keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Kuu tarvii auringon, jotta pystyy loistaa


Voiko olla taas keskiviikko? Vastahan se oli. Vuoden loppua kohden näyttää vain kiihtyvän tämä päivien kulku, tai sitten se vaan tuntuu siltä. 

Viime perjantaina kuulin historian lehtien havinaa, kun kävin ihanan ystäväni kanssa Avaimen keikalla täällä Oulussa. Jotkut ehkä muistaa artistin nimeltä Avain, nykyisin tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Asa. Voi niitä tunteita kun lukiovuosina kuunneltiin Avaimen biisejä, kuten Punainen tiili ja Roihuvuori. Astetta herkempiä biisejä olivat myös Yhdes iltaan ja 5 päivää 5 yötä, "Kuu tarvii auringon, jotta pystyy loistaa". Ihan fiiliksissä!

Loistava keikka kaikenkaikkiaan, vaikka vähän piti jonottaa. Onneksi oltiin ostettu liput jo etukäteen koska keikka oli loppuunmyyty. Mieletön tunnelma, oli mahtava laulaa biiseissä mukana. Se oli Avaimen viimeinen keikka. Laitoin muistaakseni instaan pari videota.


Tuntuu että tähän alkutalveen tarvii tuollaisia tapahtumia että jaksaa rämpiä kaamoksen läpi. Niin, nyt tuntuu taas synkältä kun lumet suli pois. Meille työntekijöillehän muuten tarjottiin mahdollisuutta tehdä töitä Espanjasta käsin. Kuulosti aluksi aivan huikealta, mutta kun selvisi että pitäisi ns. sitoutua olemaan siellä 7 kuukautta niin ei tule ainakaan omalla kohdallani onnistumaan. Olisin niiiin ollut valmis vaikka kokeilemaan esim. 2 viikkoa miltä se tuntuu, mutta kyllä noin monta kuukautta on liikaa. Varsinkin kun siinä menee myös Suomen kesä. Noh, se ei ole ehkä aina niin lämmin ja hehkeä mutta silti, se vehreys. Pysytään Suomessa.

Kovasti olen kyllä haaveillut ulkomaan matkasta, lämmöstä. Kiinnostaisi Kap Verde, sinne pääsisi Oulusta suoraan. Ei vaan meinaa oikein tuo matkakassa karttua. 

Tällä hetkellä keskityn fiilistelemään kynttilän valossa, se riittää.


Kuka muistaa Avaimen?4 kommenttia:

 1. Me oltiin miehen kans Jyväskylän keikalla, aivan ihana keikka! Sääli, että viimeiset. Itsekin nuorena jo kuuntelin näitä biisejä, merkitsevät niiiin paljon itselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä sääli että ei enää pääse livenä kuuntelemaan. :(

   Poista
 2. Instassa näinkin nuo videot.
  Lämpöä kaipaan minäkin.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Johanna!

  VastaaPoista