sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Nyt mitataan aktiivisuutta!

No nyt se on minullakin, aktiivisuusranneke. Sain Fitbit Flex-rannekkeen testiin coolstuff.fi-verkkokaupasta. Värin valitseminen ei aiheuttanut minulle ongelmia, pinkkikausi kun on edelleen valloillaan. Täältä löytyy kaikki raikkaat värit, myös lime olisi ollut herkullinen! Perjantaina noudin sen postista, ja en olisi millään malttanut odottaa että pääsen sen pariin. Mutta siinä oli Helmin iltahommelit ja kaikki, joten vasta joskus kasin jälkeen pääsin tutustumaan siihen. Käyttöohjeita ei tullut mukana, mutta löysin ne netistä. Oikein selvät suomenkieliset ohjeet olikin. Jonkin aikaa siinä meni ennenkuin sain itse rannekkeen toimintakykyiseksi. 

Erityisesti odotin sitä unenlaadunseurantaa. En ihan heti tajunnut miten sen saa toimimaan, mutta tarkistin ohjeista ja kas, se oli päällä. Aamulla tosin en muistanut miten se otetaan pois joten mittaustulos ei ollut ihan luotettava. Tänä aamuna olin viisaampi, osasin sammuttaa toiminnan heti herättyäni. Meillä on nykyisin (no neljänä yönä jo ollut) sen verran parempia nuo Helmin yöunet, että ranneke ilmoitti minunkin nukkuneen reilut 8 tuntia muutamalla heräämisellä! Täytyy vielä perehtyä hieman paremmin niihin tilastoihin että saan kaiken irti.

Laite melko herkästi reagoi, aamulla kun peuhasin vauvan kanssa lattialle se vissiin osui lattiaan tms niin että unitoiminto meni vahingossa päälle.


Eilen sain täyteen neljä valoa viidestä, jipii. Ne valot/lamput rannekkeessa siis kertovat siitä aktiivisuudesta, yksi lamppu 20 % päivän tavoitteesta jne. Askeleita tuli otettua kotitöiden lomassa, tiskatessakin askelsin ja ruokaa laittaessani. Kylläpä siihen jää vähän koukkuun! Ja hyvä niin. Tämä äitiysloma saa välillä linnottautumaan kotiin niin tämä ranneke hyvin repäisee liikkeelle, ihan niissä arkiaskareissakin. 

Ja on se myös ihan nätti, ei mikään jättisuuri vaan oikein siro pieni kapistus. Odotan innolla millaisia lukemia tulee esim. tiistaina zumbaillessa!

1 kommentti: