perjantai 5. syyskuuta 2014

Cambbaaminen alkoi

Elämäntapamuutos vol. miljoona. Miksi tämä on erilainen? Siksi että nyt olen oikeasti motivoitunut ja luotan itseeni 110 %. Ja koska teen tästä julkista. Eli on pakko onnistua. 

Miksi laihdutan? Siksi, koska ylipainoa on kertynyt runsaasti vuosien saatossa ja haluan voida paremmin. Selkäkin saattaa tykätä kun lastia on vähemmän kantaa eikä kipuilisi niin paljon. Haluan jaksaa tulevaisuudessakin touhuta tyttäreni kanssa, jos päästän tästä itseni vielä lihomaan voipi olla että melko laiskana sitä vain hiekkalaatikon reunalla istutaan eikä muuta tehdä. Haluan paremmilla valinnoilla ainakin yrittää ehkäistä sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitautia. Eikä se parempi ulkonäkökään ole pahasta... Nykyään kun peiliin katsoo ei voi kuin todeta että Huhhuh, miten olet päästänyt itsesi tuohon kuntoon! Mutta nyt se loppuu :)

Valitsin laihdutusmetodikseni Cambridge-ohjelman. Minua motivoi nopeat tulokset ja se, että pari kaverianikin on onnistunut tämän avulla ja pudottaneet huimia kilomääriä ja myös onnistuneet pitämään kilot poissa, joka onkin se vaikein vaihe. En myöskään jaksa punnita annoksia ja laskea kaloreita (joka kyllä tässäkin ohjelmassa tulee vastaan myöhemmin kun opetellaan syömään oikein) vaan haluan päästä heti kunnolla käyntiin ja helposti se käy kun syön kolme pussikeittoa päivässä. Nyt on menossa kolmas päivä jonka sanotaan olevan se vaikein kun ketoosi kolkuttelee ovella, mutta nuo pari ensimmäistä päivää on mennyt tosi kivuttomasti. 


Kuva täältä

"Cambridge Ohjelmassa käytetään laadukkaita erittäin niukkaenergisiä laihdutustuotteita. Tuotteemme sisältävät tasapainoisessa suhteessa kaiken sen, mitä elimistösi tarvitsee samalla kun niiden energiasisältö on puristettu minimiin. Tuotteet tuovat kylläisyyden tunteen ja tarvittavat ravintoaineet, jolloin voit rauhassa harjoitella energiatiheyttä ja muuta ruokailuun liittyvää taso-ohjelman puitteissa. Vain tiukka taso 1 on ENED-laihdutusta, muilla tasoilla syöt myös muuta ravitsemussuositusten mukaista ruokaa."

Ei tämä ohjelma minulle ihan uusi tuttavuus ole, kokeilin tätä jo muutama vuosi sitten. Silloin en ollut tarpeeksi täysillä mukana, ja pudotus jäi muutamaan kiloon ja lopetin ohjelman. 

Tapasin siis ihanan valmentajani Jaana Juntusen tiistai-iltapäivällä, ja otettiin lähtöpaino ja kehonkoostumus ja juteltiin tulevasta projektista. Mietin vähän mitkä ovat aiemmin olleet itselleni sellaisia sudenkuoppia, ja niitähän on. Milloin mitkäkin kekkerit, omat synttärit esimerkiksi huomenna. Sanoin jo miehelle että kakkua ei tartte leipoa, pusseilla menen. Niitä herkkuja kerkeää kyllä syödä joskus myöhemminkin, kohtuudella. Aina löytyy tekosyitä miksei voisi aloittaa elämäntapamuutosta, ja itse sen aloitin siis keskiviikkona 3.9. 

Aloitin tasolla 1. Saan siis syödä 3 pussiateriaa päivässä, ja niistä tulee kaloreita yhteensä 415. Pieneltä määrältä kuulostaa, tiedän... Mutta energiavajetta on saatava jotta tulee tuloksia ja pääsee ketoosiin. Saisinhan minä syödä toki enemmänkin jos olisin plus-tasolla jolla saa lisätä 200 kcal, mutta en halua. Olen tällä tasolla niin pitkään kuin saa ja tuntuu hyvältä. 

Makuja on monia. Valitsin ensimmäiselle viikolle omena-kanelipuuron, minttusuklaa-pirtelön, vaniljapirtelön, banaanipirtelön ja keitoista kana-sienikeiton, peruna-purjon ja vihanneskeiton. Tykkään näistä enemmän kuin esim. nutrilettin ateriankorvikkeista, tosin tuo puuro vähän nyt tökkii, taidan vaihtaa sen eri valmisteeseen ensi viikolla. 

Mausteita tässä saa käyttää, tuo puurokin olisi siedettävämpää jos olisi kanelia mistä laittaa siihen. 

Myös se tsemppaa minua, että tässä on oma valmentaja joka valvoo tuloksia. En edes kehtaisi mennä vaa'alle jos olisin tietoisesti herkutellut, pettäisin siinä itseäni ja myös Jaana saattaisi hakea koivuniemenherran... :D kannustus tuo motivaatiota. Ja tiedän, että jo muutaman viikon päästä olen aivan liekeissä tuloksista, pitää vaan jaksaa uskoa siihen. Tosiaan vielä on mennyt kivuttomasti, mutta tulee varmasti niitä vaikeitakin päiviä, en epäile. Mutta jos haluaa jotain saavuttaa on vaan pakko uskoa että tämä toimii. Ja toimiihan se jos en lipsu, enkä lipsu. Niin. Tuliko nyt kunnolla vakuutettua kaikki :D sitä en vielä tiedä, miten hormonitoiminta ym. vaikuttaa tuloksiin, mutta saapa nähdä. 

Alle listaan hieman tavoitteitani:

Aloitus 3.9.2014
Viikko 4 (eli 1.10) loppuun mennessä -10 kg
Viikko 8 (eli 29.10) loppuun mennessä -16 kg
Viikko 12 (eli 26.11) loppuun mennessä -20 kg
Viikko 16 (eli jouluaatto 24.12) loppuun mennessä -30 kg

Huiii huimia tuloksia siis olisi tulossa, jos ja KUN pysyn ruodussa! Wish me luck :) :)


8 kommenttia: