torstai 16. heinäkuuta 2015

1-vuotiskuvia


Olenko maininnut, että äitini on loistava valokuvaaja? Ihan harrastelija, mutta taitava kuitenkin. Kamera jolla hän kuvaa on Canon EOS 700 D, ja siinä on pari hyvää objektiivia. Meillä oli jo aikeissa otattaa 1-vuotiskuvat Oululaisessa Studio Valopilkussa, mutta ei saatu aikatauluja sovittua kun mekin reissataan välillä milloin missäkin. Minulla oli visiona että Helmi olisi Hailuodossa merenrannalla sen Babylandilta saadun keinuhevosen kanssa, mutta tänä kesänä ei ole ollut sellaisia ilmoja että sinne rannalle tarkenisi pienokaisen pistää, ainakaan niissä vaatteissa joita hälle ajattelin. Ihastuin kuitenkin jo Valopilkkuun, ja kenties otamme sitten sisaruskuvat siellä.


Nämä ensimmäiset neljä kuvaa otettiin tänään meidän rannassa. Ihan extempore, lähdettiin vaunulenkille mutta olin varannut mukaan kuvausvaatteet :D Helmillä on päällä Lindexin alesta ostettu ruusumekkonen ja kirppikseltä 50 sentillä löytynyt hattu.  Kerrankin oli melko lämmin, ehkä jotain 19 astetta jopa. Se on jo harvinaista tälle kesälle. Siksi täytyy hyödyntää nuo kuvausolosuhteet juuri silloin kun mahdollista. Kuvia räpsittiin useita, tässä vain muutama.


Käpyä piti tietenkin maistella


Nuo alemmat kuvat äiti otti Helmistä jo kesäkuussa. Silloinkin tultiin vain vierailulle mummolaan ja sain idean, että nyt voitaisiin mennä tuohon lähimetsään kuvaamaan ja niin tehtiin. Mielessäni näkynyt visio toteutui täydellisesti! Luonnon keskellä oma rakas pieni.


Näistä on kyllä niin vaikea valita, minkä tekisi canvas-tauluksi omalle seinälle. Mummit tilasi jo tuosta ylemmästä kuvasta taulun, ja hieno tuli. Valoisuutta varsinkin kasvoille vaan olisi ehkä voinut lisätä.

Ei olla siis käyty vielä ammattikuvaajalla, mutta tuli huomattua kuinka ihania otoksia saa harrastelijakin otettua. Ollaan me joskus äidin kanssa hilluttu tuolla metsissä kuvaamassa esim. folion kanssa että saa valoisuutta kasvoille :D halvat ja luovat keinot kehiin. Näissä ei ole sitä kikkaa käytetty, kun ei sen kummemmin suunniteltu. Ihmeen hyvin myös Helmi jaksoi olla mallina, ei haitanneet sääsketkään vaikka niitä siinä ympärillä pyöri. Toki se on vähän arpapeliä näitten pienten kanssa, millä päällä sattuu olemaan. Jos oikein känkkäränkkä iskee, ei puhettakaan että kuvat onnistuisi. Nyt kävi kuitenkin tuuri, ja olen niiiin tyytyväinen näihin! 

Mikä teistä on ihanin otos? :)


26 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) Aina ei tarvitse mennä kuvaamoon saadakseen hyviä otoksia. Meillä kuvaamossa otetut 1-vuotiskuvat olivat suuri pettymys ja lopulta itse otetuista tulikin viralliset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut monelta muultakin. Luulisi että siihen hintaan joka useimmissa kuvaamoissa on saisi laatuotoksia, mutta eihän ne olosuhteet sielläkään välttämättä aina ole niin hyvät ja jos sattuu mallille vaikkapa huono päivä niin.. :)

   Poista
 2. Voi miten söötti kuvattava ja kaunis maisema <3 en osaa ihan päättää, mutta kuvat 1 ja 2 ovat suosikkeja. Tosi hienoja otoksia! Terkut mummille :D

  T.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia kaikki, mutta 1, 5 ja 6 on ehkä mun lemppareita. :) Helmi on niin suloinen.♥

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia! Lemppareita on 1. ja 2.! :)

  VastaaPoista
 5. Ensimmäinen kuva on kyllä ehdottomasti ihanin. <3 Aivan kuin ammattilaisen ottama ja näin luulinkin ennenkuin aloin lukemaan. :)

  VastaaPoista
 6. Oi ihania kuvia! :) Tykkään eniten tuosta ekasta kukkakuvasti, missä tyttö katsoo kukkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon just sen ja ton ekan kuvan vaiheilla että kumman tilaan tauluna.

   Poista
 7. Voi miten ihania kuvia! Eka on minun mieleeni vaikka kaikki olivat aivan upeita! Suloinen neiti yksvee! <3

  VastaaPoista
 8. Eka kuva on kyllä ihanin :) Sen jälkeen tykkään eniten viimeisestä kuvasta.

  VastaaPoista
 9. Näistäkö pitäisi muka pystyä valitsemaan? :* Jos ihan pakko on, niin tuo ensimmäinen kukkakuva. Myös tuon uudemman postauksen kuvat ovat ihania ja metsä miljöönä tosi tunnelmallinen. Teille tulee vaikea valinta! :)

  VastaaPoista
 10. Uskomattoman ihana tuo valkoinen mekko! Parasta kuvaa en osaa valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin kaunis mekko! Piti ostaa Lindexin alesta myös tulevalle pikkusiskolle (?) samanlainen jemmaan.

   Poista