tiistai 24. marraskuuta 2015

2 kk neuvola+Lansinoh 2in1 rintapumppu

Vauva täyttää tällä viikolla 2 kuukautta ja eilen oli lääkärineuvola ja samalla minulla jälkitarkistus. Päästiin vauvan kanssa sinne ihan kahdestaan, kun mummi onneksi tuli meille yöksi ja vahti Helmiä.

2 kk mitat: (suluissa edelliset)

Paino 5260 g (4580 g)
Pituus 56,7 cm ( 53, 5 cm)
Pään ympärys 39 cm (36, 8 cm)

"Jäntevä vauva. Kasvaa tasaisesti. Ottaa kontaktia, hymyilee ja ääntelee." Noin kirjoitti lääkäri neuvolakorttiin, ja totesi vielä että kasvaa ihan täsmälleen käyrän mukaan. Minua ei tosin niin nuo käyrät kiinnosta, mutta onhan se vissiin ihan hyvä. Pääasia että kasvaa. Mukana oli terkan ja lääkärin lisäksi opiskelija, ja vauvahan hermostui kun sydänääniä olisi pitänyt kuunnella eikä meinannut millään rauhoittua. Kylmät kädet noilla lekureilla. Pitkään jaksoikin kyllä olla hyvällä tuulella, mutta silloin tosiaan parku alkoi. Kyllä ne sitten joten kuten saatiin kuunneltua kun pistettiin hieman vaatetta enemmän päälle. Vaavi sai myös ensimmäisen annoksen rota-rokotetta. Ihme kyllä siitä ei ainakaan eilisen perusteella tullut mitään oireita (vielä) mutta niin se taisi olla Helminkin kanssa että hyvin meni. Tämä rokotusasia on semmoinen että siitä saisi vaikka millaisen keskustelun aikaiseksi... Me päätettiin että otetaan nämä perusrokotukset jotka meille itsellekin on annettu ja myös tuo rota, mutta ei aleta ottamaan esim. vesirokkoa vastaan rokotetta ja mitä niitä nyt onkaan. Jokainen tehköön kuten parhaaksi näkee, itse koen että nuo perusrokotteet on riittävät. Ihan täysin rokottamatta ei uskalleta jättää, varsinkin nyt kun maailmalta tulee Suomeenkin paljon väkeä niin vähän mietin että tuleeko myös jonkin sortin kulkutauteja samalla...? 


Imetysasioitahan pohdin jo ennen vauvan syntymää. Lansinoh muisti meitä jo tuossa aiemmin syksyllä paketilla, joka sisälsi mm. 2in1 sähkökäyttöisen rintapumpun ja liivinsuojia. Meille sopii selkeästi paremmin se että vauva syö pullosta, oli se sitten omaa lypsettyä maitoa tai korviketta. Olen lukenut imetyksen tuen sivuja jne, kokeilin kaikkea että vauva söisi rinnasta paremmin mutta tämä sopii meille. Onneksi tuo Lansinohin rintapumppu on kätevä käyttää, voi laittaa paristot sisään tai sitten ihan verkkovirralla. Ahkeralla pumppaamisella tosin syö melko paljon pattereita, mutta sitten vain töpseli seinään. Tuo on myös siitä kätevä että molemmat rinnat saa lypsettyä samaan aikaan niin siinähän säästyy aikaa ja vaivaa, varsinkin kun isosiskokin häärää ympärillä niin on homma hoidettu nopeammin. Noita liivinsuojia täytyy myös kehua, on ihan eri luokkaa kuin esim. marketin halpismerkin suojat jotka päästelee sitä "pumpulia" sisästään. Nuo ei takerru rintoihin vaan pysyy siellä missä pitääkin ja olokin tuntuu raikkaalta. Ovat myös jokainen yksittäispakattu niin helppo ottaa vain muutama messiin kun lähtee johonkin, ei tartte raahata koko rasiaa mukana.


Meillä tosin nykyisin jo mennään enimmäkseen korvikkeella, kun maidontulo on vähentynyt selkeästi. Niin se kävi Helminkin aikana, vaikka koitin pumppailla ahkerasti. On sitä maitoa nyt kuitenkin riittänyt jo vähän pitempään kuin silloin. Tavallinen Nan vaikutti vähän siltä että aiheuttaa masuvaivoja, mutta Arlan luomukorvike sopii paremmin. Vauvelilla kyllä on niitä mahavaivoja muutenkin tai sitten vain ihan tavallista tyytymättömyyttä, kun on päiviä jolloin kitisee tai itkee melkein kokoajan kun on hereillä. Noo jos se maaginen 3 kk:n raja pitää paikkansa niin silloin loppuu huudot, ainakin jos on neuvolantätiä uskominen..? Ei sillä, kyllähän vauvat itkee, sitä vaan on välillä neuvoton kun ei tiedä mikä toisella on.

Mitä mieltä sinä olet rokotteista? Luuletko että sairaudet alkaa levitä kun väkeä tulee paljon eri maista? Entä oletko kokenut rintapumpun tarpeelliseksi kapistukseksi vai turhakkeeksi?

6 kommenttia:

 1. Hankin itekki rintapumpun,mutta mulla ei rinnat alkanu vaan tuottaan maitoa.Hyvin on poika kasvanu korvikkeellakin ja täytti sunnuntaina 4kk.Tänään käytiin neuvolassa ja lääkärintarkastuksessa
  Kyllähän taudit voi levitä kun tulee lisää väkeä sellaisista maista joissa ei rokotteita ja muita ole tarjolla välttämättä kaikille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, teidän poika jo 4 kk! :) Todellakin kasvaa samalla lailla korvikkeella. Nyt sanon ehkä vähän kliseisesti, mutta Helmikin on ollut tähän mennessä terve lukuunottamatta muutamaa flunssaa ja korviketta on saanut ja kasvukin ollut normaalia.

   Poista
 2. Minulle rintapumppu oli/on todella tarpeellinen, kun maitoa tuli yli tarpeiden. Pakkaseen sai monta kippoa maitoa "pahan päivän varalle" ja vieläkin vauvan ollessa 8kk saan hieman ylimääräistä pumpattua, jos tarve on. Liivinsuojista kannattaa kokeilla Rainbown suojia, vaikka halppiksia ovatkin, sillä mielestäni olivat jopa paremmat kuin kalliimmat suojat.

  VastaaPoista
 3. Minulla tuli A-murun aikana hurjasti maitoa joten rintapumppu oli tosi tärkeä. Lopulta maidontulo tasaantu ja A-muru sai tyhjättyä rinnat niin ettei pumppua enää tarvittu. Onneksi nykyään on niin paljon erilaisia korvikkeita, joista löytyy varmasti jokaiselle vauvalle hyvä pohja kasvuun ja kehitykseen. :)

  A-muru on saanut kaikki rokotusohjeman mukaiset rokotukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, se on kyllä hyvä että nykyisin on vara mistä valita :)

   Poista