keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Puhutaan säästä

Helmikuun 25.2.2014, parkkipaikka lainehtii vedestä


Uskomaton helmikuu. Eräänä iltana satoi kaatamalla vettä. Tänäänkin oli +4 astetta. Etelässä (eli Helsingissä ja siellä päin) on varmaan aina talvet tällaisia, mutta että täällä Oulussakin, huh huh. Helmikuun TÄYTYY olla näillä korkeuksilla luminen ja pakkasta vähintään -20 astetta! Toki siitäkin ihmiset aina valittaa kun on niiiiin kylmä, mutta itse koen kylmäksi vasta yli -30 asteen pakkaset. Ja onhan se pukeutumiskysymys, itse en kyllä aina ole parhaiten varustautunut.. :) muistan eräänkin uudenvuoden aaton jolloin minulla ei ollut tunturissa edes välihousuja jalassa, ja ei ollut edes kylmä :D sen taitaa muistaa pari muutakin. Siis oli minulla päälyhousut toki (hassu sana, kirjoitetaanko se noin?).

Lasten parissa kun työskentelen, ei nämä kelit ole kovin juhlaa. Sisällä ei voi olla koko päivää, kun muuten hyppii seinille niin lapset kuin ohjaajatkin. Liikuntasaliin ei voi mennä, kun se on varattu. Puistoon olisi kiva mennä, mutta voi kun siellä ei ole hiekoitettu pihaa. Mäenlaskuun oli tarkoitus mennä, mutta ei ole tarpeeksi lunta. Metsäretki olisi mukava, mutta siellä sotkeutuu mutaan ja muuhun mönjään. Päädymme siis koulun pihalle, jossa muulloinkin olemme. Piha on vain osittain hiekoitettu, osa lapsista haluaisi mennä jäiseen rinteeseen. Lapset menevät kielloista huolimatta syviin vesilätäköihin, kumppari hörppää vettä eikä tietenkään ole varasukkia mukana repussa. Ah ihanaa. Tällaiset kelit on yleensä huhtikuussa, ei nyt. Millaisethan kelit sitten on? Hyvät puolet on siinä, ettei tarvitse pakkautua michelinmiehen näköiseksi toppavaatteisiin. 

Mielestäni helmikuussa kuuluu olla tällaista:


Kuva otettu helmikuussa 2007. Hyvin pitkälti se onneksi onkin kotopuolessa tuon näköistä. Onneksi ensi viikolla on hiihtoloma, jospa pääsee myös hiihtämään.


2 kommenttia:

  1. Minulle tuli jotenkin ihan järkytyksenä, että kevät tuli jo. Viime viikon olin Pudiksella hiihtämässä yms, mutta nyt on täällä Lapissakin tiet sulat ja mittari näyttää plussaa. Wtf?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihmeellistä, saapa nähdä millainen kesä sitten on...?

      Poista