keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Muumeissa rahastuksen makua?

Kuva: Stockmannin facebook-sivu

Onhan se ollut jo pitkään tiedossa. Siis se, että muumeilla rahastetaan. Muumibuumi on ehkä pikkuisen osoittanut laantumisen merkkejä, ainakaan vanhemmatkaan mukit ym ei enää liiku niin hyvin tai sitten menee pilkkahintaan. Niistä soisin enemmän maksettavankin, mutta nyt on Stockmann pistänyt myyntiin tuon ihanaa purkin. Kokoa sillä on 0,3 l ja se maksaa mielestäni ihan luvattoman paljon, 34,90 e. En ole tilannut, vielä. Salaa ehkä toivon että se loppuisi, Stockalla sanottiin että sitä on vain tämä yksi ja rajallinen erä. En tiedä haluanko enää maksaa Thaimaassa tehdystä pienestä purkista noin paljon rahaa. Silti, olisihan tuo mukava saada kokoelmiin. Vähän kahden vaiheilla tässä nyt olen. 

Tunteita muumit herättää, näkihän sen siitäkin kohusta joka tuli kun animaatiosarjan äänet korvattiin uusilla. Olen sen verran vastarannan kiiski etten aio edes kuunnella niitä uusia ääniä, minulla on tuolla täydellinen boxi jossa on kaikki alkuperäisillä äänillä olevat muumi dvd:t. 

Se on jännä, miten ihmisen kiinnostuksen kohteet vaihtelee. Tietenkin tykkään muumeista aina vaan, mutta nykyisin huomaan laittavani rahaa enemmän lastenvaatteisiin kuin omaan muumikeräilyyni. Toivonkin mieluummin lahjaksi muumiastioita jos joku on jotakin laittamassa niin ei tarvitse itsellä kaikkea ostaa. :D 

Tuon purkin hinnalla saisin joko Metsolan tai Gugguun kevätpipon. Mutta enpä saanut niitäkään kun ne kerkesi jo loppua minuuteissa. Tietyistä lastenvaatteista on näköjään tullut tässä vuosien varrella vielä isompi keräilybuumi kuin muumeista, se on tullut huomattua. Luitteko muuten eilisestä Hesarista sen lastenvaatejutun? Lukekaapa, oli mielenkiintoinen.

Kuva: Stockmann.com
10 kommenttia:

 1. Tuntuu kyllä hullulta et nuo tehdään Thaikuissa nykyään. Niinkuin ne 100-vuotis juhlamukitki! Ois haluttanu niistä mukeista pari ostaa, mut jotenki sotii vastaan se Made in Thailand!

  Eikö niitä pipoja yms voinu ennakkotilata, ainakin Metsolalta?

  VastaaPoista
 2. Mulla on suurin muumibuumi laantunut. Johtuu siintä, kun uusia mukeja tulee markkinoille niin tiuhaan. Ei jaksa enää innostua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei millään kerkeä tai raaski kaikkia ostaa kun niitä tulee niin usein.

   Poista
 3. Jos pitäisi valita pipon ja Muumien välillä, niin ostaisin Muumipurkin. Tuon hintainen pipokin on kallis.

  VastaaPoista
 4. Minulla on ollut vuoden kaikki astiaostokset tauolla väliaikaisen ja pienen asunnon vuoksi. En ole juuri edes mainoksia lukenut. Muumimukeja löytyy monta hyllyllistä, mutta innostus on muuttunut kyllästymiseen. Uusia mukeja en ole enää ostanut ja vähän aikaa sitten lahjoitin muutamia mukeja eteenpäin. Teeni tykkään juoda nykyään Marimekon mukeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kiinnostuksen kohteet vaihtelee. Nyt kun näin kuvan siitä uudesta Muumi Suomi 100-mukista niin kiinnostus taas nousi...

   Poista
 5. Joo, naurettavaa miten paljon noi maksaa... mutta lastenvaatteissa välillä naurattaa, että jokin vaate malli/kuosi saattaa käytössä vaan kallistua... miten voi joki paita maksaa 5 kertaa niin paljon kuin uutena? 😂

  En muuten tiennyt, että muumit tehdään mykyään muualla? Eikös ne enää olekaan arabiaa?

  VastaaPoista