivisuusranneke vain on ranteessa ja siinä kaikki. Pari kertaa päivässä synkkaan sen puhelimen kanssa, aikaa menee ehkä 20 sekuntia elämästä ja näen aktiivisuuteni puhelimen näytöltä. Tykkään!

  http://voimalantie.blogspot.fi/2014/12/onko-aktiivisuusranneke-turhake.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no jos se noin helppokäyttöinen on niin ehkä voisin harkita sen hankkimista :)

   Poista
 4. Mua ainakin motivoi mun gps/sykemittarin aktiivisuusosuu. Kertoo päivän aktiivisuusprosentin ja pakkohan se on yrittää saada täyteen lepopäivinäkin ::D Uniominaisuutta en ole vielä omastani kokeillut, miinusta se täälläkin lasten kanssa näyttäisi

  VastaaPoista
 5. Aktiivisuusrannekkeen "unikäyrä" on kyllä mielenkiintoinen. En mitenkään halua kääntää veistä haavassa (tiedän että teillä nukutaan huonosti), mutta itse olen usein 8 tunnin unien jälkeenkin aika väsynyt. Aktiivisuusranneke on paljastanut, että vaikka muka nukun sen 8 tuntia, niin saatan oikeasti pyöriä siitä yhteensä jopa 2,5 tuntia sängyssä, koska olen levoton nukkuja.

  VastaaPoista