perjantai 6. heinäkuuta 2018

Tapetin päälle maalaaminen


Jo kun kävimme ensinäytössä katsomassa taloamme minulla oli selvä visio millainen muutos seiniin pitäisi tehdä. Tapetit oli mintunvihreän ja persikan sävyisiä, aikalailla sitä 2000-luvun alun tyyliä. Tapetti näytti olevan tiukasti kiinni seinässä, joten pohdittiin, voisiko sen päälle suoraan maalata ettei tarvitse alkaa repimään pois. Olen kuullut että  se saattaa olla melkoinen show... Joten otettiin riski.


Tein alustavat värisuunnitelmat Tikkurilan ColorUP!-ohjelmalla ja sävyiksi valikoitui piazza ja petrooli. Isoimmat kolot kitattiin ja hiottiin ja sitten alkoi pohjamaalin levitys. 


Kaikista työläin vaihe tuntui olevan paikkojen suojaaminen. Teippaaminen jne. Mutta hankalaa oli myös joihinkin pieniin väleihin yltäminen. V reippaana hoiti ylhäältä maalaamisen, minä keskityin alaosiin. Kun pohjamaali ja ensimmäinen kerros oli malattu, V tuumasi että ei tästä taida mitään tulla, sen verran epätasaiselta paikoitellen näytti. Minäkin väläyttelin taas sitä mahdollisuutta, että oltaisiin ulkoistettu homma jollekin muulle. Mutta sitten totesin että maalataan toinen kerros ja katsotaan kun se kuivuu. Ja hyvältähän se alkoi näyttämään! Homma siis jatkui petroolin kimpussa. Sen alle ei pohjamaalia laitettu, ja maalia piti hakea lisää kun ei tuntunut riittävän mihinkään. Kolme kerrosta meni petroolia. 
Tuli kyllä kerralla valoisampi ilme. Tuo piazza oli mun lemppari, toisina vaihtoehtoina oli laasti ja valamo. Petrooli on muhinut mielessä jo pitkään. Kaikki talot joita käytiin näiden vuosien aikana katsomassa kaipasi ainakin yhteen huoneeseen petroolia ilmettä ja nyt sain sen toteuttaa.


Täytyy laittaa vielä listat noihin kulmiin.


Takkakin tulee paljon paremmin esille nyt. Se on muutenkin pysynyt uskomattoman hyvässä kunnossa vuodesta 2003 asti. Joitakin pieniä kohtia teipin alta jäi maalaamatta, mutta täytyy ihan minipensselillä käydä ne jossain vaiheessa läpi. Ihmeen hyvin sopii petroolin kanssa yhteen nuo kellertävät/kermanväriset keittiönkaapit. Keittiöön haluaisin jossakin vaiheessa tehdä muutaman muutoksen, mutta kaikki aikanaan. Ihan toimiva köökki.


Sohva saatiin V:n kanssa roudattua tänne eilen, ja se löysi paikkansa tilanjakajana olohuoneen ja keittiön välistä. Rottinkituolit on Vepsäläiseltä, ihastuin niihin! Ne on oikeasti terassikalusteet mutta ei kai niitä ulos raaski viedä?!


Meiltä meni maalaamiseen 2 ja puoli päivää, välissä vain sen verran taukoa että haettiin lisää maalia ja toisella asunnolla vähän järjestelemässä. Mitenkään tämä projekti ei olisi onnistunut, jos tytöt olisivat olleet kotona. He olivat muutaman yön mummolassa kesälomailemassa joten saatiin rauhassa ahertaa. Sattui kyllä niin mieletön tuuri, että tuli tämä talon osto juuri kesäloman aikaan! Hieman stressittömämpää.
18 kommenttia:

 1. Hyvän värinen maali! :) Tapettien repiminen on ihan maailmanlopun puuhaa, on tullut sitä muutamassa asunnossa tehtyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo ei jotenkin huvittaisi se homma...! :D Se on edessä makkarissa mutta olen siirtänyt johonkin tulevaisuuteen sen.

   Poista
 2. Aivan ihanan värinen maali! :) Tapettien repiminen ja itse tapettien laittokin on kyllä yhtä hullun hommaa omalla kokemuksella, jota on ruhtinaallisesti kahdesta seinästä kertynyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! :D Ja moni sanoo että ihan piece of cake se tapetointi. En ole vielä uskaltanut meidän makkariin kajota.

   Poista
 3. Kyllä vaan tuli hieno! Ihanasti sopii tuo petrooli väri seiniin ja tosiaan, takka tulee ihanasti esille nyt.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Johanna <3

  VastaaPoista
 4. Kiitti tästä jutusta!!! Meillä odottaisi remppa. Eka huone remontoitiin vanhat tapetit poistamalla. Aivan järkyttävä homma... -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
 5. Itse rakastan tapetin repimistä :D Tosin kokemusta on vaan sellaisesta suht helposti irtoavasta. Mutta silti kätevää, kun ei sitä hommaa tarvitse tehdä. Ihanat värit, tosi hyvä muutos!! :)

  https://lifewithhannamari.blogspot.com/2018/07/unikoulu-muuttaa-muotoaan.html

  VastaaPoista
 6. Hyvät sävyt! Tapetin päälle maalaamista olen itsekin harrastanut. Tapetista ja maalista riippuen lopputulos on ollut joko hyvä tai melko hyvä :)

  VastaaPoista
 7. Hyvän näköinen lopputulos :). En ole koskaan tapetin päälle maalannut, mutta täytyykin muistaa että niinkin voi tehdä niin säästyy isolta työltä :D

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis lopputulos, tykkään kovasti. Tapetin päälle maalaaminen ei ole tuttua, kun tähänastisissa asunnoissa ei tapettia ole ollut. Mutta tulevaisuuden varalle tämä on hyvä tieto!

  VastaaPoista