sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kevätmekot ruusukankaasta


Tuo Ommellisen keltapohjainen ruusukangas marinoitui kaapissa hyvän aikaa, ennen kuin raskin/ehdin siitä mitään tehdä.


Minulla oli valmiina lasten peplum-kaava, joka oli kokoa 92. Lisäilemällä saumanvaroja sain ihan ookoot mekot tytöille, tosin kaulus meni (taas) liian isoksi. Korjasin tilanteen niin, että otin tuosta edestä kangasta sisään ja ompelin eteen rusetin.


Kangasta oli melko pieni palanen, joten toisen mekon hihat täytyi tehdä eri kankaasta. Kauniin sävyinen vihreä kangas löytyi Eurokankaasta tosi edullisesti. Tuo ruusukangas on muuten yksi suosikeistani, minulta löytyy samaa kangasta muissakin väreissä ja vielä itselle pitäisi ommella jotakin harmaapohjaisesta kankaasta ja muistaakseni minulla on sitä vielä vaaleansinisellä pohjallakin. Ehkäpä kesäksi jotakin?

Ollaan vielä täällä Syötteellä pääsiäisen vietossa. Aivan huippukelit on sattunut koko viikonlopulle, ulkoiltu on ja tehty kaikkea kivaa. Huomenna täytyy suunnata takaisin Ouluun ja tiistaina töihin.

Ihanaa sunnuntaita!10 kommenttia:

 1. Tällaisia postauksia lukiessani mietin aina, että olisipa kiva osata ommella. Pitäisi vaan etsiä kunnon kaavat ja aloittaa harjoittelu.

  Tosi kivat mekot olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Onpa keväiset mekot, kauniit! Mä tykkään myös tuosta Ommellisen ruusukankaasta.

  VastaaPoista
 3. Ihana kangas! Ja aivan loistava toteutus sen käyttöön. Olisipa itselläkkin kokemusta ompelemisesta yläasteen käsityötunteja enemmän, niin osaisikin jotain. Ompelukoneen omistan, mutta tuolla se pölyttyy kaapissa ilman käyttöä.

  VastaaPoista
 4. Sama kangas marinoituu kaapissa :D Ihanat mekot olet tehnyt!

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirtsakat kukkamekot olet tytöille tehnyt. Kiva tuo ruusu kangas.

  VastaaPoista
 6. Tää kangas on superihanaa! mun pitäis tehdä myös peplumeita meidän tytölle �� kumma kun noi paidat kutistuu!

  VastaaPoista