maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappua ja välikautta


Kylmä vappu on lähes ohi, klara vappen vaan. Postauksen kuvat on otettu noin viikko sitten, säät ei ole tuosta juuri kummenneet. Paitsi kyllä tänään täällä Oulun suunnalla aurinko paisteli, mutta lämpöasteita ei ollut montakaan. Ja se viheliäinen tuuli on aina riesana. Lämpöisiä kesätuulia odottelen.


Teki mieli vähän puhua välikausivaatetuksesta, nyt kun minulla on lähes kolmen vuoden kokemus lastenvaatteista. Kuvissa meidän tytöt ja ystäväni lapset, on niin söpöä kun heillä on myös nuo samat haalarit! Tilasin jo hyvissä ajoin viime vuonna Tenavalinnasta nuo Molo kidsin Polly-haalarit nimeltään Sea treasure. Mielestäni ehkä Molon kauneimpia kuoseja joita on ollut. Näkyi muutes olevan nyt tarjouksessakin Tenavalinnassa. 


Meillä on ollut useita Molon haalareita (toppa ja välikausi) ja rohkenen kehua merkkiä ihan parhaaksi. Uutena ostetut ja kirppikseltä hankitut ovat kestäneet yhtä lailla, kuosit on ihania ja tekniset ominaisuudet tietty tärkeimmässä osassa. Eli nämä Pollyt ovat:

- Tuulenpitäviä
- Hengittävyys: 5000 m2/24 tuntia
- Vedenpitävyys: 5000 mm
- Kaikki tärkeimmät saumat teipattu


Kun tämä lastenvaatehamstraus on osittain harrastus, on mukava kun vaatteilla on myös hyvä jälleenmyyntiarvo. Sen kustannuksella ei kuitenkaan jätetä haalareita kurakelilläkään pitämättä, ja näistähän lika lähtee tosi helposti pois. Tuo sea treasure-kuosi on myös melko anteeksiantavainen tahroille.


Sanoisin että Pollyjen mitoitus on niukahko. Liljalla on käytössään koon 92 puku ja Helmillä 98. Muiden merkkien puvuista Liljalle menisi vielä koko 86, ja saattaisi mennä Mololtakin mutta jäisi kyllä melko äkkiä pieneksi. Esimerkiksi kun vertaa Reimaan on Molon koot naftimpia mielestäni.


Molon haalareissa on myös superhyvät heijastimet. Ehkä ainoa miinus tällä hetkellä tuntuu olevan se, että ainakin Helmi välillä valittelee vetoketjun tulevan liian ylös joten se täytyy jättää hieman auki. 


Kalliitahan nämä on. Haalareiden hinnat tuntuu olevan keskustelupalstoillakin ikuisuusaihe, päivitellään äitejä jotka maksavat 140 euroa/haalari. Oman kokemukseni mukaan olen maksanut laadusta, ja parhaimmillaan saan myydessä jopa yli puolet tuosta summasta takaisin. Usein löydän pukuja myös käytettynä, yhdellä tai kahdella lapsella olleita. Nettikirppiksiltä hieman kalliimmalla, livekirpuilta halvemmalla.


Se on taas hoitoviikko edessä. Tähän asti ollaan menty toppapuvulla, nyt toukokuussa taidan jo uskaltaa laittaa välikausihaalarit päälle. Mutta toki villapuku alle, lunta on vielä osittain maassa.Käytännöllistä, mukavaa ja kaunista pukeutumista, siinähän on jo kerrakseen.Mukavaa viikkoa!5 kommenttia:

 1. Tuo haalareiden kuosi on kyllä aivan ihana <3
  Mukavaa toukokuun alkua!

  VastaaPoista
 2. Mä en vaan tuohon merkkiin pysty. Mun sanavarastossa molo vain tarkoittaa jotain ihan muuta. Muutama vaate meidän lapsilla on, mutta olen vetänyt heijastinteippiä merkkien yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo, kyllä itsekin olen vähän kaksmielinen ja aluksi kuulosti vähän hassulta nimi! :D Pitää koittaa olla ajattelematta liikaa..

   Poista
 3. Onpa hauska kvartetti :D Kaunis, pirteä kuosi haalareissa! Nyt alkaa onneksi olemaan meidän pihakin lumeton, vain muutaman läikkä siellä täällä. Mukavaa uutta viikkoa sulle Johanna :)

  VastaaPoista