maanantai 5. maaliskuuta 2018

Lasten kerrossänky

*Kaupallinen yhteistyö Veke.fi kanssa.


Meillä ovat tytöt jo useamman kuukauden ajan nukkuneet kerrossängyssä. Uskaltauduin vihdoin ostamaan meille lastenhuoneeseen kerrossängyn, kun näin tuon samaisen sängyn ystäväni kotona. Kehuivat sitä hyväksi, ja kaiken lisäksi silloin oli hyvässä tarjouksessa Veke.fi:ssä tämä Liisa pieni kerrossänky joten tilaukseen meni. Ostin siihen vielä lisäturvalaidan tuohon alaosaan.


Kuten melkein kaikki muutkin kasaushommat meillä, jäi sängyn kasaaminen miehen vastuulle. Helppo oli kasata. Tytöt viihtyy sängyssä hyvin, Helmi nukkuu ylhäällä ja Lilja alhaalla. Aluksi pelkäsin sitä, hoiperteleeko Helmi yöllä unenpöpperössä alas noita tikkaita miten sattuu mutta ei hän ole ainakaan vielä yöllä sieltä tullut alas. Liljaa ollaan vielä kielletty kiipeämästä yläsänkyyn, mutta on hän sinne muutamia kertoja kielloista huolimatta mennyt... Hienosti kyllä osaa jo  laskeutua alas tikkaita pitkin.
Sänky on päivittäin myös leikkikäytössä. Tytöt leikkii usein sellaista että vuoraa tuon alasängyn harsoilla (vähän kuin majaksi) ja ovat "yön varjossa" Helmin sanoin. Ihania. Myös muitakin kuin pehmoleluja sänkyyn eksyy ja niitä sitten nukkumaan mennessä pitää viedä oikeille paikoille.Sain Veken kalusteelta blogiyhteistyönä tuon kätevän sängynaluslaatikon joka on tosi hyvä paikka leluille ja toki sinne myös petivaatteita voi laittaa, mutta meillä kyllä palvelee täysin lelujen säilytyspaikkana (niitä kun on niiiiin paljon...).
Haastattelin Helmiä ja kysyin, mikä on parasta uudessa sängyssä. Hän vastasi näin:

-Sinne on kiva kiivetä
-On mukava kun sänkyyn mahtuu paljon unikavereita
-Tulee turvallinen olo
-Siellä on kiva leikkiä
-On ihanaa kun äiti tai isi aamulla herättää

Äidin mielestä parasta sängyssä on se, kun jää huoneeseen tilaa paljon enemmän. Ei ole kahta sänkyä viemässä tilaa pienehköstä huoneesta.

Onko teillä tai onko ollut lapsilla kerrossänkyä, plussia/miinuksia?19 kommenttia:

 1. Onhan se kerrossänky mainio ratkaisu pieneen huoneeseen :) Meillä oli kerrossänky omalle pojalle hetken, mutta hän ei uskaltanut nukkua ylhäällä, joten luovuttiin siitä lopulta ja rakensin itse talosängyn hänelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talosängyt on myös hauskoja, aiemmin mietin tytöille sellaisia mutta päädyttiin tähän.

   Poista
 2. Söpöt lapset ja näppärän oloinen sänky! :) Miekin rakastin lapsena majaleikkejä, joten en yhtään ihmettele, että teidänkin lapset tykkää tehdä alaosasta majan 😍

  VastaaPoista
 3. Meidän lapsilla ei ole ollut, mutta minulla ja siskollani oli. Minä nukuin yläsängyssä ja siskoni alasängyssä. Mekin rakennettiin majoja alasänkyyn :)
  Suloiset tytöt teillä <3

  VastaaPoista
 4. Jäin tuijottamaan vain näitä teidän ihanan pirteitä petivaatteita :)
  Mun haave oli lapsena kerrossänky ja se saatiinkiin. En tiedä mitä hohdokasta siinä silloin oli :D meillä lapset ei oo huomanneet vielä edes toivoa. Olis toisaalta kätevä, mutta mä oon pölykammoinen :D :D siis sinne alas tulee kaikki pölyt toisen päälle :D :D
  Eiköhän meillekin joskus vielä kerrossänky tule :) Säästäisi tilaa. Ja en oikeen tykkää nykyisistä sängyistä, mutta saavat nyt kelvata :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on yhdellä lapsella ollut samanlainen lastensänky jo 4 vuotta :) Tosin silloin tilasin sen Virosta kun suomesta ei tuntunut saamaan mistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, tässä vuosien saatossa saatu tännekin enemmän valikoimaa. :)

   Poista
 6. Kerrossänky on kyllä kätevä! Ja kuulostaa hyvinkin tutulta, että sänkyä käytetään leikkimiseen. Mukavan ilmaisun tyttärenne keksinyt. "Yön varjossa", tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään hän sanoi minulle että äitin pitää tulla leikkimään yön varjoa :D mutta on hiukan liian pieni minulle tuo sänky...

   Poista
 7. Ihana sänky ja lamppu sopii kivasti huoneeseen. Meollä tarkoitus hommata kerrossänky kunhan pienin nukkuu kokonaisia öitä 🙏😊

  VastaaPoista
 8. Meillä myös Veken kerrossänky. Ollaan kovasti tykätty kyllä! :)

  VastaaPoista
 9. Onpas se suloisen kompakti! <3 ja tuo vika kuva pienemmästä on aivan valloittava!

  VastaaPoista
 10. Meillä siirtyi juuri 4,5 -vuotias nukkumaan parvisänkyyn. Kerrossänky oli myös toinen vaihtoehto, mutta pitänee miettiä sitä sitten, kun kaksi nuorinta voisi majoittaa samaan sänkyyn. :)

  VastaaPoista