tiistai 14. lokakuuta 2014

Helmin 4 kk neuvolakuulumiset


Meidän tyttö on jo 4 kk, aika hurjaa! Vastahan minä kärvistelin synnärillä kamalissa tuskissa kun koitettiin käynnistää synnytystä ja tulihan se uusi elämä sieltä lopussakin. 

Lääkärineuvola oli viime viikolla. Kaikki oli ok, katsottiin myös korvat ja ikenet kun tuntuu että kylläkait niitä hampaita jo tulee kun kokoajan pitää mussuttaa harsoa tai nyrkkiä ja voi sitä kuolan määrää! Ei näkynyt vielä mitään, mutta voihan se silti vaivata kun eikös niitä hampaita melko pitkään tehtailla. Korvat oli myös puhtaat. 

Mittoja (suluissa syntymämitat)

Paino 7350 g (3615)
Pituus 63,5 cm (50)
Pipo 40,6 cm (35)

Niistä käyristä en niin perusta, on siellä välillä sanottu että keskikäyrillä mennään mutta en ole asiaan enempää perehtynyt, kasvakoon omaan tahtiinsa.

Neljän kuukauden iässä meillä...

-harjoitellaan kovasti kääntymistä selältä mahalleen, vielä ei itse onnistu mutta jos äiti tai isä vähän avittaa niin onnistuu

- nukutaan yöt huonosti, heräilyjä on n. 5-10 kertaa yössä

-syödään jo vähän kiinteitä, tosin nyt pidetään taukoa jos se hieman rauhoittaisi noita öitä

-nauretaan välillä jo ääneen, varsinkin jos äiti pörisyttää poskia tai masua kuuluu maailman ihanin nauru

-päikkäreitä nukutaan ihan hyvin, yleensä yhdet n. 3 tunnin päiväunet ja parit pienemmät

-jutellaan kovasti

-syödään sormia ja kuolataan paljon

-puklaillaan ahkerasti, äitin tissien väliin on hyvä tähdätä

Joo-o yöt on meillä erittäin levottomia. On jopa ikävä niitä aikoja kun vauva söi VAIN 3 tai 4 kertaa yössä. Nyt on ollut jo yli viikon sellaisia öitä että herätään puolen tunnin-tunnin välein kätisemään jostakin, ei aina edes syö vaan vaatii tuttia mutta sylkee sen sitten kuitenkin pois. Eräänä yönä koitettiin sitä että otetaan viereen nukkumaan, ja nukkuikin melko hyvin. Seuraavana yönä taas viereen, ei mennytkään yhtä hyvin kuin edellisenä yönä vaan kätinää ja kitinää oli taas. Muutenkin tuo perhepetihommeli on vähän kyseenalainen meillä, tai no ei siinä pysty itsekään nukkumaan kun pelottaa että joko itse tai mies kierähtää vauvan päälle ym. Joten ei mielellään sitä. Aamuisin kyllä otan viereen kun V lähtee töihin. Viime yönä kokeiltiin että Helmi nukkuu äippäpakkauksen makuupussissa, kun ajattelin vähän josko hänellä on kylmä öisin. Meni ehkä hieman paremmin yö. Toki heräili edelleen usein, mutta rauhoittelussa ei mennyt läheskään niin kauan kuin yleensä. Annoin hieman maitoa jonka jälkeen vaihdoin tutin suuhun ja siitä jatkoi unia taas seuraavaan herätykseen. Kateellisena välillä luen muiden vauvoista jotka nukkuu läpi yön heräämättä, mutta ajattelen sitten että tämä on meidän vauva ja meillä menee tämä asia näin, jossakin toisessa asiassa saatetaan päästä helpommalla.

Ei auta surkutella vaan lähteä ulos ja lenkille tuonne ihanaan syyssäähän, kivaa päivää teille! :)

2 kommenttia: