tiistai 20. syyskuuta 2016

Kun selaat nykyään enemmän Etuovea kuin Facea

Joko me ollaan löydetty se unelmien talo johon tehdä uusi koti? No ei olla. Vaikka Etuovea selataan enemmän kuin Facea konsanaan, ei asiat etene. Suosikeissa on muutama potentiaalinen vaihtoehto, mutta yksi kerrallaan ilmoitukset muuttuu harmaaksi kertoen siitä että joku toinen on jo kerennyt ennen meitä. Osa ilmoituksista on siellä ollut jo pitempään, ja silloin tulee mietittyä miksei tuo ole jo mennyt, onko siinä jotain vikaa? 

Ollaan käyty katsomassa muutamaa taloa, mutta selkeästi enemmän täytyisi paneutua tähän asiaan. Meillä alkaa tässä asunnossa kylppäriremppa ensi kuun alussa. Tuossa kesän aikana haaveilin että jes, me ollaan sitten jo uudessa kodissa eikä tarvitse sitä kolmea, neljää viikkoa kärvistellä remontin kourissa. No ei siinä mitään, saadaan onneksi käyttöön sijaiskämppä jossa voi välillä huokaista. 

Tuntuu ettei päästä talon sijainnista oikein varmuuteen, olisiko uusi asuinpaikkamme eteläisemmällä vai pohjoisemmalla puolella kaupunkia. Minä olisin valmis muuttamaan jopa kotipaikkakunnalleni, mutta kun miehen työt (ja nykyisin myös omani) on täällä ja tulisihan siinä melkoinen matka kun joka päivä sen edestakaisin ajaisi. Talojen hinnat siellä olisi kyllä paljon edullisemmat kuin täällä. Meidän budjetista sen verran, että alle 200 k taloja katsellaan jotta jää muuhunkin elämiseen rahaa. 

Tärkeimmät kriteerit: Päiväkoti ja koulu lähellä, ei liian pitkä työmatka, rauhallinen sijainti, oma isohko tontti, maalämpö/kaukolämpö mutta ne on vähän hakusessa joten jos sähkölämmitys on niin sitten täytyy olla myös varaava takka/leivinuuni ja mahdollisesti ilmalämpöpumppu. Sähkö vaan on melko pirskatin kallista mutta no can do, täytyy koittaa säästää jostakin muusta. Hirsitalo olisi unelma ja "tervein", mutta näkyy usein hinnassa. Ei kai kuulosta ihan mahdottomalta yhtälöltä? Huomenna taas katsomaan yhtä ehdokasta. 

Tähän loppuun vielä semmoinen juttu, että sain kivan yllärin Lotus Pehmopapereilta! Siellä oli huomattu blogistani että tykkään Muumeista, ja kotiovelle asti saapui paketti jossa oli uutuus talouspaperia muumikuosilla sekä tuo ihana Kuinkas sitten kävikään?-kirja. Sitä meiltä ei vielä löytynytkään, joten iso kiitos! Myös muumikuosiset talouspaperit on jo olleet käytössä ja hyväksi havaittu.
Mukavaa tiistaita!

8 kommenttia:

 1. Sähkölämmitys on kyllä jotain ihan järkyttävää. Minulla oli pohjoisessa pelkkä sähkö ja lisänä vain ilmalämpöpumppu ja ne sähkölaskut olivat varsinkin talvikuukausina jotain ihan hirveää.

  Toivottavasti löydätte pian jonkun kivan. Minusta synnyinseudullamme on aika kalliita taloja suhteessa siihen, miten vähän kaikkea muuta siellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut että ne sähkölaskut on ihan jäätäviä... :/ Siinä ei varmaan hirveästi auta vaikka säätäisi lämmön pari astetta pienemmälle...?

   No juu, siinä keskustassa on vähän kalliimpia. Korvessa olisi hinta/laatusuhde kohdallaan! :P

   Poista
 2. Kyllä se koti vielä löytyy tai sit teette sellasen kodin jollasen haluutte eli rakennatte tai rakennutatte sen. Ihana Muumi-ylläri :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vähän mietittiin sitäkin vaihtoehtoa että jos rakennettais mutta haudattiin se ajatus sitten, tultiin siihen tulokseen että ei meistä ole siihen vaan hulluksi tullaan! :D

   Poista
 3. Kyllähän nuo kaikki on mahdollista saada samaan pakettiin, tosin talo ei sitten välttämättä ole uusi/uudehko tai kovin iso. Asuinseudun valitseminen on kyllä vaikeeta!

  VastaaPoista
 4. Onnea asuntojahtiin, toivottavasti jo pian löytyy se unelmakoti!
  Ihanan näköistä tuo Muumi-talouspaperi!

  VastaaPoista
 5. Tuo muumikirja on ihana! Pitäisikin kaivaa esiin ja lukea hoitolapsille ja myös omille. Talouspaperia meillä kuluu paljon. Tylsästi on menty kuvattomalla. Onnea asunnonetsintään! Meillä on ollut pitkä prosessi. Asunto laitettiin myyntiin 2015 kevättalvella. Sen jälkeen päädyttiin tekemään iso remontti, koska ajateltiin jäädäkin siihen asuntoon. Maaliskuussa myytiinkin asunto ja muutettiin väliaikaisesti vuokralle. Nyt tätä väliaikaisuutta on kestänyt jo puoli vuotta. Vielä olisi 5 kuukautta jäljellä kerrostalo kolmiossa neljän lapsen ja miehen kanssa.

  VastaaPoista
 6. Rakastan tota Muumikirjaa. Se on vaan niin <3 Tsemppiä myös uuden kodin etsintään :)

  VastaaPoista