sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Pyllyvakumointi

Jep, luit oikein. 

Pikku vinkki paljon postittaville: Nyt kun postin hinnat ovat melko korkeat ja varmaan vuosittain tästä nousee, vannon pyllyvakumoinnin nimeen. Ihan yleinen nimitys jo sosiaalisen median kirppisryhmissä, ja tarkoittaa siis sitä että kun pakkaat tuotteen kirjekuoreen laitat sen ensin pussiin ja istut pussin päälle jolloin ilmat tulee pois ja suljet teipillä tiiviiksi, näin saat sen hyvin menemään kirjekuoreen ja halvemmilla posteilla. 

Itse esim. teen paljon kauppaa vanhoilla vauvan vaatteilla netissä, ja ohuen bodyn saa menemään eurolla ( yksi 2.luokan merkki) juurikin tuolla taktiikalla, ehkä muutenkin. Isommatkin saa melko ohueksi, mutta sitten on lisättävä painon mukaan merkkejä. 

Olisi jännä tietää, kuinka paljon nettikauppaa on tässä vuosien varrella tullut käytyä. Vielä kun olisi laittanut joka euron säästöön niin yhä parempi... Ja voi sitä postimerkkien määrää! Isompien pakettien postituksessa suosin smart-postia, kun se on tietääkseni hieman halvempi kuin tavisposti ja tykkään siitä että voin noutaa ja lähettää paketin lähes milloin vain omien aikataulujen mukaan. Paketin noutamiseenkin menee vain muutama sekunti, eikä ole yleensä tarvinnut jonotella. 

Yksi juttu hävettää. Postitin pari viikkoa sitten erään vauvojen mekon, ja oletin että siihen menee vain pari postimerkkiä. Ei pitäisi ikinä olettaa vaan punnita, sillä vastaanottaja oli joutunut lunastamaan kirjeen postista lisähintaan :O hän laittoi minulle viestiä. Tarjouduin tietenkin maksamaan hänelle sen, mutta ei kuulemma tarvinnut, kehotti vain olemaan jatkossa tarkempi. Ja minähän olen, tästä otin opikseni.


Onko siellä pyllyvakumoijia vai millä tavalla koitatte säästää postikuluissa?


Mukavaa sunnuntaita!
15 kommenttia:

 1. Aahhaahhaa :D En oo kuullutkaan, mutta oon kyllä ihan vakumoinut joitain vaatteita kun oon postittanut :)

  VastaaPoista
 2. Joo-o! tätä tulee tehtyä. Opin sen sillon, kun lähetin pienen ihan muutaman kymmenen senttiä maksavan jutun pussissa. Kuori meni alle 3 cm keveästi, mutta postin mukaan oli liian kookas. Kehotin kokeilemaan, ja hän kokeili. Meni. silti oli sitä mieltä, että koko oli liikaa ja kuori mahtui sabluunasta vain, koska "puristui" kasaan. Eli maksoin maltaita postille siitä. Sen koommin en ole pussissa lähettänyt ilman pyllyvakumointia mitään.

  VastaaPoista
 3. Se on kyllä totta että smartpostissa ei tarvii koskaan jonottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä sattunut ehkä 2 kertaa niin ettei oo heti päässyt :)

   Poista
 4. Täällä ilmottautuu yksi pyllyvakumoija. Käytän myös törkeästi mittauksiini hedelmävaakoja :D

  VastaaPoista
 5. Juu on tullut harrastettua. :D
  Ihan älyttömän kallista nykyään tuo postittaminen..

  VastaaPoista
 6. Postin palvelu vaan koko ajan huononee ja hinnat vaan nousee

  VastaaPoista
 7. En voinu just lukea pyllyvakomuoti, oli pakko klikata auki että mitä ihmettä ja niin mulla oli taas härömielikuvitus yhdistettynä lukihäiriöön :D

  VastaaPoista
 8. Vaikka pylly(tai muutenkin) vakumoi, niin voi käydä kuten minulle: jossain vaiheessa kirjeeseen oli päässyt ilmaa ja paksuus ylitti 3 cm. VAstaanottaja lunasti ja minä maksoin. Takkiin siis tuli halvasta tavarasta. :/

  VastaaPoista