torstai 19. heinäkuuta 2018

Perhosten kesä

Eihän tätä tekstiä voi aloittaa kehumatta Suomen kesää, eli niin upea hellekesä on jo tähän mennessä ollut! Alkaen sieltä toukokuusta. Kesäkuu oli hieman vilpoisampi, hyvä vaan kun meidän muuttopuuhat sattui suurimmaksi osaksi sinne kesäkuun lopulle/heinäkuun alkuun. Onneksi nämä helteet ei tulleet vielä silloin, kun maalattiin. Olisihan se ollut aika tuskaa...!Uudessa paikassa asuessani olen huomannut, että perhosia on täällä paljon enemmän kuin Oulussa. Olen käynyt melkein joka päivä sauvakävelylenkillä ja ihan kokoajan toinen toistaan kauniimpia perhosia lentelee vierellä. Upeaa! Muistan että tällaisia perhoskesiä oli lapsuudessa, mutta ainakaan kaupungissa en ole enää moiseen törmännyt. Meidän pihalla perhoset myös parveilee, ja tytöt on niistä aivan innoissaan. 

Vaikka tällainen sää on Suomessa harvinaisempaa, kaipaan jo hieman niitä hämyisiä syksyn iltoja. Varsinkin nyt kun on oma iso piha ja terassi, olisi jännää seurata vaikka loppukesän ukkosmyrskyä.Niin se loma minullakin on jo ohi, maanantaina jatkui työt. Oli ihana lomailla 4 viikkoa, saatiin paljon aikaan ja pientä reissuakin tuli tehtyä. Töissä on ollut kivaa varsinkin se, kun siellä on ilmastointi. Pikkuisen harmittaa ettei vielä tälle kesälle investoitu siihen ilmalämpöpumppuun. Olisi auttanut pitämään sisätilan maltillisissa lämpötiloissa. Nukuin kaksi edellistä yötä keittiön lattialla, koska siellä on laattalattia. Ei se merkittävästi auttanut ja viime yönä konkoilin takaisin makkariin. Helle olisi suorastaan nautinto jos täällä sisätiloissa ei olisi plus 30 astetta. Kyllä se tästä!
4 kommenttia:

 1. Kyllä on ilmalämpöpumppu pöhissyt monta viikkoa jo viilennyksellä 😁 Lomasi kuulostaa onnistuneelta! Hienoa!

  VastaaPoista
 2. On ollut upea kesä, jota edelsi hieno talvi. Suomessa yksi hienoimpia piirteitä on nuo neljä, erilaista vuodenaikaa.

  VastaaPoista
 3. Todellakin ollut ihan hillittömän upea kesä! 🙏🏼
  Mä niin rakastan, sais paistaa syyskuulle saakka samalla tavalla ❤️

  VastaaPoista
 4. Perhoset ovat ihania seurata. Olen koettanut säästää niitä varten tontilla villiä luontoa ja rikkakasveja. Ja onneksi läheisestä vesistöstä pihalle saapuu aina välillä myös sudenkorentoja <3

  VastaaPoista