perjantai 30. joulukuuta 2016

Värjää itse omat Gugguusi


Meillä on aina jäänyt saamatta se suosituin väri Gugguun frillamekoista, eli vaaleanpunainen. Pienet koot loppuu samalla sekunnilla kun ne myyntiin tulee, ja taas saa heittää hyvästit pinkkiunelmille. Vaan eipä hätää.


Gugguulla alkoi ale, ja sain ostettua meidän koossa whiteberryn väriset mekot "pilkkahintaan". Sain ajatuksen, että miksei kokeilisi värjätä niitä vaaleanpunaiseksi. Ostin Kärkkäiseltä Dylonin tekstiilivärin ja ryhdyin hommiin.


Muistelin että olin joskus ostanut jemmaan whitecap-värisen maximekonkin ja löin sen sekaan. Sitä on muistaakseni toinenkin pienemmässä koossa, mutta se on jossakin jemmapaikassa enkä malttanut etsiä kun niin kiire oli testata tätä juttua. Työläin homma tuossa värjäyksessähän on se kun pitää kone käyttää niin monta kertaa, ja minullakin meni melkein yöhön että olin valmis. 


Väristä tuli tasainen, kauniin vaaleanpunainen. Sävy ei näy kuvissa ihan oikein mutta melkein. Hentoinen sävyero on whitecapin ja whiteberryn välillä. Langathan ei värjäydy, mutta itseäni se ei ainakaan haittaa. Myöskään merkkilappuihin ei väri tartu.


Tällaista värjäystä täytyy ehdottomasti kokeilla uudestaankin! Joten hamstratkaa ihmiset niitä whiteberryjä alesta, saatte mieluisen värin helposti.8 kommenttia:

 1. Oiiii vitsi mikä vinkki,kiitos!!!Ihania nuo sun värjäykset♡♡

  VastaaPoista
 2. Vau, ei uskoisi etteivät olleet alunperin vaaleanpunaisia kun nuo merkkilaput ovat jääneet valkoisiksi. Tosi onnistunut lopputulos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ne on vissiin jotakin keinokuitua johon väri ei tartu. :)

   Poista
 3. Tulipa ihanan sävyiset! :) Värjääminen on kyllä mainio tapa saada tekstiileille täysin uusi ilme, mäkin värjäilin vähän äitiyspakkauksen vaatteita oma maun mukaisiksi :D

  VastaaPoista