torstai 29. syyskuuta 2016

Unelmien matkakohteet top 5

Joskus sitä kaipaisi kaukomaille rentoutumaan. Varsinkin kun en ole käynyt naapurimaita kauempana, hups melkein hävettää. Norja, Ruotsi ja Viro on ne maat joissa olen piipahtanut, mutta siihen se jääkin. Talvi sieltä taas pian saapuu ja viipyy vähän turhankin pitkään vieraanamme, jokin ihana lämpöviikko katkaisisi mukavasti kaamokselta selän. 

Haaveilla voi aina, siinä ei onneksi mitään menetä. Joskus unelmat myös toteutuu, nähty on. Ehkä myös tämä matkustelu jokin kaunis päivä. Kokosin tähän mun lempparikohteet joissa haluaisin tulevina vuosina käydä.Kuvat: rantapallo.fi

Santorini: Kreikan Santorini houkuttelee ihanilla kuvilla, postikorttimaisemat! Voisin kuvitella Santorinin olevan melko romanttinen paikka auringonlaskuineen kaikkineen, aikuisloma siis parhaimmillaan. Harmi kun matkustuskausi taitaa olla toukokuusta lokakuuhun, joten ei talvella.

Kuvat: tjareborg.fi

Aruba: Karibia kiehtoo, ja erityisesti Aruba on jäänyt mieleeni kytemään. Saari kuulostaa unelmakohteelta valkoisine hiekkarantoineen ja palmupuineen. Voi kun pääsisi. Myös Barbados olisi ihana.

Kuvat: rantapallo.fi

Azorit: Portugalille kuuluvat saaret kiehtoo tuliperäisyydellään ja vehreydellään. Ei pelkkää rantalomailua, vaan aktiviteettejakin olisi kuten patikointi ja delfiinien ja valaiden bongailu.

Kuvat: kilroy.fi

Malediivit: Ai että, tulee mieleen leffa Sininen laguuni vaikka sitä ei vissiin siellä kuvattukaan. Malediiveilla sijaitsee kuulemma maailman kauneimmat trooppiset saaret. Sukeltelu olisi aika jees.

Kuvat: wikipedia.org

Geiranger: Luin tässä eräänä vuonna Kodin Kuvalehteä jossa oli juttu Norjan Geiranger-vuonosta ja rakastuin paikkaan siltä istumalta. Leikkasin jutun jääkaapin oveenkin että josko oltaisi käyty siellä viime kesänä, mutta eihän sitä kerinnyt. Haaveissa se edelleen on, ja ehdottomasti erinomainen haastaja rantalomailulle! Ah noita maisemia, pakahdun!

Rakastan kulkea ihan täällä kotimaassakin mutta eikös sitä niin sanota että matkailu avartaa?

4 kommenttia:

 1. Matkailu todellakin avartaa. Ilmat kun viilenee, niin minulla kaukokaipuu nostaa päätään.
  Ihania matkakohteita oletkin listannut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta puuttuu vielä mm. Islanti joka on myös ollut jo vuosia yksi haaveideni maa.

   Poista
 2. Matkailu avartaa kyllä. Venäjä silloinen Leningradin kaupunki ja ruotsi tsekattu. Haaveissa Pariisin EuroDisneyland. :)

  VastaaPoista