keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Kirkasvalolamppu apuna

Tänä vuonna ollaan Suomessakin saatu auringonvaloa varmaan enemmän kuin monena muuna vuonna yhteensä. Se ihana kesä, miksi en nauttinut siitä tarpeeksi! En valittanut, mutta usein oli niin kuuma että piti olla sisätiloissa viilentymässä. Meidän kodissa se tosin oli yhtä tyhjän kanssa kun sisällä oli yhtä kuuma kuin ulkona, mutta kauppareissulla oli kiva mennä pakasteosastolle. 

Mun mielestä marraskuun yli voisi kelata. Ehkä suoraan sinne maalis-huhtikuuhun. En tiedä, en ole ennen ollut kaamosmasennukseen taipuvainen mutta nyt tuo pimeys meinaa mennä yli kun ei ole vielä luntakaan valaisemassa. 

Olen lähipiirissä porissut asiasta, ja monella muulla on vähän samat fiilikset. Voisko se olla että on nyt niin suuri kontrasti jos vertaa kesää ja tätä talvea? Syksykin oli melko valoisa vielä, mutta itse koen tämän marraskuun jo talveksi.

Äh, ehkä mä selviän. Meillä on ollut töissä joskus vuosia sitten kirkasvalolamput ja kysäisin pomolta, vieläkö niitä jostakin naftaliinista löytyisi. Kyllä oli varastossa ainakin yksi toimiva peli, ja maanantaina pistin lampun tositoimiin. En nyt tiedä onko tämä jotenkin psykologista, mutta kyllä havaitsin olevani pikkuisen pirtsakampi. Lumevaikutusta tai ei, aion pitää lamppua päällä työpisteelläni ainakin puoli päivää. 

Onko sinulla kirkasvalolamppu käytössä, oletko huomannut vaikutusta?

8 kommenttia:

 1. Ei ole kirkasvalolamppua, vaikka sen hankintaa olenkin harkinnut. Sarastusvalo on toiminut herätyskellona ja se on ollut kyllä loistava hankinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ois muuten jossakin itselläkin sellainen Philipsin sarastusvalo! Laite on tallessa, mutta johto on jossakin piilossa...

   Poista
 2. Minulla on sellainen pieni lamppu ja kyllä se minusta auttaa, varsinkin kun aamusta käyttää.
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Johanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin jo lomalle, mutta käytin lamppua joka päivä töissä 9-12 välisen ajan. Muutos olossa on huomattava! :)

   Poista
 3. Olen käyttänyt jo useamman vuoden talvisin kirkasvalolamppua työpöydälläni. Nyt en vielä ole tarvinnut sitä, ehkäpä se johtuu meidän todella valoisasta kesästä. Nyt olen matkalla pariksi viikoksi Espanjaan, joten valoa riittää yllin kyllin seuraavat päivät. Olemme jo useamman vuoden ajan lähteneet lomalla juuri täsää pimeimpänä aikana ja se on ollut todella hyvä ratkaisu!

  VastaaPoista
 4. Onneksi kaamos ei ole vielä yltänyt tänne saakka, sillä meillä on juurikin tuollainen kirkasvalolamppu. No jooh eihän se nyt ihan samanlaista fiilistä tuo, kuin ihana auringonvalo, mutta kelpaa paremman puutteessa. Eli on parempi, kuin että valoa ei olisi ollenkaan.

  VastaaPoista